Köp Dynavoice Challenger C-8 XL centerhögtalare, svart på Ljudfokus.se!
Dynavoice Challenger C-8 XL centerhögtalare, svart i gruppen Högtalare / Centerhögtalare hos Ljudfokus.se (990C8EXB)

Dynavoice Challenger C-8 XL centerhögtalare, svart

4990 kr
Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan nuvarande prissänkning: 4990 kr OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
Artnr: 990C8EXB
0 Omdömen
Lagerstatus:
Dynavoice Challenger C-8 XL centerhögtalare, svart

Produktinformation

Dynavoice Challenger C-8 XL är seriens nya toppmodell av centerhögtalare, och en reslig 3-vägs konstruktion med bl.a dubbla 8" element för bassektionen. Modellen är framtagen för att spela tillsammans med golvhögtalarna M-125 XL, vilket ger grunden till ett häpnadsväckande spelglatt och kraftfullt bioljud. Konstruktionen är baserad på deras C-5 XL, men mer tilltagen i alla led. Man har nyutvecklade högtalarelement som ger ett klarare ljud, hanterar högre effekt och som även får en högre känslighet på fina 94 dB. Precis som ljudet så är detta ingen lättviktare. C-8 XL väger in på hela 27 kg. Med en bredd på 96 cm tar den sin plats och med dubbla bakåtriktade basportar bör högtalaren placeras en bit ut från väggen för att spela optimalt i rummet. 

  • Maffig centerhögtalare dedikerad för de rktigt stora biorummen
  • Bestyckad med en 1.25" diskant, dubbla 7" mellanregister samt dubbla 8" baselement
  • Hög känslighet på 94 dB
  • Hög effekttålighet på hela 240 Watt RMS
  • Bi-wire terminal
  • Väger in på respektivingivande 27 kg
  • Säljes styckvis!
  • Inga spikes eller dämpfötter medföljer!

Ända sedan Dynamite-serien utgick för flertalet år sedan så har Dynavoice fått in mängder av förfrågningar från konsumenter som suktat efter kraftfulla och samtidigt välljudande högtalare i samma kaliber. Nu har deras böner blivit hörda då man utökar den omtyckta och rosade Challenger-serien med tre extremt kraftfulla högtalare vars syfte är att flytta brutala mängder med luft och som därmed vänder sig till de riktigt stora rummen där hög ljudvolym är av högsta prio!

D´Appolito för en bättre sammanhållning i ljudbilden
Precis som de mindre Challenger-syskonen som finner vi deras SuperAudio-diskant, men som i C-8 XL har en större membranyta, en rejälare talspole samt ett kraftfullare magnetsystem. För att minimera distorsionen har man FerroFluid-kylning. Precis som lillebror så nyttjas dubbla 5.25" som mellanregister, där Dynavoice arbetat med att minimera distorsionen ytterligare. Bland annat har man mer kraftfulla neodymium-magneter och effekttåligare talspolar i ren koppar. 

För basdelen finner vi dubbla 8" baselement, vilket får ses som en mer unik lösning för en centerhögtalare. Designen är baserad på den utgångna golvhögtalaren Challenger M-85, men med vidareutvecklad teknik som lyfter återgivningen till en högre nivå. Prestandamässigt får man en väldigt tight och kontrollerad återgivning, där den här centerhögtalaren kan stoltsera med ett imponerande basregister som gräver ner till 34 Hz innan det börjar falla av. 
Med en effekttålighet på hela 240 Watt i kombination med en skyhög känslighet på 94 dB så menar Dynavoice allvar med C-8 XL - den här skapelsen kan spela både högt och rent med en kvalitativ och strömstark hemmabioförstärkare.
Svenska Dynavoice grundades i Falkenberg och har idag skapat sig ett aktat namn med sina påkostade och extremt konkurrenskraftiga konstruktioner, vars förträfflighet gång efter gång bevisats i flertalet tester. Främst kännetecknas Dynavoice med moderna, genomtänkta och välljudande högtalarkonstruktioner. Grundpelarna man arbetar efter är ett gediget utvecklingkunnande, en kostnadseffektiv tillverkning samt en aggressiv prissättning.

Specifikationer

Typ: 3-vägs, basreflex
Bestyckning: 1.25" diskant, dubbla 5.25" mellanregister, dubbla 8" baselement
Frekvensomfång: +/-3 dB: 34 - 40.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 240 Watt, Peak: 480 Watt
Impedans: Nominellt: 4 Ohm
Känslighet: 2.83V/1M: 94 dB
Anslutning: Bi-wire terminal
Delningsfrekvens: 500 Hz, 3.400 Hz
Färg: Svart
Mått: 960 x 246 x 374 mm (B x H x D)
Vikt: 27 kg
Enhet: Styck

Rekommenderade tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Supra Rondo 2x2.5, antracitgrå högtalarkabel lösmeter
Rund högtalarkabel för ...
64 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycket prisvärda banankon...
149 kr
Köp
Info
Sonic Design SD-fötter 4-pack, 12-28 kg för subwoofer & centerhögtalare
Svenska Sonic Designs dämpkuddar minskar vibrationer ...
148 kr
Köp
Info

Tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Supra Rondo 2x2.5, antracitgrå högtalarkabel lösmeter
Rund högtalarkabel för ...
64 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.