Dayton Audio Matrix88 multiroomförsteg med 8 zoner & nätverksstreaming - Ljudfokus
Spara
Dayton Audio Matrix88 multiroomförsteg med 8 zoner & nätverksstreaming i gruppen Multiroom / Multiroomförstärkare hos Ljudfokus.se (860MATRIX88)

Dayton Audio Matrix88 multiroomförsteg med 8 zoner & nätverksstreaming

Erbjudandet gäller t.o.m:
12998 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 860MATRIX88
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Dayton Audio Matrix88 multiroomförsteg med 8 zoner & nätverksstreaming
Dayton Audio Matrix88 multiroomförsteg med 8 zoner & nätverksstreaming
Dayton Audio Matrix88 multiroomförsteg med 8 zoner & nätverksstreaming
Dayton Audio Matrix88 multiroomförsteg med 8 zoner & nätverksstreaming
Dayton Audio Matrix88 multiroomförsteg med 8 zoner & nätverksstreaming
Dayton Audio Matrix88 multiroomförsteg med 8 zoner & nätverksstreaming
Dayton Audio Matrix88 multiroomförsteg med 8 zoner & nätverksstreaming

Produktinformation

Dayton Audio Matrix88 är ett extremt genomtänkt, välljudande och finessrikt försteg med stöd för multiroom över hela 8 zoner. Filosofin och konceptet härstammar från deras 12-kanaliga slutsteg DAX88, men då detta är ett renodlat försteg så saknas alltså själva förstärkarutgångarna som driver högtalarna. Med Matrix88 öppnas däremot många andra möjligheter, där du som exempel kan komplettera försteget med Dayton´s egna 12-kanaliga förstärkare såsom MA1240a och MA1260, och då ha två zoner kvar för t.ex. utomhusljudet - eller varför inte gå all-in och ha ett eget kraftfullt slutsteg till varje zon? Möjligheterna med detta försteg är många, och tack vare nätverksstödet (Ethernet eller Wifi) kan du supersmidigt spela musiken via AirPlay, Spotify Connect eller DLNA. Alla analoga utgångar för zonerna är självklart volymstyrda och kan konfigureras helt och hållet via Matrio-appen. Utöver nätverksstödet finns även ett gäng olika typer av kabelanslutna ingångar, både digitala och analoga, samt ingångar för trådbundna kontrollpaneler (1 för varje zon) och 12V-triggers för varje zon. Detta är försteget för dig som bygger ett riktigt seriöst multiroom-system!

 • 16-kanaligt multiroom-försteg (8 volymstyrda zoner)
 • Extremt flexibel, anslut vilken förstärkare som helst (stereo, mono, 100V) för att bygga ett helt anpassat multiroomsystem
 • Ingångar för Keypads för varje zon - inbyggd DAX88HUB
 • Ingångar: 4 par RCA, 7st 3.5mm, 2st Optisk Toslink
 • Utgångar: 8 par RCA, 2st Optisk Toslink
 • Inbyggt nätverk med styrning via Matrio-appen
 • I appen kan man styra funktioner som ström av/på, välja signalkälla, justera volymen samt muta ljudet
 • Tonkontroller samt balanskontroll för respektive zon
 • Har bl.a Spotify Connect, Apple Music, AirPlay, Tune-In, Amazon Music, Tidal och DLNA
 • Finns möjlighet att gruppera flera zoner via Group Control-menyn i appen
 • Går att namnge respektive zon för en mer personlig anpassning
 • Medföljer rackmonteringskit
 • Huvudströmbrytare och LED-indikatorer för varje zon på frontpanelen
 • Automatisk standby efter två timmar

Flexibilitet på en helt ny nivå
Matrix88 erbjuder ett brett utbud med analoga och digitala ingångar, inklusive inbyggd WiFi (AirPlay, Spotify Connect, DLNA) för streaming. Med en dedikerad WiFi-anslutning ger Matrix88 dig möjligheterna att streama musiken direkt från streamingtjänsten utan något krångel med separata nätverksadaptrar. De analoga ingångarna, inklusive fyra stereopar RCA, sju 3.5mm-ingångar och två optiska ingångar, säkerställer att du kan använda i princip vilken källa som helst. Allt från TV-apparater till mediaspelare till separata Bluetooth-adaptrar.Styr hela ljudsystemet genom Matrio-appen genom att ansluta Matrix88 till en befintlig multiroomförstärkare (som t.ex. Dayton Audio MA1240/MA1260) eller PA-förstärkare. Du kan enkelt ansluta vilken förstärkare som helst till Matrix88, eller varför inte en hel rad med förstärkare och till och med 100V-förstärkare?

Behöver du ännu mer flexibilitet? Inga problem - Matrio-appen stödjer flertalet Matrix88 utan problem. Använd så många enheter du behöver och konfigurera zonerna till ditt ändamål i appen. Tänk dig att du t.ex. bygger ett nytt uterum och behöver fler än åtta zoner i multiroomsystemet som behöver ljudsignal, då säkerställer dessa expansionsmöjligheter att det alltid finns möjlighet att bygga ut ljudsystemet i huset. Det finns till och med en RS-232-kontakt på baksidan för extern styrning, allt för att säkerställa perfekt integrering i systemet.

Matrix88 styr du via Matrio-appen som finns att ladda ner i Google Play och App Store. Via appen får du full styrning över precis allting. Du kan styra vardera zon individuellt via Zone Control-menyn, och du kan även ge utförliga kommandon till flera eller alla zonerna via Group Control-menyn, t.o.m. kommandon till flera olika Matrix88 i nätverket.
Det går även att namnge vardera ingång, zon eller själv enheten.

En stor mängd olika kopplingsmöjligheter
På baksidan av DAX88 finner vi ett gott gäng med anslutningar. Till förfogande finns fyra RCA-stereoingångar (input 1-4), hela sju 3.5mm stereoingångar (input 1-7) samt två stycken optiska digtalingångar (input 5-6). Så här kan du koppla in allt från en CD-spelare till en platt-TV. Utöver detta så finns det även en Ethernet-ingång, som ger dig en säker och pålitlig uppkoppling till nätverket och alla dess funktioner. För extrem flexibilitet finns även två USB-uttag för ström och en integrerad hubb för keypads, en trådansluten fjärrkontroll för varje zon tillsammans med en 12V-trigger per zon. Det finns dessutom en gemensam 12V-trigger in och en ingång för mute.

Länk till snabbstart-guide


Innovation , prisvärdhet och kvalitet är ledorden för amerikanska Dayton Audios produkter, där man specialiserat sig inom området högtalarelement och tillbehör på komponentnivå. Man har även ett imponerande utbud på kompakta elektronikprodukter och multiroomlösningar. Utvecklingen och tillverkningen sker i USA för att kunna erbjuda högsta nivå av både prestanda och kvalitet.

Specifikationer

Strömförbrukning: 12 Watt (standby) , 60 Watt (drift)
Övrigt: 12V Trigger , RS-232
Mått: 425 x 103 x 225 mm (B x H x D)
Vikt: 4.25 kg

Rekommenderade tillbehör

Dayton Audio DAX88 KEYPAD, väggmonteringsbar styrpanel
Detta är en styrpanel som &#...
898 kr
Köp
Info
Proson Arctic RCA ljudkabel
Detta är en välbyggd, k...
fr. 249 kr

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Dayton Audio DAX88 KEYPAD, väggmonteringsbar styrpanel
Detta är en styrpanel som är anpassad för D...
898 kr
Köp
Info
Proson Arctic RCA ljudkabel, 0.75 meter
Detta är en välbyggd, kvalitativ och oerhör...
329 kr
Köp
Info

Tillbehör

Dayton Audio DAX88 KEYPAD, väggmonteringsbar styrpanel
Detta är en styrpanel som &#...
898 kr
Köp
Info
Proson Arctic RCA ljudkabel
Detta är en välbyggd, k...
fr. 249 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.