Atlas Hyper 1.5 högtalarkabel, lösmeter Atlas Cables | Kablar & kontakter | Ljud
Atlas Hyper 1.5 högtalarkabel, lösmeter i gruppen Kablar & kontakter / Högtalarkablar hos Ljudfokus.se (104HY15)

Atlas Hyper 1.5 högtalarkabel, lösmeter

180 kr
Artnr: 104HY15
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Atlas Hyper 1.5 högtalarkabel, lösmeter
Atlas Hyper 1.5 högtalarkabel, lösmeter

Produktinformation

Atlas Hyper 1.5 är en högtalarkabel på lösmeter, som lägger sig över deras modell Equator 2.0 i Elemental-nivån. I jämförelse så har den här modellen en mindre dimension på OFC-kopparledarna - 1.5 mm² jämfört mot 2 mm². Men istället har Hyper ett betydligt bättre isoleringsmaterial, som är smått unikt i prisklassen: PTFE (Teflon). Det innebär att kabeln har en sällsynt förmåga att överföra signalen från punkt A till B utan förlust. För att minska mikrofoni har man ett tunnt lager av bomull runt ledarna. Kabeln kontakteras med fördel av deras egna Z-pluggar eller andra kvalitativa banan/spadpluggar.

  • Högtalarkabel med två mångkardeliga OFC-kopparledare på 1.5 mm² 
  • PTFE-isolering (Teflon) i svart finish
  • Diameter: 6.4 mm
  • Kapacitans: 74.44 pF/m
  • Induktans: 0.5062 µH/m
  • Resistans: 0.0133 Ω/m
  • Angivet pris är per lösmeter!

Atlas Cables
Atlas har på kort tid satt sin prägel på marknaden och blivit en av de mest respekterade aktörerna inom kabeltillverkning, mycket tack vare deras rationella och ingenjörsmässiga sätt att skapa maximal prestanda för varje prisklass och kabeltyp. Man lämnar ingenting åt slumpen och allt ska gå att verifiera. Till skillnad från många andra kabeltillverkare så tar man inte in några färdiga lösningar utan utvecklar praktiskt taget allting själva i sin fabrik i Kilmarnock, Ayrshire i västra Skottland.
På deras hemsida får man en lättöverskådlig presentation och kan djupdyka med principerna och läsa om grundläggande tekniska egenskaper och fulllständiga elektriska specifikationer för varje kabelmodell. Man har tagit emot en uppsjö rosade tester och utmärkelser.
Faktum är att deras expertis och pålitlighet också har gjort dem till en respekterad partner för namnkunniga tillverkare, vars kablar under OEM-tillverkas av Atlas.

Billiga isoleringsmaterial ska man undvika
PVC (Polyvinylklorid) är en syntetisk plastpolymer som är billig att tillverka och det mest förekommande isoleringsmaterialet på audio- och videokablar på marknaden. Detta trots att PVC är den värsta isoleringen man kan nyttja pg.a. dess höga dielektriska absorption. Detta förosakar en minskning av signalens hastighet. PVC finner du därmed inte i någon av Atlas kablar. 
I deras mer överkomliga konstruktioner så använder man porös PEF som isolering (skummad polyeten), medans de mer exotiska modellerna har mikroporös PTFE (Polytetrafluoreten, mer känt som Teflon). 
PEF innebär att man i skumningsprocessen använder ett jäsmedel, av vilket det finns två typer. Atlas använder den gasskummade metoden, vars process skapar ett dielektrikum som är mer inert och konsekvent och därmed får lägre absorption.

Ännu bättre är PTFE, som är ett unikt dielektriskt material med låg densitet och som är fasstabilt vid rumstemperatur. Som material är det mer kostsamt. Den absolut bästa isoleringen är luft, men det är naturligt inte praktiskt i en kabeldesign. Ledare som ligger fritt i ett rör med luft gör att kabelns elektriska egenskaper blir olika beroende på hur de är positionerade för tillfället och är därför inget alternativ för konsekvent och exakt prestanda. Med Atlas idé att använda mikroporös PTFE så får man ett minimum av kontaktyta av isoleringen mot ledarna och man kan samtidigt mer precist hålla dem på plats.

Skottska Atlas Cables har snabbt skapat sig ett respekterat namn för sina prisvärda och innovativa kablar med tillbehör, helt egenutvecklade i fabriken i Kilmarnock.

Specifikationer

Typ: Lösmeter

Rekommenderade tillbehör

Elipson Planet L klothögtalare, pianovit styck
Form möter funktion i en s&#...
3990 kr
Norstone BLS-500 låsbara banankontakter, 4-pack
En förstklassig banankontakt...
500 kr

Du har nyligen tittat på

Atlas Ascent Ultra Grun, signalkabel
Steget över Hyper DD Ultra o...
fr. 7798 kr
Atlas Element micro-USB
Detta är en i prisklassen te...
fr. 448 kr
Atlas Hyper Bi-Wire högtalarkabel, lösmeter
Detta är en välljudande...
590 kr

Produkter relaterad till din historik

Norstone BLS-500 låsbara banankontakter, 4-pack
En förstklassig banankontakt med låsfunktion och...
500 kr
Elipson Planet L klothögtalare, pianovit styck
Form möter funktion i en sällan skådad v...
3990 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.