Köp DLS IC824 inbyggnadshögtalare för tak med dubbla diskanter, par på Ljudfokus.se!
Spara
DLS IC824 inbyggnadshögtalare för tak med dubbla diskanter, par i gruppen Installation / Infällnadshögtalare hos Ljudfokus.se (610IC824)

DLS IC824 inbyggnadshögtalare för tak med dubbla diskanter, par

Erbjudandet gäller t.o.m:
2990 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 610IC824
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
DLS IC824 inbyggnadshögtalare för tak med dubbla diskanter, par
DLS IC824 inbyggnadshögtalare för tak med dubbla diskanter, par
DLS IC824 inbyggnadshögtalare för tak med dubbla diskanter, par
DLS IC824 inbyggnadshögtalare för tak med dubbla diskanter, par

Produktinformation

DLS IC824 är en välljudande single-stereo högtalare för inbyggnad i tak, utvecklade av en svensk tillverkare med stor erfarenhet av att få ett stort ljud från mindre högtalare. Modellen är förbättrad med ett nytt baselement och har ett heltäckande magnetgaller med smalare kant, vilket ger ett mycket smäckert intryck när högtalaren har monterats i taket. Ljudet är typiskt DLS - lite varmt, detaljerat och med en stor ljudbild. Högtalarna är tillverkade av enbart högklassiga komponenter och kan användas som högtalare i exempelvis arbetsrummet, det mindre köket eller hallen. 

  • Inbyggnadshögtalare för tak med en impedans på 4 Ohm
  • Dubbla 20 mm soft domes med neodymium-magneter ger en bred spridning
  • Ett tilltaget 8" mellanregister/baselement med polypropylen-kon ger ett rikt basregister
  • Rekommenderad lådvolym på 15-20 liter för optimal prestanda
  • Diskanten kan regleras i två nivåer (bör ha gjorts innan installation)
  • Ej magnetiskt skärmade!
  • Monteringshål: 245 mm
  • Monteringsdjup: 110 mm
  • Baffeltjocklek: 10 - 33 mm
  • Säljes i par!


Svenska DLS är otroligt duktiga riktigt duktiga på att få till ett stort ljud från smått format. Kanske är det kunskap man samlat på sig från bilstereo-världen där man, utöver feta baslådor, skall få till ett häftigt ljud ur oftast trånga utrymmen, som i en bildörr. På hemaudio-marknaden har man skördat stora framgångar med on-wall-serien Flatbox, där man vid flertalet tillfällen genom åren fått flera utmärkelser. Den röda tråden är att man även har får ett stort och levande ljud från små element i kompakta kabinett. Vilket naturligt leder oss till deras in-wall/in-ceiling högtalare.

IC-824 är en mycket välljudande inbyggnadshögtalare för montering i taket, eller i en vägg. Högtalaren har ett runt utförande med ett heltäckande magnetgaller. Den är uppbyggd med dubbla 20 mm diskanter som tillsammans ger ett brett spridningsmönster. Man skall alltså inte förknippa med att IC824 är en single-stereo modell. Vi talar om en monohögtalare som säljes som ett par för att tillsammans kunna skapa ett stereoljud.
För det lägre frekvensområdet finner vi ett mellanregister/baselementet på 200 mm (8"), som i rätt miljö kan spela ner till 42 Hz - det är imponerande! Det kräver dock att man bygger en backbox till högtalaren, där DLS själva rekommenderar en inre lådvolym runt 15-20 liter.

Delningsfiltret är uppbyggt med enbart högklassiga komponenter och ger en jämn övergång mellan bas och diskant. Man har guldpläterade klämfästen för högtalarkabel upp till 2.5 mm².
Gallret kan lackas eller målas för att smälta in i en specifik miljö.

NOTAT!
Nivån till diskanten kan väljas i två steg med den lilla bygeln som sitter på delnngsfiltrets kretskort märkt med "HF LEVEL". Med bygeln på plats erhålls en lägre nivå och med bygeln borta en högre nivå på diskantljudet. Då denna bygeln sitter på högtalarens baksida så bör rätt inställning ha gjorts innan högtalaren har monterats.

DLS Svenska AB grundades år 1980 av tre hängivna killar som ett ingenjörsföretag vars innovativa uppfinning var tillverkningen av en "state-of-the-art" polisradio. Detta ledde till att man senare utvecklade förstklassiga ljudprodukter för bil och på tidigt 2000-tal entrade man marknaden för hemprodukterna. Flatbox-serien blev en succé, som östs med lovord över sig från recensenter för sitt enastående ljud och höga WAF.

Specifikationer

Typ: Takmontering
Bestyckning: Dubbla 0.75" diskanter, 8" mellanregister/baselement
Frekvensomfång: 42 - 20.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 80 Watt, Peak: 120 Watt
Impedans: Nominellt: 4 Ohm
Känslighet: 1 Watt/1 meter: 90 dB
Färg: Vit
Mått: 280 x 280 x 110 mm (B x H x D)
Vikt: 2.3 kg

Prisvärda paket

Rekommenderade tillbehör

Proson Arctic SC2x2.5 mm² vit högtalarkabel, lösmeter
Svensktillverkade Proson Arctic-s...
32 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

DLS IC824 inbyggnadshögtalare för tak med dubbla diskanter, par
DLS IC824 är en single-stere...
2990 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Proson Arctic SC2x2.5 mm² vit högtalarkabel, lösmeter
Svensktillverkade Proson Arctic-seriens högtalarkabla...
32 kr
Köp
Info

Tillbehör

Proson Arctic SC2x2.5 mm² vit högtalarkabel, lösmeter
Svensktillverkade Proson Arctic-s...
32 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.