Köp Elipson A680 multiroom förstärkare, 6-kanaler på Ljudfokus.se!
Elipson A680 multiroom förstärkare, 6-kanaler i gruppen Installation / Installationsförstärkare hos Ljudfokus.se (300ELIAMP680)

Elipson A680 multiroom förstärkare, 6-kanaler

10990 kr
OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 300ELIAMP680
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Elipson A680 multiroom förstärkare, 6-kanaler
Elipson A680 multiroom förstärkare, 6-kanaler
Elipson A680 multiroom förstärkare, 6-kanaler
Elipson A680 multiroom förstärkare, 6-kanaler
Elipson A680 multiroom förstärkare, 6-kanaler

Produktinformation

Elipson A680 är - som namnet ger en indikation på - ett sex-kanaligt slutsteg som lämnar 80 Watt/kanal (4 Ohm). Det är alltså kapabelt att driva totalt 3 par högtalare. Med två BUS-ingångar samt en dedikerad direktingång per zon får du goda möjligheter på hur du vill fördela musiken för de olika rummen. Vill man ha mer effekt så kan två slutsteg bryggkopplas till en starkare sådan på hela 150 Watt (skall då ej belastas under 8 Ohm). Så här kan du få allting från en skön lounge-stämning till starkare partynivåer! Om du söker ett bättre ljud med mera kraft - eller skall utöka hemmabion med fler kanaler - så kan A680 vara en perfekt lösning även här. 

  • 6-kanals slutsteg med 80 Watt/kanal i 4 Ohm
  • Effektiv klass D-teknik för minimal värmeutveckling
  • Kan bryggas till tre kanaler på 150 Watt (minimum 8 Ohms last), alternativ 2x150 Watt + 2x80 Watt
  • Individuell RCA-ingång för respektive zon
  • BUS-ingång ger samma signal på alla utgångar
  • Rackmonteringsöron medföljer (2U)
  • 12V Trigger in & ut för varje zon
  • USB-A uttag på baksidan för att strömmata en nätverksdongel
  • Tre strömlägen: trigger / auto / on
  • CE, CB, NRT, FCC, CE-EMC, ERP certifierad

Franska Elipson har varit aktiva på marknaden sedan år 1938 och förknippas ofta för en djärv och futuristisk design. Joseph Léon har haft ett stort inflytande i bolaget och det var när han som utnämnd verkställande direktör år 1948 blev mer och mer inriktade mot tillverkning av högtalare. I början hette man Multimoteur och det var först år 1951 som man bytte namn till Elipson. Man har en starkt förknippning till den sfäriska högtalaren och under 1950-talets första halva lanserade man klassikern BS50. 
År 2008 tog unge entreprenören Philippe Carré över företaget tillsammans med sin affärspartner Eric James. I samarbete med kreatören Jean-Yves Le Porcher och designern Jullien Thaler skapade man ett nytt kapitel i Elipsons historia. Med ny teknik och en banbrytande design har man satt Elipson på världskartan, där man idag även utökat sortimentet med välljudande skivspelare och förstärkare.

A680 - ett mångsidigt slutsteg
Elipson har med det här 6-kanliga slutsteget lagt grunden för en smart och mångsidig lösning. Man kan sammanlänka slutsteget med en hemmabioförstärkare för att få mera kraft och bättre ljud, men se det främst för lösningar till multiroom-projektet. 
Vissa andra tillverkare har satsat på att ha fler slutstegmoduler i antal, medans Elipson har valt att ha färre för att istället kunna ha plats budgetmässigt för ett bättre komponentval. Man har alltså satsat mera på ljudkvaliteten. Vill du ha flera kanaler så kan man enkelt addera en till A680, och då få totalt tolv kanaler i antal.

BUS-ingångar
A680 har dubbla BUS-stereoingångar med RCA-kontakter. Om du vill bygga ett multiroom-system och spela exempelvis Spotify, så kan du koppla in en nätverksstreamer från valfritt fabrikat på en av BUS-ingångarna. På varje zons utgång sitter det en switch där du väljer mellan BUS1, BUS2 eller line. Sätter du alla utgångarna på BUS1 så komma signalen från streamern att loopas till samtliga zoners utgång. 
Men sambon kanske också vill spela sin musik från Spotify samtidigt. Hur löser vi detta? Koppla in en till streamer på BUS2-ingången och switcha den specifika zonen/zonerna där musiken ska spela till BUS2. Nu spelar det olika musik samtidigt i olika rum. 
Utöver detta har varje zon en dedikerad "line"-ingång, som är direktkopplad till sin specifika zon. Om du vill kunna styra varje zon separat så kopplar man därmed in en streamer för vardera zon. Tre streamers ger dig alltså möjligheten att styra vardera zon individuellt - eller gemensamt via dess mobilapp.

BUS-utgångar
De båda BUS-ingångarna har också en varsin BUS-utgång. Detta utökar stegets redan imponerande kopplingsmöjligheter. Om du som exempel har ett större allrum som är kopplat på BUS1, så kan man dra vidare signalen ut till exempelvis en aktiv subwoofer. 
Om du har ett gym eller kontor och behöver mer än 3 par högtalare, så kan man kedjekoppla signalen till nästa Elipson A680-steg och på så sätt få förstärkeri till dubbelt antal par högtalare.

Individuell volymreglering
Men det stannar inte här. På varje zon finns det även ett "gain" reglage för respektive kanal, som individuellt justerar volymstyrkan på varje zon. Det kan vara bra om man har olika högtalare som skiljer i sin angivna känslighet, eller om man vet att exempelvis en chill-hörna alltid kommer att spela svagare än andra avdelningar. 
Steget har även trigger in/ut för varje zon, vilket gör att det kan slås på per automatik vid sammanlänkning vid annan elektronik.
Elipson är en fransk tillverkare som främst förknippas för sina coola och annorlunda konstruktioner. På senare är har man breddat sitt sortiment med bl.a skivspelare. Den röda tråden är dess fina pris- och prestandaförhållande.

Specifikationer

Tillverkare: Elipson
Typ: Installationsförstärkare
Förstärkareffekt: 6x80 Watt (4 Ohm), 3x150 Watt (8 Ohm, bryggkopplat läge)
Frekvensomfång: +/-3 dB: 20 - 20.000 Hz
Ingångar: 2 x stereo BUS (adresserbara) , 3 x stereo LINE (direktingång)
Utgångar: 2 x stereo BUS
Signal/brus förhållande: >90 dB
Distorsion: <1 % (1 kHz, 80 Watt, 4 Ohm)
Medföljande tillbehör: Rackmonteringsöron , Strömkabel
Övrigt: 3 x 12V Trigger in/ut , USB-A (strömmatning 5V/2A)
Mått: 430 x 88 x 335 mm (B x H x D)
Vikt: 9.5 kg

Rekommenderade tillbehör

Elipson Connect Wifi Receiver, nätverksstreamer
Detta är en smart designad n...
1690 kr
Köp
Info
Proson Arctic SC2x2.5 mm² svart högtalarkabel, lösmeter
Svensktillverkade Proson Arctic-s...
32 kr
Köp
Info
Supra Biline MP-2RCA ljudkabel vit
Detta är en ljudkabel fr...
fr. 439 kr

Du har nyligen tittat på

Elipson A680 multiroom förstärkare, 6-kanaler
Detta är en 6-kanals multiro...
10990 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Proson Arctic SC2x2.5 mm² svart högtalarkabel, lösmeter
Svensktillverkade Proson Arctic-seriens högtalarkabla...
32 kr
Köp
Info
Elipson Connect Wifi Receiver, nätverksstreamer
Detta är en smart designad nätverksstreamer som ...
1690 kr
Köp
Info

Tillbehör

Elipson Connect Wifi Receiver, nätverksstreamer
Detta är en smart designad n...
1690 kr
Köp
Info
Proson Arctic SC2x2.5 mm² svart högtalarkabel, lösmeter
Svensktillverkade Proson Arctic-s...
32 kr
Köp
Info
Supra Biline MP-2RCA ljudkabel vit
Detta är en ljudkabel fr...
fr. 439 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.