Köp Elipson Prestige Facet Sub 10 aktiv subwoofer, valnöt på Ljudfokus.se!
Spara
Elipson Prestige Facet Sub 10 aktiv subwoofer, valnöt i gruppen Högtalare / Subwoofers hos Ljudfokus.se (303ELIPFSUB10WA)

Elipson Prestige Facet Sub 10 aktiv subwoofer, valnöt

Erbjudandet gäller t.o.m:
7480 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 303ELIPFSUB10WA
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Elipson Prestige Facet Sub 10 aktiv subwoofer, valnöt
Elipson Prestige Facet Sub 10 aktiv subwoofer, valnöt

Produktinformation

Elipson Prestige Facet Sub 10 är en kraftfull och välljudande subwoofer, som ingår i franska Elipson´s Prestige Facet-serie och som är bestyckad med ett långslagigt 10" element. Detta drivs av ett 250 Watt (RMS) starkt klass D-slutsteg. Det finns lågnivå-ingångar för stereo eller LFE (direktingång för en bioförstärkare). Kabinettet står på en bottenplatta för ökad stabilitet. Med en nedåtriktad basport får man en jämn spridning längs golvet. Sub 10 spelar väldigt musikaliskt och är en perfekt avvägning för mellanstora till stora rum.
 
  • Aktiv subwoofer med auto on/off-funktion
  • Bestyckad med ett 10" element med stor slaglängd
  • Klass D-förstärkare på 250 Watt RMS
  • Stereo och LFE lågnivå-ingångar
  • Variabel delningsfrekvens mellan 50-150 Hz
  • Väger 22 kg!

Franska Elipson har varit aktiva på marknaden sedan år 1938 och förknippas ofta för en djärv och futuristisk design. Joseph Léon har haft ett stort inflytande i bolaget och det var när han som utnämnd verkställande direktör år 1948 blev mer och mer inriktade mot tillverkning av högtalare. I början hette man Multimoteur och det var först år 1951 som man bytte namn till Elipson. Man har en starkt förknippning till den sfäriska högtalaren och under 1950-talets första halva lanserade man klassikern BS50. 
År 2008 tog unge entreprenören Philippe Carré över företaget tillsammans med sin affärspartner Eric James. I samarbete med kreatören Jean-Yves Le Porcher och designern Jullien Thaler skapade man ett nytt kapitel i Elipsons historia. Med ny teknik och en banbrytande design har man satt Elipson på världskartan, där man idag även utökat sortimentet med välljudande skivspelare och förstärkare.

Prestige-serien
Elipson lanserade Prestige första gången år 1975. Dagens generation såg ljuset år 2016 och man har arbetat mycket med själva högtalardesignen och dess ljudliga karaktär, där man idag lagt fokus på att skapa en mer "musikalisk" återgivning. 
Prestige Facet-serien är en förhållandevis traditionellt formgivna högtalare, där de rundade hörnen ger ett modernare formgivning. Namnet "Facet" kommer från högtalarringarna som omgärdar elementen, som har pyramidformade fasetter. Dessa skall ge en jämnare utstrålning av ljudet och då är det främst i de högre registrena. Designen ger, utöver sina akustiska egenskaper, också ett oerhört läckert inslag i högtalarens approach. Snyggt är det.
Kabinetten är tillverkade av 18 mm MDF med inre stagning, som ger en god resonansdämpning. Frontpanel har förstärkts ytterligare med en tjockare vägg, vilket är av extra vikt då elementen är monterade här. Elipson har valt att endast pianolackera frontstycket för bästa kostnadseffektivitet, och detta lyfter designen extra då det får en läcker touch. 

Prestige Facet-serien lämpar sig lika bra för musiklyssning som till filmtittande.
Elipson är en fransk tillverkare som främst förknippas för sina coola och annorlunda konstruktioner. På senare är har man breddat sitt sortiment med bl.a skivspelare. Den röda tråden är dess fina pris- och prestandaförhållande.

Specifikationer

Konstruktion: Aktiv subwoofer, basreflex
Variabel delningsfrekvens: 40 - 150 Hz
Bestyckning: 10 tum
Förstärkareffekt: 250 Watt RMS
Frekvensomfång: 27 - 150 Hz
Anslutning: Stereo RCA, LFE
Färg: Trä
Mått: 405 x 424 x 445 mm (B x H x D)
Vikt: 22 kg

Prisvärda paket

Rekommenderade tillbehör

Oehlbach Boom Subwoofer Y-kabel
Detta är en förstklassi...
fr. 547 kr

Du har nyligen tittat på

Elipson Prestige Facet Sub 10 aktiv subwoofer, valnöt
Detta är en kraftfull och v&...
7480 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Oehlbach Boom Subwoofer Y-kabel, 3 meter
Detta är en förstklassig subwooferkabel i diskre...
647 kr
Köp
Info

Tillbehör

Oehlbach Boom Subwoofer Y-kabel
Detta är en förstklassi...
fr. 547 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.