Köp Dynavoice Challenger Sub 10 EX aktiv subwoofer, vit på Ljudfokus.se!
Spara
Dynavoice Challenger Sub 10 EX aktiv subwoofer, vit i gruppen Högtalare / Subwoofers hos Ljudfokus.se (990SUB10EXW)

Dynavoice Challenger Sub 10 EX aktiv subwoofer, vit

Erbjudandet gäller t.o.m:
3990 kr
 
Artnr: 990SUB10EXW
0 Omdömen
Lagerstatus:
Dynavoice Challenger Sub 10 EX aktiv subwoofer, vit
Dynavoice Challenger Sub 10 EX aktiv subwoofer, vit
Dynavoice Challenger Sub 10 EX aktiv subwoofer, vit
Dynavoice Challenger Sub 10 EX aktiv subwoofer, vit

Produktinformation

Dynavoice Challenger Sub 10 EX är en välljudande och kompakt subwoofer i den omtyckta och storsäljande Challenger-serien. Vi talar om en genomtänkt konstruktion, där man genom den slutna principen valt att lägga prio på kvalitet framför kvantitet. Basen kan fortfarande trycka på väldigt bra, men den spelar inte mest i klassen - men utav tvivel bäst! Ska vi referera styrkan i basen, så kommer dina grannar att bli väldigt irriterade på dig om du försöker maxa ur basen. Här finner vi ett 10" element som backas upp av ett klass A/B-steg på hela 180 Watt RMS. Det slutna MDF-kabinettet borgar för en snabb och musikalisk återgivning, samtidigt som lådan blir mer lättplacerad. Den snabba karaktären smittar givetvis av sig till filmljudet. 

  • Aktiv subwoofer med ett långslagigt 10" element
  • Välljudande klass A/B-slutsteg som lämnar 180 Watt RMS
  • Blankpolerad frontpanel passar designmässigt både Challenger- och Definition-serierna 
  • Variabel delninsgfrekvens mellan 40-180 Hz ger en bra överlappning till högtalarna, oavsett storlek
  • Fasvippa 0/180 grader och volymreglering
  • Auto on/off-switch
  • Det sitter små gummikroppar under kabinettet!

Analog förstärkarteknik ger det bästa ljudet
Challenger Sub 10 är konstruerade kring ett välljudande klass A/B-slutsteg, som lämnar hela 180 Watt RMS, vilket ger en riktigt god kontroll över baselementens konutslag. 
Dynavoice har tänkt på de flesta kopplings-scenarion som kan uppstå och har därmed både stereo RCA och LFE-ingångar, och när flertalet konkurrenter nöjer sig med lågnivå in så tänker Dynavoice ett steg längre. Vissa stereoförstärkare kan sakna denna typen av utgång, och då är det ypperligt att kunna koppla in basen via dess högnivå-ingång (alltså genom högtalarkabel).
På baksidan finns en switch där du kan ställa basen i ett automatiskt detekteringsläge. När du börjar att spela så startar basen upp inom någon sekund. När du slutat att lyssna på musik eller har tittat klart på filmen, så kommer Sub 10 per automatik efter ca 15-20 minuter att skutta till standby-läget. Väldigt funktionellt och det spar in på elräkningen.

Saknar dämpfötter
Sub 10 levereras helt utan medföljande dämpfötter. Här är tanken att du själv kan välja vad du vill placera under kabinettet. Tipset ligger på att använda någon form av dämpkuddar under basen. Dels för att få bukt på vibrationer vilket gör att det låter bättre, men också för att vibrationerna inte fortplantar sig via golvet. Det ger gladare grannar om du bor i lägenhet men också bättre prestanda i dina elektronik-apparater. I värsta fall kan vibrationerna fortplanta sig genom din bänk och exempelvis nå skivspelaren.

NOTAT!
Dynavoice har valt att inte skicka med en subwooferkabel i kartong. Medföljande kablar håller oftast en undermålig kvalitet och dessutom kan det vara svårt att veta vilken längd som behövs. Så för att få ut maximalt ur prestandan så rekommenderas det att man köper till en subwooferkabel med mer tilltagna ledare och en bättre skärmning.
En annan notering är att det numer sitter små gummikroppar på kabinettets undersida. Om man vill förbättra ljudet ytterligare så är en varm rekommendation att ha andra dämpkuddar under, som ger en ännu mer effektiv dämpning av resonanser.

NOTAT!
Om din förstärkare saknar lågnivå-utgång så kan man koppla in signalen via basens högnivå-ingång. Signalen kan konverteras från högnivå in->lågnivå ut, vilket kan förenkla installationen om man avser att ha dubbla basar i rummet.

Svenska Dynavoice grundades i Falkenberg och har idag skapat sig ett aktat namn med sina påkostade och extremt konkurrenskraftiga konstruktioner, vars förträfflighet gång efter gång bevisats i flertalet tester. Främst kännetecknas Dynavoice med moderna, genomtänkta och välljudande högtalarkonstruktioner. Grundpelarna man arbetar efter är ett gediget utvecklingkunnande, en kostnadseffektiv tillverkning samt en aggressiv prissättning.

Specifikationer

Konstruktion: Aktiv subwoofer, sluten låda
Utförande: Högnivå
Variabel delningsfrekvens: 40 - 180 Hz
Bestyckning: 10" långslagigt element
Förstärkareffekt: 180 Watt RMS, 250 Watt peak
Frekvensomfång: -6 dB: 30 - 180 Hz
Ingångar: 1 x högnivå , 1 x LFE , 1 x stereo RCA
Färg: Vit
Mått: Utan tygfront & slutsteg: 325 x 325 x 325 mm (B x H x D)
Vikt: 12.9 kg
Enhet: Styck

Prisvärda paket

Rekommenderade tillbehör

Proson Arctic Subwooferkabel
Detta är en välbyggd, k...
fr. 249 kr
Supra Classic 2.5, antracitgrå högtalarkabel på lösmeter
2,5 mm2 högtalarkabel fr...
32 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Sonic Design SD-fötter 4-pack, 12-28 kg för subwoofer & centerhögtalare
Svenska Sonic Designs dämpkuddar minskar vibrationer ...
148 kr
Köp
Info
Supra Classic 2.5, antracitgrå högtalarkabel på lösmeter
2,5 mm2 högtalarkabel från svenska Supras Classi...
32 kr
Köp
Info

Tillbehör

Proson Arctic Subwooferkabel
Detta är en välbyggd, k...
fr. 249 kr
Supra Classic 2.5, antracitgrå högtalarkabel på lösmeter
2,5 mm2 högtalarkabel fr...
32 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.