SpeakerCraft

SpeakerCraft

SpeakerCraft SDSi-10 aktiv subwoofer, svart
Amerikanska SpeakerCraft har med sin SDSi-serie skapat ett gäng aktiva subwoofer med en grym ...
8990 kr
Köp
Info
SpeakerCraft SDSi-12 aktiv subwoofer, svart
Amerikanska SpeakerCraft har med sin SDSi-serie skapat ett gäng aktiva subwoofer med en grym ...
11990 kr
Köp
Info
SpeakerCraft SDSi-15 aktiv subwoofer, svart
Amerikanska SpeakerCraft har med sin SDSi-serie skapat ett gäng aktiva subwoofer med en grym ...
14990 kr
Köp
Info
SpeakerCraft SDSi-8 aktiv subwoofer, svart
Amerikanska SpeakerCraft har med sin SDSi-serie skapat ett gäng aktiva subwoofer med en grym ...
7490 kr
Köp
Info

SpeakerCraft är en amerikansk tillverkare som grundades 1976 av Edward Haase, Ken Humphreys och Eugene Humphreys. Man startade karriären som en stereohandlare och OEM-tillverkare för fabrikat som Sonance, Niles Audio, Bang & Olufsen, JBL och Polk Audio. Bolaget nischades till att bli en sann specialist för installationer av anpassade ljudsystem. 1981 tillverkade man sin första in-wall högtalare.
1988 blev Jeff King involverad i firman och var så fram till år 2000, då man köptes upp av Burkhardt, Management and Kinsman Capital. Jeff var en starkt bidragande faktor bakom tillväxten, och var den primära beslutsfattaren till att anställa Jeremy Burkhardt år 1991. 

År 1994 grundades The SpeakerCraft Brand av Edward Haase, Jeff King and Jeremy Burkhardt, där man marknadsförde sig som en förstklassig tillverkare av inbyggnadshögtalare. Haase och King köptes ut ur bolaget år 2000. Följande år hade man en extremt tillväxt, där Burkhardt agerade som vice VD för försäljning och marknadsföring, och drev firman tillsammans med VD:n Jim Munn och ekonomichefen Bob Cavasos.

År 2004 köptes bolaget upp av Nortek, Inc för 58 miljoner dollar. Munn och Cavasos lämnade medans Burkhardt axlade rollen som bolagets VD, endast 32 år gammal. Man hade en klar vision för sin tillväxt där man såg Apples iPod som en viktig grund till hur man skulle distribuera ljud genom hemmet. Burkhardt utsågs av magasinet CE PRO som en av de tio bästa inom branschen. 

2007 återvände Haase som CTO (Chief Technology Officer), med ansvar för teknik, forskning och produktutveckling. Haase är känd som mannen som uppfann in-wall högtalaren.
Man har skapat sig ett aktat namn och är lite av innovatör vad gäller inbyggnadshögtalare, där man är en av de allra största specialisterna världen runt inom området.  Det hela började när man fick en förfrågan av Fleetwood Enterprises of Riverside, som ville integrera avancerade högtalarsystem i sina husbilar utan att de skulle ta för mycket utrymme. Man experimenterade med möjligheten att använda väggar och tak som ett slags kabinett och resten är idag historia.

SpeakerCraft har flertalet patentlösningar som AIM-tekniken som introducerades år 1999, vars syfte var att effektivisera riktningen av ljudet genom en lösning där man kunde svänga högtalarelementen mer mot lyssningspositionen. Man har även uppfunnit WavePlane som introducerades på marknaden år 2003, vilket är en baffel som helt isolerar diskanten från baselementet i en coaxialhögtalare. Något som positivt bidrar till diskantens återgivning. 
1995 var man först ut med den mikroperforerade frontgrillen. 2016 lanserade man den första Dolby Atmos-enabled certifierade högtalaren för in-wall applikation. 

År 2021 återupptog man produktionen från den anrika tillverkaren Sunfire, som gått i graven, där man idag vidareutvecklat mycket av Sunfires berömda teknik som genom åren gjort dem till ett av världens mest aktade fabrikat inom subwoofers.

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.