Heco Celan Revolution 3, stativhögtalare mattvitt par HECO | Högtalare | Ljudfok
Spara
Heco Celan Revolution 3, stativhögtalare mattvitt par i gruppen Högtalare / Stativhögtalare hos Ljudfokus.se (320CELANREV3WH)

Heco Celan Revolution 3, stativhögtalare mattvitt par

Erbjudandet gäller t.o.m:
11990 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 320CELANREV3WH
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Heco Celan Revolution 3, stativhögtalare mattvitt par
Heco Celan Revolution 3, stativhögtalare mattvitt par
Heco Celan Revolution 3, stativhögtalare mattvitt par
Heco Celan Revolution 3, stativhögtalare mattvitt par

Produktinformation

Heco Celan Revolution 3 är en vidareutveckling av GT-generationen i Celan-klassen. Det här är en klassiskt tilltagen skapelse med en grym byggkvalitet, som väger in på 10.4 kg - styck. Man har lyckats skapa en högtalare med en riktigt läcker klangbalans där ingen sticker ut, och med en god känslighet på 90 dB kan högtalarna flytta bra med luft, med tanke på storleken. De förjänar att stå på en par gedigna högtalarstativ, för maximal dämpning samt att de får stå lite mer fritt i rummet.

  • 2-vägs stativhögtalare med en enastående byggkvalitet
  • Vidareutvecklad 30 mm diskant ger lyster och upplösning till ljudet
  • Kabinettet vilar på små gummikroppar
  • Nivåjustering av diskant/mellanregister (0 eller +2 dB) beroende på rumsakustiken
  • Bi-wire/bi-amp terminal

Tysklands stolthet inom högtalare
Heco är en av Tysklands största högtalarexperter som startade sin karriär redan år 1949, och ingår idag i amerikanska Audiovox-koncernen, där bl.a även Klipsch ingår. Just släktskapet med Klipsch är stort när vi talar om de ljudmässiga egenskaperna. Det ska vara underhållande och kul att lyssna på musik eller titta på film, och ljudet ska vara slagkraftigt, ha mycket närvarokänsla, vara basfylligt och massor av dynamik. Sedan har de båsa firmorna olika ljudkaraktärer och valet av element för att komma dit, där Heco genomgående förlitar sig på robusta konstruktioner med tygdiskanter och mellanregister/baselement med pappkoner. Detta tillsammans med rejäla talspolar och magnetsystem ger element som kan flytta rikliga mängder med luft, men som också spelar tillsammans och enhetligt med diskanten.

Celan har nått en ny nivå i klass
Med klivet in i den fjärde Celan-generationen har Heco´s ingenjörer hittat nya banor i sin strävan till perfektion. Och som namnet indikerar så har man fritt uttryckt nått en revolution, för skillnaden är rätt underbar mot föregångarna och man har nästan börjat om från grunden. Kabinetten är förstärkta och bättre resonansresistenta. Med hjälp av Klippen har man optimerat elementens prestanda, och den nya stjärnan i konstruktionen är diskanten - en 30 mm tygdome med en ny Fluktus-geometri, som ger ett jämnt spridningsmönster.
För mellanregister- och basområdet finner vi deras Kraft-pappkoner, som ger en snygg klangbalans tillsammans med diskanten. Hos golvmodellerna, som är unika 3-vägs konstruktioner, arbetar ett optimerat mellanregister med en nyutvecklad POC-dammkåpa (Phase Optimisation Cap). Allting är rejält och tilltaget, med kraftfulla magnetsystem och effekttåliga talspolar, vilket gör att distorsionen minimeras och att högtalaren kan flytta rikligt med luft för sin storlek. De luftflödes-optmerade basportar är fastskruvade istället för limmade, i syfte att motverka blåsljud. 

Möbler som smälter in
Med Celan Revolution har man olika val på högtalarnas design i färgvalet. Tidigare Celan GT fanns enbart med pianolackerade kabinett. Numer har man valt att enbart ge den svarta upplagan en pianolackering mot ett pristillägg. Dett då en sådan lackering får bäst effekt på svart, där lackeringen ger ett djup som man nästan kan ta på. Med vidareutvecklad teknik och dess högre kostnader, så har man tagit beslutet att inte pianolackera vit upplaga, för att komma ner i pris. Denna kommer i vit satin, och det kan faktiskt vara positivt då högtalarna lättare smälter ihop med våra skandinaviska möbler i hemmet. Vill man bryta av så finns Celan Revolution-serien även i espresso med äkta träfanér.

Kabinettens sidor är lätt välvda för att minska inre stående vågor och den sluttande toppdelen skapar ett annorlunda designspråk. Kromdetaljerna (en ring) runt elementen känner vi igen sedan tidigare, som utan tvivel ger ett tilltalande och lyxigt utseende. På kabinettets bakre toppdel finnes en metallbricka med Hecos logga. Grillerna är magnetfästa, vilket ger ett sobert intryck utan pigghål när man vill ta bort grillen för att visa polarna elementen. Golvhögtalarna blir extra läckra att lägga ögonen på när de står på sina utstickande fötter i metall.

Specifikationer

Konstruktion: 2-vägs, basreflex
Typ: Stativhögtalare
Bestyckning: 30 mm diskant, 6.5" mellanregister/baselement
Frekvensomfång: 30 - 52.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 100 Watt; Peak: 160 Watt Watt
Impedans: 4-8 Ohm
Känslighet: 90 dB
Anslutning: Bi-wire/bi-amp
Delningsfrekvens: 2.800 Hz
Färg: Vit
Mått: Inkl fötter/terminal: 240 x 420 x 360 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 10.4 kg
Enhet: Par

Rekommenderade tillbehör

Real Cable BW-OFC250R terminerad bi-wire högtalarkabel, 2x3 meter
Högtalarkabel uppbyggnad med...
1999 kr
Köp
Info
Supra Quadrax Combicon Bi-Wire, högtalarkabel stereopar
Detta är en färdigtermi...
fr. 2825 kr

Du har nyligen tittat på

Heco Celan Revolution 3, stativhögtalare mattvitt par
Celan Revolution-seriens bastanta...
11990 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Real Cable BW-OFC250R terminerad bi-wire högtalarkabel, 2x3 meter
Högtalarkabel uppbyggnad med TDC-tekniken och Hollow ...
1999 kr
Köp
Info
Supra Quadrax Combicon Bi-Wire, högtalarkabel stereopar 2x3 meter
Detta är en färdigterminerad högtalarkabel ...
3325 kr
Köp
Info

Tillbehör

Real Cable BW-OFC250R terminerad bi-wire högtalarkabel, 2x3 meter
Högtalarkabel uppbyggnad med...
1999 kr
Köp
Info
Supra Quadrax Combicon Bi-Wire, högtalarkabel stereopar
Detta är en färdigtermi...
fr. 2825 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.