Köp Dynavoice Challenger M-125 XL golvhögtalare, svart par på Ljudfokus.se!
Dynavoice Challenger M-125 XL golvhögtalare, svart par i gruppen Högtalare / Golvhögtalare hos Ljudfokus.se (990M125EXB)

Dynavoice Challenger M-125 XL golvhögtalare, svart par

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
Artnr: 990M125EXB
0 Omdömen
Lagerstatus:
Dynavoice Challenger M-125 XL golvhögtalare, svart par

Produktinformation

Dynavoice Challenger M-125 XL är det nya flaggskeppet för den omtyckta och rosade Challenger-serien, och som får ses som en rejäl uppgradering från den äldre Dynamite 12. Jämfört med lillebror M-105 har man sett genom i grunden allt i konstruktionen. Samtliga av elementet är mer tilltagna vilket ger både en högre ljudkvalitet samt att högtalarna hanterar mer effekt, samtidigt som distorsionen minimerats rejält. M-125 XL bör drivas av ett strömstarkt och effektglatt slutsteg för att blomma ut på allvar med bevarad kontroll och dynamik. Dynavocie kommer på sikt att lansera ett anpassat slutsteg med inbyggd bas-EQ, som får uppgiften att driva de båda 12" baselementen. Det gör att huvudförstärkaren får avlastning och endast behöver driva toppsektionen i högtalarna. Detta är minst sagt ett monstruöst bygge där respektive högtalare väger in på 48 kg. M-125 XL är lika tunga i hur de återger ljudet - oavsett om det är för musik eller film.

  • Maffiga golvhögtalare för de stora rummen
  • Bestyckad med en 1.25" diskant, dubbla 7" mellanregister samt dubbla 12" baselement
  • Hög känslighet på 94 dB
  • Hög effekttålighet på hela 400 Watt RMS
  • Tri-wire terminal
  • Bassektionen kan göras helt aktiv via anpassat slutsteg
  • Stilfulla outtriggers helt i metall finns som tillval
  • Väger in på 48 kg - per högtalare!
  • Säljes i par!
  • Inga spikes eller dämpfötter medföljer!

Ända sedan Dynamite-serien utgick för flertalet år sedan så har Dynavoice fått in mängder av förfrågningar från konsumenter som suktat efter kraftfulla och samtidigt välljudande högtalare i samma kaliber. Nu har deras böner blivit hörda då man utökar den omtyckta och rosade Challenger-serien med tre extremt kraftfulla högtalare vars syfte är att flytta brutala mängder med luft och som därmed vänder sig till de riktigt stora rummen där hög ljudvolym är av högsta prio!

M-125 XL är Challenger-seriens nya bastanta flaggskepp, där man baserat tekniken från både lillebror M-105 samt den äldre Dynamite 12, som försvann från produktutbudet för antalet år sedan. Det man adderat är helt nya elementlösningar som lyfter återgivningen till en ny nivå.

D´Appolito för en bättre sammanhållning i ljudbilden
Precis som de mindre Challenger-syskonen som finner vi deras SuperAudio-diskant, men som i M-125 XL har en större membranyta, en rejälare talspole samt ett kraftfullare magnetsystem. För att minimera distorsionen har man FerroFluid-kylning. Tillsammans med dubbla helt egenutvecklade 7" mellanregister med 1.5" talspolar i ren koppar, så har man mycket av hjärtat i konstruktionen. Närvarokänsla, detaljeringsgrad och transienter bidrar till den generösa ljudbilden, samtidigt som elementen hanterar en hel del inkommande effekt vilket gör att man gärna vrider upp volymen en bit till.  
Elementen jobbar i en helt egen kammare med två basportar baktill. 

För basdelen finner vi dubbla 12" baselement, som tillsammans får en konarea på ca 18" och som är en vidareutveckling mot elementen som satt i den äldre Dynamite 12. Prestandamässigt får man en tightare och mer kontrollerad återgivning, och möjligheten att kunna spela högre än dess föregångare. Det M-125 XL kräver är en strömstark förstärkare med hög dämpfaktor och som kan leverera en god mängd effekt. På sikt kommer Dynavoice att lansera ett klass D-slutsteg som lätt kan monteras på högtalarnas baksida. Slutsteget har inbyggd bas-EQ där man kan testa sig fram för att finna den optimala återgivningen i rummet. En stor fördel med slutsteget är att huvudförstärkaren blir avlastad från det tyngsta basområdet och då "bara" behöver ta hand om toppsektionen i högtalarna. 

Oavsett om du vill njuta av konsertliknande musikstunder eller ösa på max i hemmabion, så är M-125 XL redo att axla uppgiften!

Svenska Dynavoice grundades i Falkenberg och har idag skapat sig ett aktat namn med sina påkostade och extremt konkurrenskraftiga konstruktioner, vars förträfflighet gång efter gång bevisats i flertalet tester. Främst kännetecknas Dynavoice med moderna, genomtänkta och välljudande högtalarkonstruktioner. Grundpelarna man arbetar efter är ett gediget utvecklingkunnande, en kostnadseffektiv tillverkning samt en aggressiv prissättning.

Specifikationer

Konstruktion: 3-vägs, basreflex
Bestyckning: 1.25" diskant, dubbla 7" mellanregister, dubbla 12" baselement
Frekvensomfång: +/-3 dB: 28 - 40.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 400 Watt, Peak: 800 Watt
Impedans: Nominellt: 4 Ohm
Känslighet: 2.83V/1M: 94 dB
Anslutning: Tri-wire terminal
Delningsfrekvens: 150 Hz, 3.200 Hz
Färg: Svart
Mått: 380 x 130 x 420 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 48 kg
Enhet: Par

Rekommenderade tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Sonic Design SD-fötter 8-pack, 28-50 kg för högtalare
Svenska Sonic Designs dämpku...
298 kr
Köp
Info
Supra Rondo 4x2.5, antracitgrå högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel avsedd fö...
93 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycket prisvärda banankon...
149 kr
Köp
Info
Supra Rondo 4x2.5, antracitgrå högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel avsedd för bi-wire/bi-amp med fyra...
93 kr
Köp
Info

Tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Sonic Design SD-fötter 8-pack, 28-50 kg för högtalare
Svenska Sonic Designs dämpku...
298 kr
Köp
Info
Supra Rondo 4x2.5, antracitgrå högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel avsedd fö...
93 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.