Köp Lithe Audio Wifi Multiroom IP44 6.5 Master In-Ceiling fukttålig, styck Lithe Au
Lithe Audio Wifi Multiroom IP44 6.5

Lithe Audio Wifi Multiroom IP44 6.5" Master In-Ceiling fukttålig, styck

5190 kr
Artnr: 3041670
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Lithe Audio Wifi Multiroom IP44 6.5
Lithe Audio Wifi Multiroom IP44 6.5
Lithe Audio Wifi Multiroom IP44 6.5
Lithe Audio Wifi Multiroom IP44 6.5
Lithe Audio Wifi Multiroom IP44 6.5
Lithe Audio Wifi Multiroom IP44 6.5
Lithe Audio Wifi Multiroom IP44 6.5
Lithe Audio Wifi Multiroom IP44 6.5
Lithe Audio Wifi Multiroom IP44 6.5
Lithe Audio Wifi Multiroom IP44 6.5

Produktinformation

Lithe Audio Wifi Multiroom 6.5" Master In-Ceiling är lite av en banbrytande och unik produkt. Detta är en aktiv inbyggnadshögtalare med nätverk, som är avsedd för att monteras i tak. Genom Wifi får man både en grym ljudkvalitet, en extremt fin räckvidd, som möjligheten att ha upp till 30 stycken Master-högtalare! Förse högtalaren med ström (antingen från en lampa eller ett eget uttag) och koppla upp dig till routern genom deras dedikerad app. Det är inte mer komplicerat än så! Om du vill bygga på med "äkta" stereoljud så köper man till en passiv högtalare och drar en hederlig högtalarkabel mellan de två. Den här upplagan är IP44-klassad, och avvisar därmed fukt och vatten. Perfekt för exempelvis badrum. Nu med AirPlay 2!

 • Aktiv inbyggnadshögtalare med Wifi (2.4 GHz) och en RCA-ingång
 • IP44-klassad för fukttåliga miljöer, som badrum
 • 0.75" titanium-diskant och ett 6.5" element med Polypropylen-kon
 • Inbyggd förstärkare på 2x30 Watt RMS
 • Kan ställas om mellan stereo eller mono
 • Bygg på med en passiv högtalare om du vill ha äkta stereoljud (se separat produkt)
 • Auto-avkänning på RCA-ingången
 • Målningsbar, magnetfäst och heltäckande frontgrill
 • Kan integreras med smarta styrsystem som Control4, Fibaro och Loxone
 • Monteringshål: 210 mm diameter
 • Monteringsdjup: 95 mm

Bakom det brittiska och nytänkande fabrikatet Lithe Audio finner vi två ingenjörer vid namn Amit och Wesley, och såklart deras team där hunden Oscar ingår som kontorschef för gos.
Man erbjuder marknaden banbrytande och innovativa lösningar för det moderna hemmet, med trådlösa uppkopplingar via Bluetooth eller Wifi. Därav finns det en serie för respektive uppkopplingstyp.Grymt ljud i en diskret installation
Konstruktionsmässigt så håller högtalarna en oerhört hög kvalitet. Man har ett välljudande klass D-förstärkeri som lämnar 2x25 Watt RMS. Med ett 6.5" element får man ett omfång i basregistret som sträcker sig ner till 55 Hz. Elementet har en konuppbyggnad av Polypropylen, som spelar utsökt tillsammans med en titanium-diskant på 0.75". Känsligheten på konstruktionen är fina 90 dB, vilket gör dem effektiva med potentialen att fylla rummet med ett härligt ljud.
Tack vare Wifi får man fanastiska möjligheter att fylla hemmet med välljud som inte syns, men som drar uppmärksamheten till sig när musiken flödar.

Det finns olika sätt att bygga ditt Lithe Audio Wifi-system på
1. Starten - och själva grunden - är att ha en aktiv högtalare, en s.k. "Master". Med detta menas att det sitter en inbyggd förstärkare på 2x30 Watt. Om man enbart vill montera en högtalare i zonen så ställer du högtalaren på "mono"-läget och får då 1x30 Watt. Man slår ihop stereokanalernas information så att man inte förlorar något.
2. Om du vill ha "äkta" stereoljud - alltså genom två fysiska högtalare - så bygger du enkelt på med en passiv högtalare. Givetvis av exakt samma storlek och kvalitet. Man drar då en hederlig högtalarkabel mellan dem, så får du en helt dedikerad vänster och höger högtalare i zonen.
3. Du kan komplettera med upp till 30 stycken Master-högtalare i ditt trådlösa nätverk, som kan namnges, grupperas samt spela antingen individuellt eller alla tillsammans. Allting konfigureras via en fri app som finns tillgänglig i App Store och Google Play. Viktigt är att ge appen behörigheten för att få full access till alla inställningarna. Vid lanseringen så var Lithe Audio faktiskt först ut på marknaden att erbjuda en inbyggnadshögtalare med AirPlay! Svenska Spotify är en otroligt uppskattad streamingtjänst och givetvis finns Spotify Connect-funktionen tillgänglig. Om du uppskattar en högre ljudkvalitet så finns även Tidal och Deezer och via Tune-In får man access till mängder av radiostationer. Om du har delat rippad musik på en NAS så kan du via DLNA/uPnP hämta upp och avnjuta musiken, vart du än befinner dig i hemmet.

Behöver jag en RCA-ingång?
Varför inte! Via appen kan du välja att RCA-ingången skall spela. Och det finns mängder med olika lösningar på vad du kan ansluta och hur. Vill du avnjuta Pink Floyd från vinylspelaren eller Dire Straits från en CD? Inga problem. Varför inte ha en väggpanel med RCA-kontakter där du tillfälligt kan ansluta en signalkälla. Då kan man dra en dold signalkabel från panelens baksida genom vägg och tak upp till högtalaren. 

Hur är det med brandrisken när man har dold elektronik i taket?

Om du planerar att montera dina högtalare i ett brandklassat tak bör man följa Boverkets regler för brandskydd. Här har Lithe Audio tagit fram en lufttät brandhuv, som uppfyller de senaste IEE-direktiven. Huven är tillverkad av dubbla lager med tyg med svällande brandskum. Huvan monteras på plats genom högtalarens spännskruvar och kan monteras i en takskiva och ett nedsänkt akustiktak. Plus i kanten är att man även får en högre ljudkvalitet, då huvan agerar som en backbox. Den är enkel att montera, både vid nyinstallation eller i efterhand. Detta är den perfekta lösningen för att bibehålla brandskyddet i hemmet, arbetsplatsen eller i offentliga miljöer.

Lithe Audio är ett nytänkande bolag vars huvudkontor ligger i West Sussex, Storbritannien. Man erbjuder innovativa och banbrytande lösningar av inbyggnadshögtalare med trådlös kommunikation via Bluetooth och Wifi, där man bl.a tagit emot priset som bästa nya produkt via The Electrical Wholesaler Awards. Grundarna av bolaget är två nytänkande ingenjörer vid namn Amit och Wesley.

Specifikationer

Typ: Takmontering
Utförande: Aktiv (inbyggd förstärkare), IPX-klassad
Bestyckning: 0.75" titanium-diskant, 6.5" mellanregister/baselement med Kevlar-kon
Förstärkareffekt: 2x30 Watt, klass D
Frekvensomfång: 65 - 20.000 Hz
Impedans: 8 Ohm
Känslighet: 90 dB
Mått: 230 x 230 x 95 mm (B x H x D)
Vikt: 3.7 kg
Enhet: Styck

Rekommenderade tillbehör

Lithe Audio 6.5
Detta är en passiv inbyggnad...
1290 kr
Nedis CAT-B22000 ljudkabel 3.5 mm hane-hane, metallgrå
Detta är en signalkabel med ...
fr. 129 kr
System One WP802 Wallplate, med 2 uttag
Detta är en väggpanel m...
48 kr
System One WP880 Speaker, 1 par
Detta är ett par guldplä...
98 kr

Du har nyligen tittat på

Lithe Audio Bluetooth 6.5
Detta är en aktiv inbyggnads...
2890 kr

Produkter relaterad till din historik

Lithe Audio 6.5
Detta är en passiv inbyggnadshögtalare för ...
1290 kr
System One WP880 Speaker, 1 par
Detta är ett par guldpläterade panelkontakter f&...
98 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.