Jamo Concert C93 II stativhögtalare, svart par Jamo | Högtalare | Ljudfokus.se
Jamo Concert C91 II stativhögtalare, svart par i gruppen Högtalare / Stativ & satellithögtalare hos Ljudfokus.se (295C91B)

Jamo Concert C91 II stativhögtalare, svart par

4490 kr
Artnr: 295C91B
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Jamo Concert C91 II stativhögtalare, svart par
Jamo Concert C91 II stativhögtalare, svart par
Jamo Concert C91 II stativhögtalare, svart par
Jamo Concert C91 II stativhögtalare, svart par
Jamo Concert C91 II stativhögtalare, svart par
Jamo Concert C91 II stativhögtalare, svart par

Produktinformation

Jamo Concert C91 II är den mindre stativmodellen i den uppdaterade Concert 9-serien, som kan vara en ypperlig lösning för de mindre rummen. Ljudet imponerar med både renhet och detaljer. Det finns nyckehålsfästen på baksidan för väggmontering, men allra bäst låter de om de får komma ut en bit - gärna på ett par stativ eller ståendes på en bred TV-bänk. Det danska ingenjörsteamet är - och har alltid varit - extremt duktiga på att skapa en design som utmärker sig, och som uppskattas i hemmet. Söker du ett balanserat och behagligt som passar all typ av musik - och hemmabio - så bör dessa stativhögtalare stå högt upp på önskelistan!

  • Den mindre stativmodellen i den förbättrade Concert 9 II-serien
  • 2-vägs konstruktion med basreflex
  • Dansk design i sitt esse
  • Nominell impedans på 6 Ohm gör dem mindre komplexa att driva
  • Krom-pläterad single-wire skruvterminaler
  • Finns nyckelhålsfästen på baksidan

Danska Jamo grundades år 1968 i Glyngøre och i över 50 år har Jamo designat högtalare för det verkliga livet. Allt från traditionella bokhyllehögtalare och golvmodeller, till moderna digitala lösningar - med största intressere för en banbrytande design och ljudprestanda.

Concert 9 II
Det danska ingenjörsteamet har en utsökt smak för hur en högtalare skall få en tidslös, elegant och smått banbrytande design. Den nya och ljudmässigt förbättrade Concert 9-serien är inget undantag. Oavsett om du är ute efter en insmickrande musikupplevelse eller söker en nagelbitande surroundinlevelse, så är din biljett garanterad att ta dig dit. 
Den iögonfallande designen känns igen från den överkomligare Studio 8-serien, men med Concert-modellerna har Jamo tagit ut svängarna lite mer. Formspråket är djärvare med ett frontstycke med välvda sidor och här kliver man även upp i fysik. Man bygger högtalarna med större och mer påkostade element. Prisbilden blir givetvis en aning högre, men när du har satt dig ner i soffan och börjat lyssna, så kommer du att inse att dina slantar är väl investerade och kommer ge dig många års nöje.
Frugan kommer att tacka dig med, för det här är högtalare som smälter in i heminredningen på ett föredömligt sätt. Frontgrillerna i tyg är magnetfästa, så om du väljer att ta bort dem så finns inga synliga pigghål.

Jamo tillverkar serien i tre olika utföranden:
- svart mattlackad front med svarta trämönstrade sidor
- vit mattlackad front med vita trämönstrade sidor
- svart mattlackad front med körsbärsliknande sidor, av Jamo kallad "Dark Apple".

En sofistikerad uppgradering
Men vad vore en utsökt design värd om ljudet inte levde upp till förväntningarna? Jamo har fått till en särdeles lyckad mix, där design och välljud är huvudingredienserna. 
Gemensamt för modellerna är en silk dome som ger ett lätt varmt ljud. Man nyttjar ADW-tekniken, vilket står för "Anti-Diffraction WaveGuide". Det är alltså en vågledare som ger en bredare sweet-spot. Både mellanregister och baselementen har en konuppbyggnad kallad HCCC (Hybrid Composition Conical Cone) med faspluggar. Med HCCC menas att man har en sandwich-struktur med olika lager, som ger en styv men samtidigt dämpande kon. Baselementen har en speciell upphängning döpt LDS (Long Displacement Surround), som tillåter dem att flytta bra med luft. 

Man följer inte branschstandarden vad gäller elementstorlekarna, där många tillverkare använder sig exempelvis av 5.25" (135 mm) och 6.5" (165 mm) element. Här finner i flera av modellerna speciellt utvecklade 6" element (152 mm). Ett tecken på att man testat sig fram för att finna prestandan som faller Jamo själva i smaken. 

I Concert 9 II-serien finner vi två golvmodeller, två stativhögtalare, en center, en dipolär surroundhögtalare samt två aktiva baslådor. Så oavsett om du söker ett kompaktare stereosystem eller en större hemmabio-rigg, så kommer du att finna mycket nöje - och välljud - från danska Jamo.


I över 50 år har Jamo designat högtalare för det verkliga livet. Allt från traditionella bokhyllehögtalare och golvmodeller, till moderna digitala lösningar - med största intressere för en banbrytande design och ljudprestanda.

Specifikationer

Konstruktion: 2-vägs, basreflex
Bestyckning: 1" diskant, 4" mellanregister/baselement
Frekvensomfång: +/-3dB: 65 - 24.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 100 Watt; Peak: 150 Watt
Impedans: 6 Ohm
Känslighet: 2.83V@1M: 86 dB
Anslutning: Single-wire terminal
Färg: Svart
Mått: 175 x 265 x 191 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 4.5 kg
Enhet: Par

Rekommenderade tillbehör

Du har nyligen tittat på

Jamo S-801 stativhögtalare, vitt par
Detta är en seriens mindre s...
1990 kr
Jamo SB-40 soundbar med subwoofer, svart
Detta är en läckert des...
5549 kr (5990 kr)
Jamo SB-36 soundbar med Bluetooth, svart
Detta är en läckert des...
2990 kr (3990 kr)

Produkter relaterad till din historik

System One Banankontakter med BFA-rör, 4-pack
Banankontakter i 4-pack från System One! 
98 kr
Sonic Design SD-fötter 8-pack, 4-12 kg för ett par högtalare
Med SD-fötterna uppnås en kraftig minskning av l...
250 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.