Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 golvhögtalare, vitt par Dynavoice | Högtalare
Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 golvhögtalare, vitt par i gruppen Högtalare / Golvhögtalare hos Ljudfokus.se (990M105EXWHO)

Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 golvhögtalare, vitt par

6990 kr
Artnr: 990M105EXWHO
1 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 golvhögtalare, vitt par
Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 golvhögtalare, vitt par
Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 golvhögtalare, vitt par
Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 golvhögtalare, vitt par
Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 golvhögtalare, vitt par
Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 golvhögtalare, vitt par

Produktinformation

Dynavoice Challenger M-105 EX v4 är en fläskigare storebror till M-65 EX, som med sina dubbla 10" element skapar basvågor som får hela rummet att gunga. Diskanten och de båda mellanregister-elementen spelar i en D´Appolito-konfiguration - som ger en mer exakt ljudbild - och är identiska med lillebror. Känsligheten ligger på hela 94 dB. I grupptest hos Hifi&Musik har M-105 rent ljudmässigt slagit en amerikansk konstruktion som kostar 3.500 kr mer!

  • Reslig 3-vägs konstruktion med hela fyra bakåtriktade basportar
  • Hög känslighet på 94 dB
  • Dynavoice X-Change ger dig möjligheten att justera mellanregistret efter eget tycke
  • Guldpläterad Bi-wiring/Bi-amping terminal

"Testets mest hifi-lika ljud levereras av Dynavoice. Jämfört med de två konkurrenterna presenteras ett myller av detaljer och det går att roa sig med att leta efter placeringar i ljudbilden, då det är ordning och reda på scenen som målas upp. Ljudet känns alert och Dynavoice skjuter fram aktörerna mot dig precis lagom mycket för att det ska kännas närvarande, men inte påträngande"
Hifi&Musik

Challenger M-65 har sedan första generationen lanserats varit en av Dynavoice´s storsäljare. Nu i generation fyra har modellen fått en betydligt resligare storebror - bestyckad med dubbla 10" basar, som tillsammans får en konarea på hela 15". Men då det är två "mindre" baselement som tar hand om basåtergivningen, så blir de snabbare än ett större, enkelt element, som blir trögare i rörelsen. Men tro inte att det bara är en monsterhögtalare, för välljudet har bevarats från lillebror Challenger M-65 EX. Faktum är att M-105 EX i ett grupptest i det svenska magasinet Hifi&Musik´s september-upplaga år 2017, slog en flera tusen dyrare kombattant från staterna i ren och skär upplösning

Challenger-serien har i generation 4 fått rundade hörn och en ny design på fronten och tygfronten för en bättre matchning. Dynavoice hälsar att detta är den klart snyggaste versionen av Challenger hittills och vi är säkra på att högtalaren kommer att stå kvar på tronen som bäst i prisklassen! 
Modellerna finns att tillgå i tre olika färgval, vilket underlättar att de kan matcha inredningen utan att göra stora anspråk på rummet. Frontpanelen är pianolackad, medans sidorna är i träfinish.
Faktum är att Dynavoice Challenger på senare år är bland de mest sålda högtalarna i Sverige, där generation efter generation haft sin gemensamma röda tråd att pris/prestandaförhållandet varit skyhögt och dess främsta kännetecken.


Kabinettet
Kabinettet till M-105 EX är konstruerat för maximal stabilitet. Detta för att ge ett tight ljud "hifiljud" utan lådresonanser. Alla väggar, topp och botten är i 18 mm MDF och det sitter dessutom flera inre stag för att stabilisera ännu bättre. Diskanten och mellanregister sitter i en helt egen låda för att elementen inte ska interferera med varann. Gör ett enkelt "knacktest" och du förstår vad vi menar...

Allt som allt ger detta en riktigt stabil högtalare med en matchvikt nästan 33 kg. I EX-versionen så har fronten blivit pianolackad för att ge högtalaren det exklusiva utseende den förtjänare.

Nu med Dynavoice X-Change

Ovanför Bi-wire-terminalen, längst upp på terminalen så hittar du 3 extra guldpläterade kontakter. Dessa används för att finjustera det kritiska övre mellanregisterområdet efter din egen smak. Du kan välja mellan -2 dB / 0 dB / +2 dB / +4 dB. I och med att detta området ändras, så ändras hela karaktären på högtalaren. Du får då ett mer korrekt ljud, än om du ändrar på bas/diskant-kontrollerna på förstärkaren. Det är alltså upp till dig att sätta sista touchen på ljudet.
Sätt stiften i de olika X-change-hålen så ändrar du området mellan 4 kHz - 20 kHz. På bilden till höger ser du hur ljudet påverkas när du flyttar pluggen. Är pluggen utdragen så sänks frekvensen med 2 db och sitter pluggen mellan 2 hål så höjs frekvensen med de dB som står mellan hålen.

Elementen
Alla elementen är egenutvecklade och är utvecklade tillsammans med delningsfilteret och kabinett för att optimera ljudet från alla håll. Diskanten är en SuperAudio-diskant som klarar att spela mycket högt och rent. Mellanregisterna är av kolfiber och ger bra kraft och klarhet till röster och basarna i kevlar ger den snabbhet och det tryck som man önskar.

Elementen tillsammans ger ett mycket neutralt ljud och en känslighet på hela 94 dB! Detta är till stor fördel för dem som inte har ett monster till förstärkare.

Högtalaren har 4 st basreflexrör där medföljande baspluggar(2 st) kan användas och på så sätt få olika ljudkaraktärer.

Specifikationer Dynavoice M-105 EX (v.4)
Lådkonstruktion:
4 x basreflex bakåt, två baspluggar ingår till varje högtalare
Guldpläterad Bi-wiring terminal
X-change terminal
Element:
1-tums Superaudio-diskant,
2 x 5,25-tums mellanregister,
2 x 10-tums basar
Impedans:
4-8 ohm
Frekvensområde:
24 - 32 000 Hz (- 3 dB)
Känslighet:
94 db
Max Effekt:
300 W
Storlek (H x B x D):
1100 x 290 x 395 mm
Vikt:
33 kg/st
Svenska Dynavoice grundades i Falkenberg och har idag skapat sig ett aktat namn med sina påkostade och extremt konkurrenskraftiga konstruktioner, vars förträfflighet gång efter gång bevisats i flertalet tester. Främst kännetecknas Dynavoice med moderna, genomtänkta och välljudande högtalarkonstruktioner. Grundpelarna man arbetar efter är ett gediget utvecklingkunnande, en kostnadseffektiv tillverkning samt en aggressiv prissättning.

Specifikationer

Kampanj egenskap : Högtalare
Färg: Vit
Enhet: Par

Prisvärda paket

Yamaha MusicCast R-N602 & Dynavoice Challenger M-105 EX v4 Vita, stereopaket
Dynavoice partyglada golvare Chal...
11498 kr (13280 kr)
Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 Högtalarpaket 5.1 med CSB-V15, vitt
Detta är ett kraftfullt och ...
16998 kr (18968 kr)

Du har nyligen tittat på

Dynavoice Definition DF-8 Högtalarpaket 5.1 med CSB-V12, svart
I prisklassen blir det inte b...
17998 kr (20468 kr)
Dynavoice Challenger M-65 EX v.4 Högtalarpaket 5.1 med CSB-V12, ek
Dynavoice storsäljande Chall...
12998 kr (14468 kr)
Dynavoice Magic MW10 subwoofer, vit
Aktiv 10" subwoofer i Magic-serie...
2490 kr

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.