Köp Marantz SR8015 hembioförstärkare, silver Marantz | Förstärkare | Ljudfokus.se
Marantz SR8015 hembioförstärkare, silver i gruppen Förstärkare / Hemmabioförstärkare hos Ljudfokus.se (111SR8015S)

Marantz SR8015 hembioförstärkare, silver

30990 kr
Artnr: 111SR8015S
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Marantz SR8015 hembioförstärkare, silver
Marantz SR8015 hembioförstärkare, silver
Marantz SR8015 hembioförstärkare, silver
Marantz SR8015 hembioförstärkare, silver
Marantz SR8015 hembioförstärkare, silver
Marantz SR8015 hembioförstärkare, silver

Produktinformation

Marantz SR8015 är deras flaggskepp av hembioförstärkare, där endast renodlade processorer och slutsteg kan bräcka den här 11-kanaliga bjässen. Modellen tar vid där SR8012 kastade in handduken och räkna med att de goda recensionerna kommer att hagla över förstärkaren. Den främsta nyheten är att videokortet uppdaterats med stöd för HDMI 2.1 och 8K stöd för bästa framtidssäkerhet. Roon-vänner glädjs av att alla nya Marantz bioreceivrar har certifikat för detta. Detta är utan tvivel den nya kungen på marknaden i prisklassen och som även kommer med 5 års garanti vid registrering!

  • Strömstark 11-kanalig hembioförstärkare för den kräsne bioentusiasten
  • Förstklassig surroundupplevelse genom IMAX Enhanced-avkodning, Dolby Atmos, DTS:X och Auro 3D
  • Stöd för HDMI 2.1 och 8K, samt HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision, 4:4:4 färg upplösning och BT.2020
  • Inbyggt nätverk för musikstreaming via HEOS-appen som AirPlay 2, Tidal och Spotify Connect
  • Dual-bands Wifi 2.4GHz (11b/g/n) och 5GHz (11a/n)
  • HDMI eARC - stödjer Dolby Atmos och DTS:X via HDMI-anslutning mellan receiver och kompatibla TV-apparater
  • Stöd för röstkommandon från Apple Siri, Google Assistant & Amazon Alexa
  • 5 års garanti vid registrering

Välj en biljett som bjuder på en åktur i första klass från DM Holdings ljudorienterade bolag
Med SR8015 befäster Marantz sin status som en av marknadens mest etablerade och kunniga fabrikat. Den här bioförstärkaren har något få förunnat - nämligen en ljudkvalitet av högsta rang. En av "hemligheterna" bakom detta heter HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Modules), som minimerar distorsionen i steget mellan förstegsdelen och slutstegsmodulerna. Denna teknik är exklusiv för Marantz inom DM Holdrings-koncernen, där även Denon ingår. Koncernen vill gärna profilera Marantz som den lite mer ljudkunniga avdelningen och med HDAM-tekniken kommer en Marantz A/V-receiver därmed alltid att prestera lite bättre än en Denon!

Modellen erbjuder samma grundläggande funktioner som lillebror, med tillägget att den har två extra slutstegskanaler inbyggt - alltså 11 stycken totalt! Man tar man en närmre titt så har Marantz extremt duktiga ingenjörer optimerat komponentkvaliteten rätt rejält. Det är dag och natt att ställa förstärkarna mot varandra, men SR8015 kräver också rätt kringutrusning för att blomma ut på allvar. Modellen vänder sig till den riktigt kräsne bioentusiasten.
Lyfter man på locket ser man direkt den rejält dimensionerade toroidal-transformator, centralt placerad för att ge mekanisk stabilitet och inkapslad för att ge minimalt med störningar. 
Genom att ge chassit kopparplätering så får man en låg impedans för bättre jordning. Detta är en teknik man känner igen från den exotiska Premium-serien, som SR8015 exklusivt fått låna. 
Med en diskret uppbyggnad i slutstegskanalerna kan man i bästa grad optimera hur förstärkaren skall prestanda. Det är en mer kostnadskrävande lösning än att förlita sig på färdiga IC-lösningar, men vem har sagt att Marantz nöjer sig med medelklass?! 
Lägg därtill att Marantz ingenjörer alltid genom åren lyckats konstruera väldigt driftsäkra kretslösningar, så det är inte bara ljudkvaliteten som imponerar utan det är väldigt sällan som en Marantz-produkt visar fel!

SR7015 vs SR8015
Genom att ta klivet upp till storebror så får man en del mervärden för slantarna. Framförallt handlar det om komponentkvalitet, komponentkvalitet och komponentkvalitet. Även om man har två extra slutstegsmoduler inbyggt (alltså totalt 11 i antalet), och mer uteffekt så är det ljudkvaliteten som är den stora skillnaden. Man har en avskärmad toroidal-transformator och kopparklätt chassi, som känns igen från deras stereokomponenter i Premium-serien. Förstärkaren har även stöd för DTS:X Pro, som med rätt uppsättning högtalare ger en väldigt exakt surroundupplevelse.

Framtidssäker bildhantering i världsklass
Den främsta nyheten med den senaste A/V-generationen från Marantz är att videokortet är uppdaterat. SR8015 är försedd med hela åtta HDMI-ingångar och tre utgångar. 
På baksidan av SR8015 ser vi att HDMI-ingång 7 är döpt till "8K". Vid denna ingången kan du exklusivt njuta av den senaste videotekniken med utsökt prestanda, med fullt stöd för 8K/60Hz och 4K/120Hz pass-through, 4:4:4 Pure Color sub-sampling, Dolby Vision, HLG, HDR10, 21:9-video, 3D och BT.2020.
Dessutom stöds den senaste HDCP 2.3-kopieringsskyddsstandarden på alla HDMI-portar. Videoprocessorn är kapabel att uppskala videokällor till 8K-kvalitet.

SR8015 har också HDMI eARC-support, som stöder 3D-ljudformat som Dolby Atmos och DTS:X i mästerlig kvalitet från din TV-appat. En smidig funktion är att HDMI-ingångarna namnges automatiskt med information från källan (om informationen är tillgänglig). Man har valt att montera en passiv kylfläns för att hålla HDMI-kortet svalare mot tidigare modeller.
Men det slutar inte där, utan SR8015 har även stöd för de senaste teknologierna för framtidens spelkonsoler som variabel uppdateringsfrekvens (VRR), Auto Low Latency Mode (ALLM), QFT (Quick Frame Transport) och QMS (Quick Media Shifting).

Prata med din förstärkare
Gör dig hörd! Använd din röst för att streama dina favoritmusiktjänster till SR8015 med HEOS inbyggt. Njut av bekymmerslös röststyrning och total flexibilitet via de ledande röstassistenterna. Använd röststyrning via Amazon Alexa, Google Assistant eller Apple Siri. Använd rösten för att spela din favoritmusik, höja volymen, hoppa till nästa låt, växla källa med mera. Växla mellan olika röstassistenter, eller välj din favorit – du avgör.
(Funktionaliteten varierar beroende på vilken röstassistent som används)

Roon-tested
Alla nya Marantz AV-receivrar är nu Roon-testade. Få ut mer av ditt digitala musikbibliotek med sökbar, surfbar information om dina favoritartister och låtar. Hitta texter, konsertdatum, foton, biografier, recensioner och mer. Prenumeration erfordras.

Bluetooth åt båda hållen
Förstärkaren har Bluetooth-mottagning så att man snabbt kan parkoppla en mobiltelefon för en kabelfri musikupplevelse. När man har nätverksstreaming tillgängligt så rekommenderas detta för högre ljudkvalitet och bättre räckvidd. Men en smart detalj är att förstärkaren kan skicka ut en Bluetooth-signal. Detta kan vara en perfekt lösning om du som förälder vill titta på film eller lyssna på musik sent på kvällen utan att störa sovande barn. Då kan man skicka ljudet till ett par Bluetooth-hörlurar. Det går faktiskt att ha igång både högtalarna och Bluetooth samtidigt, vilket är en bra funktion för den som har nedsatt hörsel.
Många anser att Saul B. Marantz satte för starten av high-end ljudindustrin redan 1953. Under 2000-talet har Marantz stormat fram på marknaden och stoltserar idag med ett stort sortiment inom både 2-kanal och hemmabio..

Specifikationer

Typ: Hembioförstärkare
Förstärkareffekt: 140 Watt (8 Ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.05 %, 2-kanals drift), 205 Watt (6 Ohm, 1 kHz, 1 %, 1-kanalig drift)
Ingångar: 1 x Bluetooth, 1 x Ethernet/Wifi, 1 x HDMI front, 1 x kompositvideo (front), 1 x phono MM, 1 x stereo RCA (front), 1 x USB-A (front), 13.2 pre out, 2 x coaxiala, 2 x optiska, 3 x komponentvideo, 4 x kompositvideo, 7 x stereo RCA, 7.1 multikanal in
Utgångar: 1 x hörlursuttag, 1 x komponentvideo, 2 x kompositvideo, 2 x stereo Zon 2/3, 3 x HDMI
Antal kanaler: 11-kanaler
Strömförbrukning: 3.7 Watt (standby, nätverk på), 65 Watt (tomgång ECO on), 780 Watt (max)
Mått: 440 x 185 x 460 mm (B x H x D)
Vikt: 17.6 kg

Rekommenderade tillbehör

Atlas Element Superior Subwooferkabel
Storebror till instegsmodellen av...
fr. 648 kr
Norstone BLS-500 låsbara banankontakter, 4-pack
En förstklassig banankontakt...
500 kr
Oehlbach Twinmix One, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel uppbyggd med t...
197 kr
Supra HDMI 2.1 UHD8K, HDMI-kabel med 8K stöd
Svenstillverkad HDMI-kabel av h&#...
fr. 430 kr

Du har nyligen tittat på

Marantz M-CR612 & Magnat ICQ82 takhögtalare, 2 par
Med det här paketet du f...
12998 kr (15210 kr)
Marantz PM7000N Svart & Monitor Audio Bronze 500 6G Valnöt
Detta är ett stereopaket som...
21998 kr (25480 kr)
Marantz CD6007 CD-spelare, silver
Marantz CD6007 ersätter den ...
5490 kr (5750 kr)

Produkter relaterad till din historik

Supra HDMI 2.1 UHD8K, 1 meter
Svenstillverkad HDMI-kabel av högsta klass, som uppda...
450 kr
Norstone BLS-500 låsbara banankontakter, 4-pack
En förstklassig banankontakt med låsfunktion och...
500 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.