Köp Focal 300-ICW6 inbyggnadshögtalare för tak, styck på Ljudfokus.se!
8
Focal 300-ICW6 inbyggnadshögtalare för tak, styck i gruppen Högtalare / Inbyggnadshögtalare hos Ljudfokus.se (401ICW6)

Focal 300-ICW6 inbyggnadshögtalare för tak, styck

5990 kr / 5490 kr 5490 kr
Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan nuvarande prissänkning: 5490 kr OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
Du sparar 500 kr
 
Artnr: 401ICW6
0 Omdömen
Lagerstatus:
Focal 300-ICW6 inbyggnadshögtalare för tak, styck
Focal 300-ICW6 inbyggnadshögtalare för tak, styck
Focal 300-ICW6 inbyggnadshögtalare för tak, styck
Focal 300-ICW6 inbyggnadshögtalare för tak, styck
Focal 300-ICW6 inbyggnadshögtalare för tak, styck
Focal 300-ICW6 inbyggnadshögtalare för tak, styck

Produktinformation

Focal 300-ICW6 är en inbyggnadshögtalare för tak eller väggmontering, och som har en generös elementbestyckning. I konstruktionen finner vi ett 6.5" Flax-element som samlirar med den högupplösta Al/Mg-diskanten. Tillsammans bjuder de på en förbluffande återgivning som badar i detaljer och dynamik. Detta är lillebror till ICW-8, som magasinet Home Cinema Choice gav betyget "Best buy" och som sade att Focal nog har marknadens enklaste monteringssystem. Bygger du ljud för hemmabion så ställer du med fördel en delning runt 60-80 Hz, så avlastar du högtalarna från det mest effektkrävande basregistret. 

  • Inbyggnadshögtalare för tak- eller väggmontering
  • Flax-element och inverterad Al/Mg-diskant ger en skyhög detaljrikedom
  • Känslighet på 89 dB
  • Riktningsbar diskant för en mer exakt spridning mot lyssningsposition
  • Både runda och rektangulära galler medföljer
  • Monteringshål: 216 mm (diameter)
  • Monteringsdjup: 100 mm
  • Rekommenderad lådvolym på 45 liter (optimalt), 15 liter (minimum)
  • Angivet pris är styckvis!

Custom 300-serien
Med den här serien av inbyggnadshögtalare har franska Focal lagt ner mycket möda och krut på att skapa ett gäng modeller som bjuder på det lilla extra. Tekniskt sett har de mycket av den ljudliga prestandan från den extremt omtyckta och kritikerrosade Aria-serien av konventionella högtalare. 
Här finner vi den banbrytande och innovativa Flax-konen för mellanregister- och basområdet, samt den invertade Aluminium/Magnesium-diskanten.
Högtalarna installeras enkelt utan verktyg med en monteringsram (tillval) som kläms fast i underlaget, varpå högtalaren fästes i ramen. Både bas- och diskant kan nivåjusteras i tre steg, och både runda och rektangulära galler medföljer. Dessa är "trimless" (utan ram), fästes med magnet och är målningsbara för att smälta in i en specifik miljö.

Patent n°1350116 - Flax
Focal har ett vida erkännande för sin speciella W-kon, som är formad av sandwich-lager och glasfibrer. För en högtalartillverkare så är den idealiska konen lätt (för snabbare rörelse), ska ha hög styvhet (för att agera som en kolv för låg distorsion) samt ha hög dämpning (för minimal färgning av ljudet). Ökad styvhet innebär ökad vikt, och då får man som exempel kompromissa på en parameter för att vinna en annan. En fördelaktig egenskap med sandwich-konen är att man kan anpassa dess arbetsområde genom att ha olika tjocklekar på lagren. Då W-konen endast kan byggas för hand så innebär det en hög produktionskostnad och därmed en begränsning i överkomligare applikationer. Den här tekniken finner vi därmed endast i Focal´s mest exklusiva serier. 
Efter hela fem års forskning och utveckling - och 18 år efter att W-konen lanserades för första gången - har fransmännen lanserat en ny teknisk innovation: nämligen en högtalarkon med samma sandwich-struktur men med innerlager av naturliga linfibrer. Denna är hälften så lätt som fiberglas och har extremt fina mekaniska egenskaper. Elasticiteten är väldigt låg på endast 1.5 % - vilket är väldigt snarlikt till kolfibern - och styvheten ligger på 60 GPa - nästan som kevlar.
Gemensamt med den mer kostnadskrävande W-konen är att linfibern läggs mellan två ytterlager av glasfibrer. Detta kallas för sandwich, och det är här som den låga elasticiteten gör underverk och förser hela konens struktur med anmärkningsvärd styvhet. Eftersom linfibern är sammansatt av 80 % cellulosa så blir dess inre del ihålig, vilket leder till två positiva egenskaper: både god dämpningsförmåga (läs neutralare klang) och en mer identisk lätthet (för en snabbare respons). 
Med en avancerad process i Focal´s fabrik kan man justera linflätans densitet. Genom detta kan man förändra styvhetsförhållandet. I en baskon är det önskvärt med högre styvhet för bättre basrespons, men som skulle vara rent förödande för återgivningen i mellanregister-området, som skall vara lättare och ha högre dämpning. Detta är en teknik som vi kan sammankoppla med W-konen, och detta tillåter Focal att i ännu större grad kunna anpassa ett specifikt element efter dess arbetsuppgift.

TNF - den inverterade diskanten är bättre än någonsin
Fransmännen har genom året förlitat sig på den inverterade diskantkupolen, och i den prisöverkomligare nivån har man hittat en sammanslagning av två metaller - aluminium och magnesium - som ger mersmak till den produktionsmässigt avsevärt dyrare Beryllium-diskanten. Genom åren har man kontinuerligt vidareutvecklat konstruktionen av Al/Mg-diskanten och med dagens Aria-serie har denna nått en ny nivå i ren och skär prestanda.
Den främsta fördelen med ett inverterat diskantmembran (dess konkava form) är nyttjandet av en talspole med mindre diameter. Detta har flera fördelar: den blir lättare, får bättre acceleation och kan fixeras direkt på själv domen. 
En detalj som satt Focal på världskartan hos många Hifi-entusiaster är deras invertade Beryllium-diskant, som de introducerade i sina konstuktioner på tidigt 2000-tal. Då Beryllium-diskanten är extremt kostsam i produktionsledet är den en exklusivitet för deras finaste högtalarserier. I den relativt prisöverkomligare Aria-serien har man alltså finslipat Al/Mg-diskanten till dess yttersta. Numer har man en upphängning vars struktur är direkt hämtad från de exotiska Utopia-modellerna. Materialet som används till upphängningen (alltså mellan själva domen och dess uppfästning) heter Poron - vilket är ett mikro-cellulärt polyuretan-skum. Dess porösa och öppen-celliga struktur och lätta vikt har flera fördelar. Membranet får röra sig helt fritt, samt så kommer upphängningen inte att skadas eller komprimeras med tiden. Dess fysikaliska egenskaper ger bättre kontroll över den rörliga delen i magnetstrukturen. 
Rent ljudmässigt innebär detta att man lyckats halvera distorisonsnivån mot föregående konstruktioner i det känsliga frekvensområdet mellan 2 kHz till 4 kHz. Focal har med Aria-modellerna även integrerat en vågledare för bättre kontroll över spridningsmönstret. På det horisontella planet är frekvensavvikelsen endast +/-0.5 dB. Med TNF-diskanten är du garanterad en otroligt precis ljudbild med mindre kritisk sweet-spot.

"Overall, I think Focal's 300 ICW 8s are superb for the money. They measure well, sound rich but detailed, deliver high SPLs and, thanks to that innovative tool-free clamp, are among the easiest to fit in-ceiling loudspeakers on the market. For the ultimate home cinema install, an in-ceiling speaker is appealing. And if you thought such models were all about convenience and looking pretty rather than performance, you should hunt down Focal's 300 ICW 8 and have a listen"
Home Cinema Choice med stämpeln ´´Best buy´


Jacques Mahul bildade JM-Laboratories i S:t Etienne 1979, där man till en början utvecklade extremt avancerade element till en mängd framgångsrika högtalartillverkare. Numera säljer man inte längre sina element utan tillverkar sina egna högtalare under märket Focal och är idag en av världens största högtalartillverkare inom HiFi, bil och studiovärlden med produktionen kvar på hemmaplan i Frankrike.

Specifikationer

Typ: Takmontering
Bestyckning: 1" Al/Mg diskant, 6.5" Flax-mellanregister/baselement
Frekvensomfång: +/-3 dB: 65 - 28.000 Hz , -6 dB: 45 - 28.000 Hz
Effekttålighet: 130 Watt
Impedans: Minimum: 4.8 Ohm , Nominellt: 8 Ohm
Känslighet: 89 dB
Mått: 244 x 244 x 105 mm (B x H x D)
Vikt: 2.4 kg
Enhet: Styck

Rekommenderade tillbehör

Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter
Den större Ply-modellen med ...
80 kr (91 kr)
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

-12%
Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter
Den större Ply-modellen med ledare i 3.4 mm².
80 kr (ord. 91 kr)
Köp
Info
Oehlbach Silverline 25, 2.5 mm² försilvrad högtalarkabel
Högtalarkabel på lösmeter - med 2.5 mm²...
120 kr
Köp
Info

Tillbehör

Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter
Den större Ply-modellen med ...
80 kr (91 kr)
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.