Focal Sub 1000F, aktiv subwoofer svart Focal | Högtalare | Ljudfokus.se
9
Focal Sub 1000F aktiv subwoofer, svart i gruppen Högtalare / Subwoofers hos Ljudfokus.se (401SUB1000F)

Focal Sub 1000F aktiv subwoofer, svart

16990 kr / 15490 kr
Du sparar 1500 kr
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 401SUB1000F
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Focal Sub 1000F aktiv subwoofer, svart
Focal Sub 1000F aktiv subwoofer, svart
Focal Sub 1000F aktiv subwoofer, svart
Focal Sub 1000F aktiv subwoofer, svart
Focal Sub 1000F aktiv subwoofer, svart
Focal Sub 1000F aktiv subwoofer, svart
Focal Sub 1000F aktiv subwoofer, svart
Focal Sub 1000F aktiv subwoofer, svart
Focal Sub 1000F aktiv subwoofer, svart
Focal Sub 1000F aktiv subwoofer, svart

Produktinformation

Focal Sub 1000F är en rejält bestyckad aktiv 12" subwoofer i en sluten låda, vars genomtänkta konstruktion gör den lika lämpad för musik som till film. Elementet har den banbrytande Flax-konen och dubbla magneter, som backas upp av ett 1.000 Watt starkt BASH-slutsteg. Med en specialdesignad spindel/upphängning så kan elementet slå linjärt upp till 43 mm! Subwoofern följer konceptet "Made in France" vilket borgar för en kvalitetskontroll utan dess like.

  • Aktiv 12" subwoofer i en sluten låda
  • Flax-konen och dubbla magneter
  • 1.000 Watts BASH-slutsteg
  • 40 mm tjocka kabinettväggar ger en mer resonansdöd konstruktion 

Focal Sub1000F - en "fristående" subwoofer av högsta klass
Franska Focal har med Sub 1000F skapat ett monster till bas, där man med den slutna principen fått till en verklig fullträff. Med en kvalitet som genomsyrar konstruktionen på alla parametrar är det här en bas som spelar lika följsamt och tight för musik och till film. Oftast får man kompromissa på det ena eller det andra. 
Med en sluten låda får Focal bättre kontroll över basåtergivningen, och detta i ett relativt kompakt och stilfullt kabinett. Det man tappar jämfört med basreflex-principen är känslighet, vilket man alltså måste kompensera med ett större element och högre uteffekt i slutsteget. Det man vinner är en design som spelar med maximal kontroll i djupbas-området med högsta definition och stramhet. 
För att detta överhuvudtaget ska fungera krävs ett exceptionellt element som håller formen under det markant högre trycket som uppstår i en sluten låda med hög effekt. Det är just här som hela konstruktionen i Sub1000F är en synnerligen lyckad lösning. Torr och snärtig bas utan avkall på djupbasåtergivning - precis som det ska vara både till film och musik!

I Sub 1000F har man satt i en kraftfull 1.000 Watts BASH-förstärkare, vilket kort förklarat är en kombination av digitalt och analogt förstärkeri. Man tar del av den digitala förstärkarens låga värmeutveckling och kostnadseffektivitet, men man får den analoga förstärkarens höga ljudkvalitet. 
På baksidan finnes reglage för nivåjustering och lågpassfilter, väljare för fas (0/180 grader) samt switch för på/av/auto. Det finns också två val av ingång. Ett par RCA för användning med en stereoförstärkare samt en mono LFE-ingång för multikanalsförstärkare. Vid användning av LFE-ingången är lågpassfiltret bypassat, då alla inställningar redan gjorts i multikanalsförstärkaren.


Flax-konen
Vi avslutar med det som vi egentligen skulle börja med - det avancerade elementet med Focal´s innovativa och banbrytande Flax-kon. Mycket av basens smått unika prestanda i klassen kan vi tacka det här extremt påkostade elementet för.
Focal har ett vida erkännande för sin speciella W-kon, som är formad av sandwich-lager och glasfibrer. För en högtalartillverkare så är den idealiska konen lätt (för snabbare rörelse), ska ha hög styvhet (för att agera som en kolv för låg distorsion) samt ha hög dämpning (för minimal färgning av ljudet). Ökad styvhet innebär ökad vikt, och då får man som exempel kompromissa på en parameter för att vinna en annan. En fördelaktig egenskap med sandwich-konen är att man kan anpassa dess arbetsområde genom att ha olika tjocklekar på lagren. Då W-konen endast kan byggas för hand så innebär det en hög produktionskostnad och därmed en begränsning i överkomligare applikationer. Den här tekniken finner vi därmed endast i Focal´s mest exklusiva serier. 
Efter hela fem års forskning och utveckling - och 18 år efter att W-konen lanserades för första gången - har fransmännen lanserat en ny teknisk innovation: nämligen en högtalarkon med samma sandwich-struktur men med innerlager av naturliga linfibrer. Denna är hälften så lätt som fiberglas och har extremt fina mekaniska egenskaper. Elasticiteten är väldigt låg på endast 1.5 % - vilket är väldigt snarlikt till kolfibern - och styvheten ligger på 60 GPa - nästan som kevlar.
Gemensamt med den mer kostnadskrävande W-konen är att linfibern läggs mellan två ytterlager av glasfibrer. Detta kallas för sandwich, och det är här som den låga elasticiteten gör underverk och förser hela konens struktur med anmärkningsvärd styvhet. Eftersom linfibern är sammansatt av 80 % cellulosa så blir dess inre del ihålig, vilket leder till två positiva egenskaper: både god dämpningsförmåga (läs neutralare klang) och en mer identisk lätthet (för en snabbare respons). 
I Sub 1000F vill man medvetet öka styvheten ytterligare för att uppnå bättre egenskaper, så här är tjockleken större på såväl glasfibret som för flaxmaterialet. Sub1000F har två glasfiber-lager på 160 g/m2 och ett flaxfiber-kärna på 250 g/m2.
Jacques Mahul bildade JM-Laboratories i S:t Etienne 1979, där man till en början utvecklade extremt avancerade element till en mängd framgångsrika högtalartillverkare. Numera säljer man inte längre sina element utan tillverkar sina egna högtalare under märket Focal och är idag en av världens största högtalartillverkare inom HiFi, bil och studiovärlden med produktionen kvar på hemmaplan i Frankrike.

Specifikationer

Konstruktion: Aktiv subwoofer, sluten låda
Variabel delningsfrekvens: 40 - 160 Hz
Bestyckning: 12" Flax-baselement
Frekvensomfång: 24 - 200 Hz
Anslutning: LFE , Stereo RCA
Färg: Svart
Mått: 400 x 420 x 420 mm (B x H x D)
Vikt: 21.5 kg
Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan nuvarande prissänkning: 15490 kr

Prishistorik

Rekommenderade tillbehör

Oehlbach NF-214 Subwooferkabel Bordeaux
Den här kabeln har en helt i...
fr. 590 kr (fr. 647 kr)

Du har nyligen tittat på

Focal Sub 1000F aktiv subwoofer, svart
Aktiv 12" subwoofer med en sv...
15490 kr (16990 kr)
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

-25%
Oehlbach NF-214 Subwooferkabel Bordeaux, 2 meter
Den här kabeln har en helt identisk konstruktion med ...
590 kr (ord. 790 kr)
Köp
Info

Tillbehör

Oehlbach NF-214 Subwooferkabel Bordeaux
Den här kabeln har en helt i...
fr. 590 kr (fr. 647 kr)

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.