Köp Monitor Audio C-280-IDC inbyggnadshögtalare för tak, styck på Ljudfokus.se!
30
Monitor Audio C-280-IDC inbyggnadshögtalare för tak, styck i gruppen Högtalare / Inbyggnadshögtalare hos Ljudfokus.se (289C280IDC)

Monitor Audio C-280-IDC inbyggnadshögtalare för tak, styck

4250 kr / 2990 kr
Du sparar 1260 kr
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 289C280IDC
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Monitor Audio C-280-IDC inbyggnadshögtalare för tak, styck
Monitor Audio C-280-IDC inbyggnadshögtalare för tak, styck
Monitor Audio C-280-IDC inbyggnadshögtalare för tak, styck
Monitor Audio C-280-IDC inbyggnadshögtalare för tak, styck
Monitor Audio C-280-IDC inbyggnadshögtalare för tak, styck
Monitor Audio C-280-IDC inbyggnadshögtalare för tak, styck

Produktinformation

Monitor Audio C-280-IDC är en välljudande inbyggnadshögtalare som främst är avsedd för montering i taket, men det är inget som utesluter att man kan installera den i väggen. Högtalaren ingår i Monitor Audio´s Core-serie. Här har man tagit konstruktionen från syskonet C-280 men gjort den ännu bättre. IDC står för "Inverted Dual Concentric", vilket indikerar att man har en fullblodad 3-vägs högtalare med ett dedikerat 4" mellanregister med RST-kon. Det skapar en högre närvarokänsla i ljudet med ökad klarhet och bättre transientsvar. Elementet spelar tillsammans med deras rosade och nyansrika C-CAM diskant, samt ett 8" baselement med deras C-CAM kon (Ceramic-Coated Aluminium/Magnesium), vars uppgift här enbart är att fokusera på basregistret. I rätt miljö kan högtalaren spela ner till 50 Hz.

 • Inbyggnadshögtalare för tak eller väggmontering
 • Bestyckad med deras C-CAM diskant, 4" C-CAM mellanregister med RST-struktur samt ett 8" baselement med C-CAM kon
 • Ram tillverkad i mineralfylld ABS (RoHS-kompatibel)
 • Riktningsbar IDC-modul gör högtalaren väl lämpad för installationer för både stereo och hemmabio
 • Patenterat Tri-Grip klämsystem ger en förenklad installation
 • Nivåjustering av diskanten (+3 / 0 /-3 dB)
 • Boundary Compensation Switch
 • Maximum SPL: 111.6 dBA
 • Backboxen CMBOX-R finns som tillval
 • Fyrkantigt frontgaller finns som tillval
 • Monteringshål, diameter: 247 mm
 • Monteringsdjup: 157 mm
 • Angivet pris är styckvis!

Brittiska Monitor Audio är ett av de mest erkända högtalarfabrikaten i världen. Deras breda och stora kunskapsområde genomsyrar även deras inbyggnadsserier, för de som vill ha en mer diskret och "osynlig" installation i hemmet.
Att bygga in en högtalare i väggen eller taket behöver ljudmässigt inte innebära en kompromiss. Dock vinner man mycket genom att anpassa en specifik högtalare till rätt miljö. Att bygga en backbox-låda framhäver mycket av den naturliga prestandan som finns. Och hos en Monitor Audio-produkt finns det mer att hämta i ren och skär ljudkvalitet än mycket annat!

Core-serien
Detta är Monitor Audio´s mest mångsidiga Custom Install-högtalarserie med ett brett urval av modeller som är skräddarsydda för specifika användningsområden och som finns i olika klasser. Alltså som namnet säger, lite av kärnan i utbudet. Här finner vi både runda och rektangulära modeller, som är avsedda för montering i taket eller väggen.

I serien kan man säga att det finns tre underserier: instegsnivån 100, mellanklassen 200 samt finsmakarklassen 300. När en modell heter W150 så betyder det att modellen är avsedd för väggmontering ("W" som "Wall"), samt att den ingår i 100-nivån.
Det som skiljer mellan dessa tre nivåer är främst elementbestyckningens klass, alltså ljudkvaliteten.

Den röda tråden är att man i samtliga av klasserna har bestyckat högtalarna med deras rosade C-CAM Gold-diskant, som är formad av en keramiskt belagd aluminium/magnesiumlegering, som sedan är guldanodiserad där man med ett specifik tjocklek på lagret kan uppnå en idealisk styvhet och dämpningsegenskaper. Det skiljer alltså på diskantens återgivning mellan de olika klasserna. 

- Baselementen i 100-modellerna är konstuerade kring Monitor Audio´s MMP-II kon, vilket är förkortningen för Metal Matrix Polymer. Här har man en polypropylen-kon som injicerats med metallpartiklar för att ge ökad styvhet.
- Tar man klivet upp till 200-modellerna så byts MMP-II konen ut till C-CAM. Dess sandwich-uppbyggnad ger än mer exemplarisk styvhet för att förhindra break-ups, och man kan uppnå en mer sömlös övergång till diskanten.
- 300-modellerna är uppbyggda med deras revolutionerande RST-kon (Rigid Surface Technology), som liknar en golfboll i ytskiktet. Detta är konen vi förknippar med Silver och Gold-serierna, och vars struktur bidrar till ännu bättre egenskaper. Konmönstret bidrar till mer ökad styvhet, samtidigt som man kan göra konen tunnare och lättare vilket ger ett bättre transientsvar och minskad distorsion.

I de övre klasserna finns även modeller med tillägget IDC, vilket står för Inverted Dual Concentric. Här talar vi om försklassiga 3-vägs konstruktion med ett helt dedikerat element för mellanregistret, som är coaxialt monterad med diskanten.

Oavsett vilken modell eller nivå du väljer, så kan du vara trygg i att Monitor Audio har något för just ditt specifika behov!


Monitor Audio har ett världstäckande rykte som en av marknadens ledande högtalartillverkare som av många förknippas med den egenutvecklade "gulddiskanten". Genomgående högkvalitativa högtalare vilket bevisats i tester världen runt, där allt från insteg till premiumalternativen skördat stor framgång genom åren.

Specifikationer

Typ: Takmontering
Bestyckning: 1" C-CAM diskant, 4" C-CAM RST mellanregister, 8" C-CAM baselement
Frekvensomfång: 50 - 30.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 120 Watt
Impedans: Nominellt: 6 Ohm
Känslighet: 1W@1M: 90 dB
Mått: Inkl. grill: 285 x 285 x 161 mm (B x H x D)
Vikt: 3.42 kg
Enhet: Styck
Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan nuvarande prissänkning: 3990 kr

Prishistorik

Rekommenderade tillbehör

Supra Rondo 2x2.5, antracitgrå högtalarkabel lösmeter
Rund högtalarkabel för ...
64 kr (66 kr)
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Monitor Audio C-280-IDC inbyggnadshögtalare för tak, styck
Detta är en välljudande...
2990 kr (4250 kr)
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

-3%
Supra Rondo 2x2.5, antracitgrå högtalarkabel lösmeter
Rund högtalarkabel för single-wire med kopparled...
64 kr (ord. 66 kr)
Köp
Info

Tillbehör

Supra Rondo 2x2.5, antracitgrå högtalarkabel lösmeter
Rund högtalarkabel för ...
64 kr (66 kr)
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.