Supra Ply 3,4 mm2 - White (Högtalarkabel) Supra | Kablar & kontakter | Ljudfokus
Spara
Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter i gruppen Kablar / Högtalarkablar hos Ljudfokus.se (215PLY2X34W)

Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter

Erbjudandet gäller t.o.m:
89 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 215PLY2X34W
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter
Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter

Produktinformation

Supra Ply 3.4 är en svensktillverkad högtalarkabel på lösmeter, med vit isolering. De förtennade OFC-kopparledarna är på 3.4 mm², vilket gör kabeln lämplig för större system i mellanklass. Kabeln bygger på det låginduktansiga Ply-koncept och är bland Supra´s absoluta storsäljare genom åren.

  • Högtalarkabel byggd efter Supra´s banbrytande Ply-koncept
  • Bra dynamik och fin neutralitet i ljudet
  • Förtennade OFC-kopparledare på 3.4 mm²
  • Tillverkad i Sverige
  • Angivet pris är per lösmeter

Supra PLY – ibland är det bra att vara lite fyrkantig med fysiken
Med Ply-modellerna har man gått vidare från Rondo-serien och har ett mer "avancerat" koncept på kabelns uppbyggnad. Den stora fördelen med PLY-modellerna är dess dynamiska egenskaper, enligt Supra själva.
I uppbyggnaden finner vi ledare som består av flätor med Supras igenkännetecknande tennplätering av de syrefria OFC-kopparkardelerna, och som här har manglats platt och sedan isoleras var för sig. Man tar dessa ledare och lägger dem med de platta sidorna mot varandra, samt lägger en ytterisolering (mantel).

Rent elektriskt är utmaningen vid högtalarkablar hur få ner induktansen (magnetverkan) vilket är en elektrisk egenskap som endast verkar på växelström, vilket musik är. Induktansen - liksom dess motpart kapacitans - utgör sammanlagt den del i en kabels växelströmsmotstånd som heter reaktans. Som så ofta förändrar man inte en storhet utan att det sker på bekostnad av en annan. Men för just högtalarkablar är låg induktans ack så viktig, då signalen innehåller hög ström och induktansen ”motsätter sig” strömförändringar i en krets. 
Det är detta som är det banbrytande och unika med Ply-konceptet och dess platta ledare, där Supra medvetet har ökat den i högtalarkablage betydligt beskedligare kapacitansen, vilket i sin tur resulterar i lägre induktans.

En annan stor fördel med sänkt induktans är att störfält minimeras, d.v.s det växlande magnetfält som omger en kabel som leder en växelström och som kan orsaka störningar i omgivande signalkablar. Detta beskrivs som att en kabels ledare befinner sig i eller nära "magnetnollan".

Hur upplever man ljudmässigt skillnaden?
Musik består av en mängd olika frekvenser, som alla ska nå ditt öra så korrekt i tiden och på rätt nivå som avsågs vid inspelningen. Endast då kan musiken återges rätt såsom avsetts i studion. Detta påverkar ljudscenen i tre dimensioner, hur ett klick på en cymbal återges, anslag på en flygel, röster och en fiols övertoner, bland mycket annat. Det lustiga är att något vi anser tillhör bastonerna är trampet på trummisens baskagge, men utan ett snabbt dynamiskt transientsvar, tappas hela anslaget bort och takten låter trött och livlös. Du kommer uppleva att musiken får fart, mer stampa-takten-känsla och det blir mer snärt i instrumentens anslag och helt enkelt upplevs mer musikalisk.

Tennplätering - ett Supra-koncept för renare ljud
Tenn har högre resistans än koppar och skyddar också kopparn från korrosion. Det minskar då strömhoppen från tråd till tråd över illaljudande oxiderade ytor och mer av signalen passerar i den rena kopparn inne i trådarna. Tennlagret minimerar även skineffekten genom att trådarna fungerar som semi-Litz.

Jonstabil isolering
Det spelar ingen roll hur ren koppar som används i tillverkningen av tråden, d.v.s. hur högt OFC-talet än är, så är den inom kort långt ifrån OFC på ytan. Detta beror delvis på syret i luften, men också på att isoleringen avger joner till kopparn, särskilt då ström går genom ledaren. Ett sätt att minska t.ex. en PVC-isolerings påverkan är att öka stabilitetskomponenten i PVC´n och minska avgivningen av klorjoner. Något som Supra har gjort.

Diameter på ledarna: 2 x 3.4 mm²
Yttermått på kabeln: 7.2 mm x 7.2 mm

Angivet pris är per lösmeter. Väljer du som exempel 6 i antal i kundvagnen, så får du en sammanhängande längd på sex meter. 

Supra Cables grundades av Tommy Jenving år 1976 och han var en innovatör, uppfinnare och entreprenör med ett stort hjärta och skarpt sinne. Tillverkningen av kablarna och all montering sker exklusivt i Ljungskile. Idag har Supra ett omfattande utbud, med marknadsledande konstruktioner på HDMI, USB, nätkablar m.m.

Specifikationer

Typ: Lösmeter

Rekommenderade tillbehör

ACV Black Cable Sleeve, svart strumpa 5-12 mm, lösmeter
Svart kabelstrumpa i polyster, p&...
30 kr
Köp
Info
Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter
Den större Ply-modellen med ...
89 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycket prisvärda banankon...
149 kr
Köp
Info
ACV Black Cable Sleeve, svart strumpa 5-12 mm, lösmeter
Svart kabelstrumpa i polyster, på lösmeter.
30 kr
Köp
Info

Tillbehör

ACV Black Cable Sleeve, svart strumpa 5-12 mm, lösmeter
Svart kabelstrumpa i polyster, p&...
30 kr
Köp
Info
Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.