Marantz NA6006 nätverksspelare, svart Marantz | Spelare | Ljudfokus.se
Marantz NA6006 nätverksspelare, svart i gruppen Spelare / Nätverksspelare hos Ljudfokus.se (111NA6006B)

Marantz NA6006 nätverksspelare, svart

6390 kr
Artnr: 111NA6006B
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Marantz NA6006 nätverksspelare, svart
Marantz NA6006 nätverksspelare, svart
Marantz NA6006 nätverksspelare, svart
Marantz NA6006 nätverksspelare, svart
Marantz NA6006 nätverksspelare, svart
Marantz NA6006 nätverksspelare, svart
Marantz NA6006 nätverksspelare, svart

Produktinformation

Marantz NA6006 är 2018 års generation av nätverksspelare, som är byggd för att möta alla önskemål från den moderna musiklyssnaren, och som är sprungen och ärvt en del teknik från storebror ND8006. Oavsett om du är kabelburen eller trådlöst uppkopplad så kommer Marantz diskret uppbyggda HDAM-kretsar att leverera en fantastisk upplösning för pengarna. Nytt är bl.a stöd för Alexa-röststyrning och den variabla analogutgången, vilket gör att man kan nyttja spelaren som ett rent försteg.

  • Extremt välljudande nätverksspelare med Maranzt HDAM-SA2 kretsar
  • Kabelburet eller trådlöst nätverk (2.4/5 GHz)
  • Inbyggd Bluetooth
  • Optisk in för extern signalkälla, som exempel en platt-TV

NA6006 är byggd med musikälskare i åtanke - av musikälskare. Man har försett spelaren med selekterade komponenter och Marantz egenutvecklade HDAM-kretsar (Hyper Dynamic Amplifier Modules) som garanterar en snabb och exakt signalförstärkning med bred bandbredd. Här bevarar man både musiken delikata upplösning och dynamikomfång.

Detta i kombination med högkvalitativ D/A-omvandling, solid mekanisk konstruktion (dubbla lager) och jämn strömförsörjning är de bästa ingredienserna för musikaliskt ljud i enastående Marantz-kvalitet. Här kan du välja mellan att spela musik från källor i hemnätverket, lokala USB-minnen, onlinetjänster och internetradio. Streama musik från Spotify (via Connect), Tidal, Deezer, Amazon Music med mera, och avnjut musiken i riktigt hög kvalitet, då spelaren har stöd för både 24-bitars PCM och DSD 2.8/5.6 MHz.
Likaså Bluetooth finns på plats om du vill ha det så enkelt som möjligt.

”Just Ask”. Ladda ner ”HEOS Home Entertainment Skill” appen för att använda din röst och Amazon Alexa för att sömlöst justera volymen, hoppa fram till nästa låt, byt till en annan källa eller stoppa musiken m.m (Amazon Echo erfordras som tillval). 

Digitalomvandlingen görs med ESS Sabre´s högpresternade ESS9016 DAC-chip, som styrs av två klockor med olika klockfrekvenser. En används för upplösningarna 44.1, 88.2, 176.4 Hz och så vidare, och den andra tar hand om 48, 96, 192 kHz och så vidare. Det ger bättre förutsättningar för lågt jitter, för ökad klarhet i återgivningen.

NA6006 är försedd med Marantz Musical Digital Filtering (MMDF), inspirerad av företagets audiofila referensklassteknologi. Denna proprietära DSP-teknologi låter dig välja mellan två valbara, digitala filterkaraktäristika för att skräddarsy ljudet enligt dina önskemål. Varje algoritm hanterar även de minimala detaljerna i den digitala signalen med kärleksfull omsorg och omvandlar nya mediefiler till det finaste av högupplöst ljuduppspelning.
Multipla höghastighets Schottky Barrier dioder med hög strömstyrka för supersnabba återhämtningstider och skydd mot omvänd ström. Passiva och aktiva komponenter i premiumklass, som audiofila kondensatorer och precisionsresistorer, ökar precisionen och ljudkvaliteten.

En het nyhet är kompabiliteten med Apple´s AirPlay 2, vilket ger dig möjligheten att spela samma låt i flera kompatibla AirPlay 2-enheter samtidigt. Buffringstiden är förbättrad och man kan styra allting från andra enheter i nätverket. Spelar du musik från din iPhone, så kan du ta upp en iPad och byta låt, som exempel. Kravet för detta är iOS11.

Vid sidan av den traditionella fixerade linjeutgången - för anslutning till en förstärkares aux-ingång -  så har Marantz försett NA6006 med en separat, variabel utgång - för anslutning till ett par aktiva studiohögtalare eller direkt till ett slutsteg, vilket innebär att den kan användas som en digital förförstärkare för flera källor. Volymen kan kontrolleras från fjärrkontrollen eller via en app.

"Marantz seglade upp som en av de bästa spelarna i testet, med rivalerna från Pioneer och Cambridge hack i häl. NA6005 plockade dock fram ett extra äss ur rockärmen när vi bytte från streaming med CD-kvalitet till äkta högupplösta 24-bitars musikfiler. Då lyckades Marantz-spelaren trolla fram en kolossalt stor och klangrik ljudbild och en tyngd i basen som ingen av utmanarna – inte ens den dyrare Cambridge – helt lyckades kopiera. Till och med i en oerhört avslöjande anläggning för 100 000 kronor låter den mycket övertygande. För 6 000 kronor är Marantz NA6005 ett fynd!"
Ljud&Bild november, som testade föregångaren NA6005 med stämpeln ´bäst i test´

Många anser att Saul B. Marantz satte för starten av high-end ljudindustrin redan 1953. Sedan dess har Marantz varit i spetsen för entusiaster inom film & musik där varje produkt som utvecklas och släpps är noggrant kontrollerade och hårt testade.

Under det senaste decenniet har Marantz stormat fram på marknaden och stoltserar idag med med ett stort sortiment inom både 2-kanal och hemmabio 
och är en av de absolut största inom tillverkning av AV-produkter och stereokomponenter. Idag har Marantz flera tunga komponenter inom High End som erbjuder något oavsett om du är vinylfantast eller konsumerar din musik direkt från nätet. 

Specifikationer

Ingångar:1 x Ethernet/Wifi, 1 x optisk, 1 x USB-A
Utgångar:1 x stereo RCA (variabel), 1 x stereo RCA (fixerad), 1 x optisk, 1 x hörlursuttag
Funktioner:Styrapp, Spotify Connect, Nätverksstreaming, HEOS, Amazon Alexa, Bluetooth, AirPlay 2, Tidal, Wifi, DAC
Färg:Svart
Strömförbrukning:25 Watt (drift), 0.2 Watt (standby)
Mått:440 x 371 x 106 mm (B x H x D)
Vikt:6.6 kg

Prisvärda paket

Marantz PM6006 & NA6006 stereosystem, svart
Ett musikaliskt och välljuda...
9998 kr (10880 kr)

Rekommenderade tillbehör

Oehlbach NF-1 Master, RCA-signalkabel
Långlivad signalkabel fö...
fr. 457 kr
Real Cable OTT-G optisk kabel
Optisk kabel med en påkostad...
fr. 450 kr
Supra Nätverkskabel STP CAT 8 (RJ45 - RJ45) 0,5-20m
Nätverkskabel från Supr...
fr. 249 kr (fr. 300 kr)

Du har nyligen tittat på

Marantz HD-AMP1, förstärkare med DAC svart
Förstärkare i mindre fo...
9990 kr
Marantz NR1510 hembioförstärkare, svart
Instegsmodellen av 2019/2020 ...
6390 kr
Marantz SR5013 & Klipsch RP-600M högtalarpaket 5.1, svart
Ulvar i fårakläder! Des...
33998 kr (37850 kr)

Produkter relaterad till din historik

Oehlbach NF-1 Master, RCA-signalkabel 0.5 meter
Långlivad signalkabel för stereobruk, med silver...
457 kr
Real Cable OTT-G optisk kabel, 1 meter
Optisk kabel med en påkostad konstruktion.
450 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.