Köp Dynavoice Definition DF-8 golvhögtalare, vitt par på Ljudfokus.se!
Spara
Dynavoice Definition DF-8 golvhögtalare, vitt par i gruppen Högtalare / Golvhögtalare hos Ljudfokus.se (990DF8W)

Dynavoice Definition DF-8 golvhögtalare, vitt par

Erbjudandet gäller t.o.m:
9990 kr
 
Artnr: 990DF8W
3 Omdömen
Lagerstatus:
Dynavoice Definition DF-8 golvhögtalare, vitt par
Dynavoice Definition DF-8 golvhögtalare, vitt par
Dynavoice Definition DF-8 golvhögtalare, vitt par
Dynavoice Definition DF-8 golvhögtalare, vitt par

Produktinformation

Dynavoice Definition DF-8 är flaggskeppet i svenskarnas oerhört omtyckta Definition-serie, och här talar vi om en oerhört påkostad konstruktion som ljudmässigt bräcker det mesta i prisklassen! Med en matchvikt på 56 kg/paret är de lika tunga att packa upp, som de är att avnjuta med basrik och hårtslående musik. Men det handlar inte bara om bas, utan DF-8 imponerar ännu mer med sin detaljrikedom och dynamiska utlopp. De kräver en strömstark förstärkare, men med rätt matning visar de egenskaper som vanligtvis kostar en bra bit mer hos konkurrenterna. Hifi eller hemmabio? Här har du din biljett till underhållningen!

  • Flaggskeppet i Definition-serien som imponerar både ljudmässigt och med sin exemplariska byggkvalitet
  • Dubbla, parallellkopplade 8" element ger en tight och slagkraftig basåtergivning
  • X-Change gör att du kan anpassa ljudet efter rumsakustiken
  • Lika enastående prisvärda idag som när de lanserades!
  • Inga spikes eller dämpfötter medföljer!
  • Säljes i par!

Med Definition-serien höjer Dynavoice ribban rejält

Svenskarnas mer överkomliga högtalarserier Magic och Challenger är mer besläktade med varandra i dess materialval och ljudkaraktär. Tar man klivet upp till Definition-serien så händer det en hel del, där elementen har en helt annan konstruktionskvalitet och materialval, samt att man arbetat en hel del med kabinetten. Så om maximal ljudkvalitet är ditt fokus så kommer Definition inte att göra dig besviken. Mer detaljerade och balanserade högtalare i prisklassen får du leta länge efter. Det vågar vi lova!

Genomarbetade kabinett
För att kunna återge ett så rent och neutralt ljud som möjligt så krävs det att högtalarkabinettet är välgjort och stumt. Vibrationer och resonanser är en elakartad bov som ger så kallad färgning i ljudet. Man tappar fokus och definition, där ljudet blir med luddigt. Alla modellerna i Definition-serien är konstruerade med 18 mm MDF-väggar, där man har stärkt kabinettet ytterligare genom att ha en till 18 mm panel i front- och bakstycket. Inte nog med detta, för om man tittar på flaggskeppet och golvhögtalaren DF-8 så finns även fyra stycken 15 mm stagningar internt i lådan. Högtalaren står på en 18 mm matt-svart målad fot.
För att sammanfatta det hela, så får du leta länge efter mer välbyggda kabinett i prissegmentet, även om man skulle röra sig uppåt i klass.

X-Change ger dig möjligheten att justera högtalarens återgivning i rummet
En unik finess som Dynavoice integrerat i Definition-serien - och som Challenger-golvmodellerna fått tagit del av - är deras X-Change. På baksidan finner vi en anslutningsterminal med bi-wire/bi-amp funktion. Längst upp på terminalen så hittar du 3 extra guldpläterade kontakter med en bygel, som från fabrik sitter i neutralt läge (0 dB). Man kan även välja mellan -2 dB eller +2 / +4 dB genom att flytta på bygeln. När en högtalare placeras i ett rum så har rummets akustik en stor inverkan på ljudet. Det är inte alltid som möjligheten ges att kunna placera högtalaren helt optimalt, och då kan X-Change komma till nytta. Det påminner om en tonkontroll i en förstärkare. Med X-Change så justerar man området från ca 3 kHz och uppåt. Om högtalaren placeras närmre en bakvägg och man som exempel får en lite för dominant bas, så kan man testa att lyfta nivån med +2 eller +4 dB. Tycke och smak avgör, och sådant är väldigt personligt. 

Påkostade elementlösningar
Definition-serien känner man främst igen för dess unika diskantplatta. Här finner vi dubbla element, där en softdome tar hand om det lägre diskantområdet och där en bandiskant tar över vid 12.8 kHz. Tillsammans har de en enastående förmåga att skapa ett behagligt och naturligt ljud. 
För mellanregister- och baselementen har Dynavoice skapat koner med så kallad "Bullet-proof"-kevlar, vilket ger ett tunnt, lätt och starkt membran. Detta bidrar med att ge en snabb, fyllig och definierad återgivning. Korgarna är tillverkade i gjuten aluminium, som bidrar till att hålla bukt på resonanserna.

Sammanfattnings så är Definition-serien från Dynavoice oerhört svårslagna, vilket de själva har insett och är anledningen till varför serien varit med på marknaden sedan år 2011. De är lika bra idag som då!

NOTAT!
Anslutningsteminalen på baksidan sitter ca 60 cm upp från golvet, så ha detta i beaktelse när du räknar på hur långa högtalarkablarna skall vara!
Svenska Dynavoice grundades i Falkenberg och har idag skapat sig ett aktat namn med sina påkostade och extremt konkurrenskraftiga konstruktioner, vars förträfflighet gång efter gång bevisats i flertalet tester. Främst kännetecknas Dynavoice med moderna, genomtänkta och välljudande högtalarkonstruktioner. Grundpelarna man arbetar efter är ett gediget utvecklingkunnande, en kostnadseffektiv tillverkning samt en aggressiv prissättning.

Specifikationer

Konstruktion: 4-vägs, basreflex front/bak
Bestyckning: Banddiskant, softdome, 6.5" mellanregister, dubbla 8" baselement
Frekvensomfång: -10 dB: 23 - 32.000 Hz
Effekttålighet: Peak: 280 Watt
Impedans: Nominellt: 6 Ohm
Känslighet: Toppvärde: 94 dB
Anslutning: Bi-wire/bi-amp terminal med X-Change
Delningsfrekvens: 370, 3.200, 12.800 Hz
Färg: Vit
Mått: 240 x 1105 x 380 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 28.1 kg
Enhet: Par

Prisvärda paket

Magnat MR780 & Dynavoice Definition DF-8 Stereopaket
Det här stereopaket vän...
21498 kr

Rekommenderade tillbehör

Real Cable BM400T högtalarkabel, lösmeter
Detta är en högtalarkab...
140 kr
Köp
Info
Sonic Design SD-fötter 8-pack, 28-50 kg för högtalare
Svenska Sonic Designs dämpku...
298 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Sonic Design SD-fötter 8-pack, 28-50 kg för högtalare
Svenska Sonic Designs dämpkuddar minskar vibrationer ...
298 kr
Köp
Info
Real Cable BM400T högtalarkabel, lösmeter
Detta är en högtalarkabel på lösmeter ...
140 kr
Köp
Info

Tillbehör

Real Cable BM400T högtalarkabel, lösmeter
Detta är en högtalarkab...
140 kr
Köp
Info
Sonic Design SD-fötter 8-pack, 28-50 kg för högtalare
Svenska Sonic Designs dämpku...
298 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.