Supra Ply 3,4 mm2 - White (Högtalarkabel) Supra | Kablar & kontakter | Ljudfokus
Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter i gruppen Kablar & kontakter / Högtalarkablar hos Ljudfokus.se (215PLY2X34W)

Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter

86 kr
Artnr: 215PLY2X34W
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter
Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter

Produktinformation

Supra Ply 3.4 är en svensktillverkad högtalarkabel på lösmeter, med vit isolering. De förtennade OFC-kopparledarna är på 3.4 mm², vilket gör kabeln lämplig för större system i mellanklass. Kabeln bygger på det låginduktansiga Ply-koncept och är bland Supra´s absoluta storsäljare genom åren.

  • Högtalarkabel byggd efter Supra´s banbrytande Ply-koncept
  • Bra dynamik och fin neutralitet i ljudet
  • Förtennade OFC-kopparledare på 3.4 mm²
  • Tillverkad i Sverige
  • Angivet pris är per lösmeter

Supra Ply – ibland är det bra att vara lite fyrkantig med fysiken
Supra Ply’s stora fördel är dess dynamiska egenskaper. Supra åstadkommer detta med en kabel, där ledarna består av flätor med tennpläterade syrefria kopparkardeler som manglas platt och sedan isoleras var för sig.
Sedan tas dessa ledare och läggs med den platta sidan mot varandra, samt lägger en ytterisolering (mantel).
Rent elektriskt är utmaningen vid högtalarkablar hur få ner induktansen (magnetverkan), vilket är en elektrisk egenskap som endast verkar på växelström, vilket musik är. Den liksom dess motpart kapacitans, utgör sammanlagt den del i en kabels växelströmsmotstånd som heter reaktans. Som så ofta förändrar man inte en storhet utan att det sker på bekostnad av en annan. Men för just högtalarkablar är låg induktansen så viktig, då signalen innehåller hög ström och induktansen ”motsätter sig” strömförändringar i en krets, att Supra var öppna för annorlunda och innovativa konstruktionslösningar.

Så, på Supra Ply har man medvetet ökat den i högtalarkablage betydligt beskedligare kapacitansen genom platta ledare och vilket i sin tur resulterar i låg induktans. En annan stor fördel med sänkt induktans är att störfält minimeras, d.v.s det växlande magnetfält som omger en kabel som leder en växelström och som kan orsaka störningar i omgivande signalkablar. Detta beskrivs som att en kabels ledare befinner sig i eller nära "magnetnollan".

Tennplätering - ett Supra-koncept för renare ljud
Tenn har högre resistans än koppar och skyddar också kopparn från korrosion. Det minskar då strömhoppen från tråd till tråd över illaljudande oxiderade ytor och mer av signalen passerar i den rena kopparn inne i trådarna. Tennlagret minimerar även skineffekten genom att trådarna fungerar som semi-Litz.

Jonstabil isolering
Det spelar ingen roll hur ren koppar som används i tillverkningen av tråden, d.v.s. hur högt OFC-talet än är, så är den inom kort långt ifrån OFC på ytan. Detta beror delvis på syret i luften, men också på att isoleringen avger joner till kopparn, särskilt då ström går genom ledaren. Ett sätt att minska t.ex. en PVC-isolerings påverkan är att öka stabilitetskomponenten i PVC´n och minska avgivningen av klorjoner. Något som Supra har gjort.

Diameter på ledarna: 2 x 3.4 mm²
Yttermått på kabeln: 7.2 mm x 7.2 mm

Angivet pris är per lösmeter. Väljer du som exempel 6 i antal i kundvagnen, så får du en sammanhängande längd på sex meter. 

Supra Cables grundades av Tommy Jenving år 1976 och han var en innovatör, uppfinnare och entreprenör med ett stort hjärta och skarpt sinne. Tillverkningen av kablarna och all montering sker exklusivt i Ljungskile. Idag har Supra ett omfattande utbud, med marknadsledande konstruktioner på HDMI, USB, nätkablar m.m.

Specifikationer

Typ: Lösmeter

Du har nyligen tittat på

Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter
Den större Ply-modellen med ...
86 kr

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.