Focal Chorus 726 golvhögtalare, pianosvart par Focal | Högtalare | Ljudfokus.se
Focal Chorus 726 golvhögtalare, pianosvart par i gruppen Högtalare / Golvhögtalare hos Ljudfokus.se (401CHORUS726BK)

Focal Chorus 726 golvhögtalare, pianosvart par

16990 kr
Artnr: 401CHORUS726BK
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Focal Chorus 726 golvhögtalare, pianosvart par
Focal Chorus 726 golvhögtalare, pianosvart par
Focal Chorus 726 golvhögtalare, pianosvart par
Focal Chorus 726 golvhögtalare, pianosvart par
Focal Chorus 726 golvhögtalare, pianosvart par
Focal Chorus 726 golvhögtalare, pianosvart par
Focal Chorus 726 golvhögtalare, pianosvart par

Produktinformation

Focal Chorus 726 är en extremt välljudande 3-vägs golvhögtalare och likaså flaggskeppet i serien. De erkänt duktiga fransmännen har skapat en högtalare som är en ren fröjd att lyssna på, med utsökt detaljeringsgrad och fokusering i ljudbilden - egenskaper som påminner om dyrare skapelser. Högtalarna följer konceptet "Made in France" vilket borgar för en kvalitetskontroll utan dess like.

  • 3-vägs golvhögtalare och flaggskeppet i Chorus 700-serien
  • Hög känslighet borgar för ett stort dynamikomfång och låg distorsion
  • Frontmonterad aerodynamisk basport
  • Single-wire terminal

Nu vänder Focal bladet för ett nytt kapitel
En av världens största och mest aktade aktörer - och Frankrike´s ledande högtalartillverkare - har numer lanserat den fjärde generationen av Chorus-serien. Med dagens modeller har man återgått till den mer klassiska och tidlösa formen på kabinettet, där föregångarnas "V" suffix är borttaget. 
Serien tillverkas i tre tilltalande färgval. Den klassiska och traditionsrika träslaget valnöt, eller de mer modernt tilltalande valen med pianosvarta eller pianovita kabinettsidor, som med den omtalade läderimitationen på frontdelen och toppen av kabinettet kommer skapa en trendig approach i ditt hem.
Chorus-serien genomsyras av teknisk innovation och bygger vidare på en tradition som kännetecknas för "the Spirit of Sound".

Made in France
När du kopplar in din Focal-högtalare i ditt hem, så har du införskaffat dig en produkt med ett unikt koncept på marknaden. Samtliga av fransmännens modeller - från den överkomliga Chorus till den exotiska Utopia-serien - har under strikta kvalitetskontroller utvecklats i deras fabrik i Saint-Etienne. Detta är en detalj som de är stolta för och som känntecknar varumärket Focal. Från den första skissen och produktidén på ritningsbordet till tillverkningen av högtalarelement och slutpaketering av högtalaren, så sker alla stadier bakom egna dörrar. 
Varje högtalarelement i Chorus 700-serien är en helt egenutvecklad design och således en teknisk innovation du inte finner någon annanstans. Med konceptet "Made in France" har man aldrig misslyckats med att kombinera en särklassig kvalitet, teknik och konkurrenskraft i en svårslagen mix. Med innovativa och nyutvecklande idéer baserade på självständighet, och ägande av internationella patent är man en ledande aktör att förutse framtida trender. Detta skapar framsteg. Det hela börjar med högtalarelement - ett viktigt inslag i Focal´s filosofi.

Den vidareutvecklade TNV2-diskanten ger den klassledande upplösningen
Fransmännen har genom året förlitat sig på den inverterade diskantkupolen, och i den prisöverkomligare nivån har man hittat en sammanslagning av två metaller - aluminium och magnesium - som ger mersmak i den produktionsmässigt avsevärt dyrare Beryllium-diskanten. Med dagens Chorus 700-serie har man ytterligare finslipat konstruktionen med markant förbättrad prestanda som resultat. Den nya TNV2-diskanten har en upphängning vars struktur är direkt hämtad från de exotiska Utopia-modellerna. Materialet som används till upphängningen heter Poron - vilket är ett mikro-cellulärt polyuretan-skum. Dess porösa och öppen-celliga struktur och lätta vikt har flera fördelar. Membranet får röra sig helt fritt, samt så kommer upphängningen inte att skadas eller komprimeras med tiden.
Rent ljudmässigt så kan man via mätning påvisa en uppenbart bättre frekvenslinjäritet och en minskning av distorsionen till hälften (!), speciellt i det känsliga området mellan 2 kHz till 4 kHz. Jämfört med föregångaren så spelar dagens Chorus 700 mer balanserat och precist, samt har ett rikare omfång på harmoniska toner.

Den nyansrika Polyglas-konen lever vidare
Med en klassledande diskantåtergivning blir kraven på mellanregister- och baselementen ännu större. Men här är Focal inte oroliga och förlitar sig fortfarande på deras egenutvecklade och välbeprövade Polyglass-kon. Detta är i grunden ett cellulosa-material (papp), som under extremt hög värme får en beläggning av mikroskopiska glas-sfärer. Genom denna avancerade process skapar man en högtalarkon med flera tekniska fördelar. Man lyckas kombinera papprets fina dämpningskaraktäristik med glasets höga styvhet. Faktum är att Plyglass-konen är styvare än Kevlar och upp till 10 gånger mer effektivt än polypropylen i sitt förhållande mellan styvhet och vikt. Vi får inte glömma att vi här alltså talar om Focal´s instegsnivå av högtalare och som ttydligt skvallrar om deras kunskapsnivå inom område, som ligger långt före det mesta på marknaden!

OPC-filter med anslutning för single-wire
Här har man medvetet valt att gå motströms mot merpart av konkurrenterna på marknaden. Grundprincipen hos Focal är att utveckla ett delningsfilter som passar för en sak och därmed inte är en kompromiss, som funkar halvdant för flera saker. Deras lösningar är ett filter som är helt fasstabilt - helt i enighet med OPC-principen - och är därmed utvecklat för single-wire. 
En filosofi är också att om man ska koppla för bi-wire eller bi-amping, så lägger man ut pengar för dubbla högtalarkablar alternativt dubbelt så många förstärkarkanaler. Focal menar att en bättre högtalarkabel eller en bättre förstärkare rent kvalitativt når en högre ljudkvalitet.

Specifikationer

Konstruktion: 3-vägs, basreflex
Bestyckning: 1" TNV2 Al/Mg diskant, 6.5" Polyglass-mellanregister, dubbla 6.5" Polyglass-baselement
Frekvensomfång: -6 dB: 39 - 28.000 Hz, ±3 dB: 49 - 28.000 Hz
Impedans: Mininum: 2.9 Ohm, Nominellt: 8 Ohm
Känslighet: 91.5 dB
Anslutning: Single-wire
Delningsfrekvens: 300, 3.000 Hz
Färg: Svart
Mått: 222 x 989 x 345 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 23.5 kg
Enhet: Par

Rekommenderade tillbehör

Dynavoice Thunder T-12 aktiv subwoofer, pianovit
Riktigt kraftig 12-tums subwoofer...
5990 kr
Real Cable 3D-TDC terminerad högtalarkabel, 2x3 meter
Fabriksterminerad högtalarka...
2000 kr
Supra PLY 3.4 Combicon, högtalarkabel stereopar vit
Färdigterminerad högtal...
fr. 1265 kr

Du har nyligen tittat på

Focal Aria 926 golvhögtalare, pianosvart par
Aria-seriens mittersta golvh...
32690 kr
Focal Aria 906 stativhögtalare, mörkt valnötspar (Noyer)
Aria-seriens stora stativh&#...
12590 kr
Focal Aria 926 golvhögtalare, pianovitt par
Aria-seriens minsta golvh...
32690 kr

Produkter relaterad till din historik

Dynavoice Thunder T-12 aktiv subwoofer, pianovit
Riktigt kraftig 12-tums subwoofer med slutsteg på hel...
5990 kr
Real Cable 3D-TDC terminerad högtalarkabel, 2x3 meter
Fabriksterminerad högtalarkabel på 2x3 meter, me...
2000 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.