Elipson Backbox till IW6, styck Elipson | Tillbehör | Ljudfokus.se
Elipson IW6 Backbox, styck i gruppen Tillbehör / Högtalartillbehör hos Ljudfokus.se (303ELIINIW6BBB)

Elipson IW6 Backbox, styck

399 kr
Artnr: 303ELIINIW6BBB
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Elipson IW6 Backbox, styck

Produktinformation

Elipson IW6 Backbox är en infälld låda tillverkad i PVC, som är utformad att passa deras inbyggnadshögtalare IW6. Lådvolymen är beräknad efter högtalarens värden och på insidan har man ett lager av M1-dämpning som "äter upp" bakåtstrålande ljud och minskar inre stående vågor. 

  • Sluten backbox tillverkad i svart PVC
  • Inre lådvolym på ca 4.5 liter anpassad för deras högtalare IW6
  • Sex skruvar medföljer
  • Mått (B x H x D): 183 x 270 x 90 mm
  • Vikt: 0.5 kg
  • Säljes styckvis!

Franska Elipson har varit aktiva på marknaden sedan år 1938 och förknippas ofta för en djärv och futuristisk design. Joseph Léon har haft ett stort inflytande i bolaget och det var när han som utnämnd verkställande direktör år 1948 blev mer och mer inriktade mot tillverkning av högtalare. I början hette man Multimoteur och det var först år 1951 som man bytte namn till Elipson. Man har en starkt förknippning till den sfäriska högtalaren och under 1950-talets första halva lanserade man klassikern BS50. 
År 2008 tog unge entreprenören Philippe Carré över företaget tillsammans med sin affärspartner Eric James. I samarbete med kreatören Jean-Yves Le Porcher och designern Jullien Thaler skapade man ett nytt kapitel i Elipsons historia. Med ny teknik och en banbrytande design har man satt Elipson på världskartan, där man idag även utökat sortimentet med välljudande skivspelare och förstärkare.

Architect
Under hela 1960-talet var Elipson en ledande leverantör av PA-system. Deras produkter användes ofta på offentliga platser som tågstationer och flygplatser men även inom media (radio, TV). Man har velat att hålla kvar vid detta arv med sin Architect-serie, som har flera underkategorier av högtalare.
Architect IN är avsedda för en visuellt diskret installation för olika applikationer, man högt ställda krav på återgivningen. Här finner vi olika modeller för inbyggnad i vägg och tak.
Architect Signature är högtalare där Elipson arbetat med kända arkitekter och designers för att skapa en serie som ska vara mer visuellt slående, med bl.a högtalare som hängs i taket formade som lampor. Denna prestigefyllda och originella serie har skapats för att erbjuda en sublim upplevelse på offentliga platser, men givetvis även för hemmet.
Elipson är en fransk tillverkare som främst förknippas för sina coola och annorlunda konstruktioner. På senare är har man breddat sitt sortiment med bl.a skivspelare. Den röda tråden är dess fina pris- och prestandaförhållande.

Specifikationer

Typ: Backbox
Enhet: Styck

Rekommenderade tillbehör

Du har nyligen tittat på

Elipson IW6 Backbox, styck
Detta är en backbox anpassad...
399 kr

Produkter relaterad till din historik

Elipson Architect IW6 inbyggnadshögtalare för vägg, styck
Detta är en kraftfull högtalarmodell i den prisv...
1190 kr

Tillbehör

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.