Köp Magnat Monitor S12 C centerhögtalare, svart på Ljudfokus.se!
Spara
Magnat Monitor S12 C centerhögtalare, svart i gruppen Högtalare / Centerhögtalare hos Ljudfokus.se (995MS12CB)

Magnat Monitor S12 C centerhögtalare, svart

Erbjudandet gäller t.o.m:
1790 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 995MS12CB
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Magnat Monitor S12 C centerhögtalare, svart
Magnat Monitor S12 C centerhögtalare, svart

Produktinformation

Magnat Monitor S12 C är den mindre centerhögtalaren i Monitor S-serien, som bevisar att med god ingenjörskunskap kan man komma extremt långt och slå de flesta konkurrenterna på fingrarna. I konstruktionen finner vi en 13 mm Mylardiskant som samspelar med dubbla 4.5" mellanregister/baselement i sluten låda. Det gör att högtalaren inte bygger mycket på höjden och är endast 15 cm hög. Tillsammans med seriens mindre stativhögtalare så får du en optimal klangmatchning och ett diskret hemmabiosystem som är ett givet lyft mot satellitsystem eller ljudlimpor. Med 89 dB i känslighet och med en effekttålighet på 75 Watt RMS minimeras distorsionen så att du kan njuta av klara dialoger men även mycket närvaro i instrument, ifall du slår igång en musikkonsert. Centerkanalen är den viktigaste i hela bio-setupen och det har Magnat förstått!

  • 2-vägs centerhögtalare med en sluten låda
  • Svårslaget pris/prestandaförhållande
  • Bestyckad med en nyutvecklad 13 mm diskant
  • Dubbla 4.5" mellanregister/baselement ger ett fylligt och nyansrikt nedre register
  • Känslighet på 89 dB
  • Fas- och amplitudoptimerat delningsfilter
  • Säljes styckvis!

Sann ingenjörskonst
Tyska Magnat grundades år 1973 och ingår idag i den amerikanskägda koncernen Audiovox. Fabrikatet säljs i över 50 länder och har skapat sig ett aktat namn för sina innovativa och generösa konstruktioner. Martin Gross - ledande utvecklingsingenjör - har tillsammans med sitt team skapat en prismässigt överkomlig högtalarserie, vars teknik och ljudegenskaper hävdar sig extremt bra mot konkurrenterna på marknaden. Faktum är att man vid en lyssning - utan att veta högtalarens pris - hade gissat att det man precis lyssnat på hade tillhört en dyrare prisnivå!
Monitor S-serien är en bra startpunkt för dig som är på jakt efter en prisvärd ljudupplevelse. Tack vare den generösa uppbyggnaden får man en relativt hög effekttålighet samt att den nyanserade och detaljerade återgivningen gör modellerna väl lämpade som grund till både ett kraftfullt och dynamiskt hemmabiosystem som för långa lyssningssessioner och musikkvällar. 

Det detaljrika ljudet med mångsidighet och en snäll prislapp
Magnat har inte tagit några genvägar vid utformningen av Monitor S-serien. I prisklassen levererar högtalarna ett svårslaget ljud med en makalös byggkvalitét. I Monitor S-serien har tyskarna ett imponerande utbud, som innefattar en klassisk golvhögtalare, dubbla stativmodeller, två kraftfulla centerhögtalare, en dipolär surroundhögtalare som tagits fram för att skapa uppslukande bioljud. Den absoluta höjdpunkten är att serien perfekt kan återge digitala surroundformat med höjdkanaler, tack vare ett par speciella golvhögtalare med integrerade Dolby Atmos-system i toppen. Du kan alltså vraka och välja mellan olika högtalare för att sätta ihop ett ljudsystem som passar dig och ditt vardags- eller biorum. Eller varför inte ett litet 2.0-system till datorn, CD- eller vinylspelaren? Valet är ditt.

Påkostade elementlösningar ger det klassledande ljudet
Det är inte bara mångfalden som är värd att lyfta fram. Monitor S-serien levererar en imponerande ljudåtergivning tack vare noggrant utvalda komponenter. Den nyutvecklade diskanten sticker ut, med en 28 mm stor domediskant av textilkomposit med en tilltagen ferritmagnet som minimerar distiorsionen, samt en platta med en lätt vågledarform som ger ett mer optimerat spridningsmönter. Genom att öka dimensionen från mer normala 25 mm så kan diskanten täcka ett bredare spektra ner i frekvens för bättre transientsvar och detaljprecision. Denna diskant används i de större högtalarna i serien.
Den mindre stativhögtalaren Monitor S10 B, den mindre centerhögtalaren Monitor S12 C samt dipolhögtalaren S10 D är bestyckade med en 13 mm stor diskant med ett ultralätt Mylar-membran, som även används i rymddräkter - och erbjuder en otroligt låg distorsion.

Till mellanregister- och baselementen använder man sig av beprövad teknik, med ytbehandlade pappkoner som i prisklassen imponerar med sin låga färgning av ljudet tack vare sina goda dämpningsegenskaper. Med rejäla magnetsystem får man en linjär slaglängd som borgar för en låg distorsion, samt att speciellt formade, runda Airflex-basportar bidrar till att högtalarna kan flytta stora mängder med luft utan att skapa hörbara blåsljud. Allt är monterat i stabila, ytbehandlade korgar i metall.
Kabinetten är byggda i MDF-paneler med låga resonanser och man får minst sagt säga att byggkvaliteten är exemplarisk i prissegmentet.

Monitor S-serien kommer i två färger: en tidlös svart eller i en retrodoftande valnöt. Baffeln är i antracit på båda färgerna. Högtalargaller medföljer givetvis för dig som kanske söker ett lite diskretare högtalarsystem där högtalarelementen göms. På baksidan finner vi tilltagna och insjukna skruvterminaler som hanterar grövre högtalarkablar, allra helst monterade på spad- eller bananpluggar för att skapa en större kontaktyta med ett högre kontakttryck i terminalen.
Tyska Magnat ingår i den amerikanskägda koncernen Audiovox och är ett aktat namn för sina innovativa och generösa konstruktioner. Med sin spjutspetsteknik, innovativa idéer och sitt moderna formspråk har de idag en repetoar som minst sagt är imponerade. Produkterna utmärker sig i klassen och recensenter talar väldigt gott om dem i sina tester.

Specifikationer

Konstruktion: 2-vägs center, sluten låda
Bestyckning: 13 mm diskant, dubbla 4.5" mellanregister/baselement
Frekvensomfång: -10 dB: 42 - 32.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 75 Watt, Max: 150 Watt
Impedans: Nominellt: 4 - 8 Ohm
Känslighet: 2.8V/1M: 89 dB
Anslutning: Single-wire
Delningsfrekvens: 3.400 Hz
Färg: Svart
Medföljande tillbehör: Gummifötter
Mått: 420 x 148 x 190 mm (B x H x D)
Vikt: 3.9 kg

Prisvärda paket

Magnat Monitor S10B Högtalarpaket Hemmabio 5.1 Svart
Detta är ett kompakt och v&#...
9498 kr
Yamaha RX-V4A & Magnat Monitor S10B Hemmabiopaket 5.1 Svart
Detta är ett kompakt och v&#...
15998 kr

Rekommenderade tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Real Cable BM150T högtalarkabel, lösmeter
Detta är en högtalarkab...
50 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Magnat Monitor S12 C centerhögtalare, svart
Magnat S12 C är den mindre c...
1790 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycket prisvärda banankon...
149 kr
Köp
Info
Sonic Design SD-fötter 4-pack, 4-12 kg för subwoofer & centerhögtalare
Svenska Sonic Designs dämpkuddar minskar vibrationer ...
148 kr
Köp
Info

Tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Real Cable BM150T högtalarkabel, lösmeter
Detta är en högtalarkab...
50 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.