Magnat Cinema Ultra AEH 400-ATM, parpris Magnat | Högtalare | Ljudfokus.se
Spara
Magnat Cinema Ultra AEH 400-ATM, parpris i gruppen Högtalare / Surroundhögtalare hos Ljudfokus.se (995AEH400ATM)

Magnat Cinema Ultra AEH 400-ATM, parpris

Erbjudandet gäller t.o.m:
6490 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 995AEH400ATM
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Magnat Cinema Ultra AEH 400-ATM, parpris
Magnat Cinema Ultra AEH 400-ATM, parpris
Magnat Cinema Ultra AEH 400-ATM, parpris
Magnat Cinema Ultra AEH 400-ATM, parpris
Magnat Cinema Ultra AEH 400-ATM, parpris
Magnat Cinema Ultra AEH 400-ATM, parpris
Magnat Cinema Ultra AEH 400-ATM, parpris
Magnat Cinema Ultra AEH 400-ATM, parpris
Magnat Cinema Ultra AEH 400-ATM, parpris

Produktinformation

Magnat Cinema Ultra AEH 400-ATM är en seriens Dolby Atmos-certifierade högtalare, som fyller Dolbys krav för ett optimalt spridningsmönster tack vare ett coaxialelement på 130 mm, med en centrerad 25 mm diskant. Högtalaren är tänkt att placeras på LCR-100 THX, men kan även monteras på vägg, alternativt i taket via dess nyckelhål. Viktigt då är att man ändrar en switch, för optimerat frekvensomfång för detta ändamål.

  • Dolby Atmos-certiferad högtalare
  • Ställs på en LCR-100 eller monteras på vägg eller i tak via VESA100x100 M4-gängor
  • Frekvensomfång: 45 - 37.000 Hz
  • Angivet pris är per par!

Cinema Ultra THX-serien
Tyska Magnat grundades år 1973 och ingår idag i den amerikanskägda koncernen Audiovox. Fabriktet finns representerat i över 50 länder och har skapat sig ett aktat namn för sina innovativa och generösa konstruktioner.  
Man har verkligen lyckats med sin Cinema Ultra THX-serie, och kan stoltsera med tre erkännanden:
  1. Världens mest kompakta THX Ultra 2-certiferade system som uppfyller de stränga kraven vad gäller output och låg distorsion - med endast en subwoofer!
  2. Världens första THX Ultra 2-certiferade system som innehåller en LCR-modell som är godkänd för både vertikal och horisontell orientiering i alla positioner
  3. Världens första Dolby Atmos-påhängshögtalare med ett switchbart delningsfilter som omvandlar högtalaren till en direktstrålande on-wall eller takmodellTHX Ultra 2 är utan tvivel den klart tuffaste normen att uppfylla. De stränga kraven uppsatta av THX innefattar inte bara högtalarens spridningsmönster, utan även ren volym. Som exempel krävs en output på 117 dB i basområdet, vilket motsvarar åska i en direkt närhet. Cinema Ultra-serien Sub 300-THX uppfyller dessa krav utan problem. Systemets främre och bakre högtalare har också utvecklats för att säkerställa maximal stabilitet och extremt låg distorsion. En gripande filmsekvens med spektakulära basutlopp låter otroligt realistiskt med Magnats Cinema Ultra-system. Du kommer att kunna höra - och även känna - varje detalj!

Alla högtalarmodellerna har en gemensam och stilfull look som Magnat döpt till "Stealth". Detta ger dem ett lite mer industriellt utseeende. I en hemmabio ska högtalarna locka på uppmärksamheten genom att återge ett upplöst och dynamiskt ljud, inte på grund av glänsande ytor. Av den anledningen har Magnat medvetet undvikit reflekterande ytor (som pianolack) och uppmärksammat även de små sakerna. Även de vändbara metall-loggorna på grillen har ingen ljus aluminiumfinish, utan mer en subtil borstad titaniumlook.

Rent tekniskt är alla elementen Klippel-optimerade, där man alltså med hjälp av laser-mätinstrument kan utvärdera alla beteendemönster hos ett element. Med LPC-tekniken kan man optimera frekvenskurvan och filterlösningen heter APOC, med inkluderar förstklassiga komponenter med få signalförluster, med både tids- och amplitudkorrigering. Elementen har ventilerade talspolar, döpt till CVS, vilket ger en effektiv kylning under de mest extrema förhållandena.

AEH 400-ATM
Detta är seriens Dolby Atmos-certiferade högtalare. Med ett 130 mm coaxialelement (där diskanten är monterad i mitten) får man ett optimalt spridningsmönster. Enligt Dolby´s riktlinjer skall högtalaren placeras på ett par LCR-100 THX, men Magnat har "modifierat" högtalaren för de som vill placera dem på väggen alternativt i taket. Via en switch vid anslutningen ändrar man då läge från "Atmos" till "Direkt". Genom detta frekvensoptimeras återgivningen efter dess placering.
På baksidan finns nyckelhål som tillåter vägg/takmontering.

Notera att angivet pris är per par!

Tyska Magnat ingår i den amerikanskägda koncernen Audiovox och är ett aktat namn för sina innovativa och generösa konstruktioner. Med sin spjutspetsteknik, innovativa idéer och sitt moderna formspråk har de idag en repetoar som minst sagt är imponerade. Produkterna utmärker sig i klassen och recensenter talar väldigt gott om dem i sina tester.

Specifikationer

Utförande: Dolby Atmos-certifierade
Bestyckning: 130 mm coax-element med 25 mm diskant
Frekvensomfång: 45 - 37.000 Hz
Effekttålighet: Peak: 120 Watt , RMS: 50 Watt
Impedans: 6 Ohm
Känslighet: 89 dB
Anslutning: Single-wire
Delningsfrekvens: Atmos-läge: 3.200 Hz , Direkt-läge: 3.300 Hz
Färg: Svart
Mått: 280 x 150 x 188 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 3.7 kg
Enhet: Par

Prisvärda paket

Magnat Cinema Ultra THX Högtalarpaket Hemmabio 5.1.2 Svart
Detta är ett THX-certifierat...
54998 kr

Rekommenderade tillbehör

Supra Classic 2.5, vit högtalarkabel på lösmeter
2,5 mm2 högtalarkabel fr...
38 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Magnat Cinema Ultra AEH 400-ATM, parpris
Cinema Ultra-serien Dolby Atmos-c...
6490 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Supra Classic 2.5, vit högtalarkabel på lösmeter
2,5 mm2 högtalarkabel från svenska Supras Classi...
38 kr
Köp
Info

Tillbehör

Supra Classic 2.5, vit högtalarkabel på lösmeter
2,5 mm2 högtalarkabel fr...
38 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.