Köp WBT-0152Cu Nextgen RCA-kontakt, styck på Ljudfokus.se!
Spara
WBT-0152Cu Nextgen RCA-kontakt, styck i gruppen Kablar / Kontakter & Adapterpluggar hos Ljudfokus.se (144WBT0152CU)

WBT-0152Cu Nextgen RCA-kontakt, styck

Erbjudandet gäller t.o.m:
799 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 144WBT0152CU
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
WBT-0152Cu Nextgen RCA-kontakt, styck

Produktinformation

WBT-0152Cu är en förstklassig RCA-kontakt, med den banbrytande Nextgen-tekniken som ger förträffliga ledaregenskaper. "Cu" indikerar att man har ren koppar för ledardelarna (cuprum på latinska). Tyska WBT är lite av kontakternas Rolls Royce, som vänder sig till de finaste ljudsystemen med de högst ställda kraven. Det är de små detaljerna som ger den märkbara skillnaden. Den här kontakten är identisk med WBT-0110 i ledarkärnan, där skillnaden ligger i materialvalet i ytterkroppen. Den här modellen är bättre avsedd för analogt bruk där man inte behöver hålla en kritisk 75 Ohms impedans. Den är helt identisk med "lillebror" WBT-0102, där skillnaden ligger i att den här modellen hanterar grövre kabel på upp till 10.8 mm². Man har ett två-delat ytterhöljet vilket innebär att frontdelen rör sig fritt medans bakdelen skruvas. Detta eliminerar vridningar i chassikontakterna.

 • RCA-kontakt avsedd för analogt bruk
 • Nextgen-tekniken både reducerar massa och har ett 100 % renare ledarmaterial, alltså ingen legering
 • Runt 90 % mindre metall i signalvägen vilket motverkar virvelströmseffekter
 • Betydligt snällare mot miljön då man sparar in ca 90 % av icke-järnhaltiga metaller
 • "Cu" indikerar att man har ren koppar för ledardelarna
 • 24 Karats nickelfri guldplätering för att förhindra oxidation av kopparn
 • Extrema maskintoleranser på <2/100 mm!
 • Central-kontaktens del kan avlägnas för en förenklad lödning
 • Patenterad två-sektions ytterhölje med låsmekanism ger ett högt kontakttryck för minskad övergångsresistans
 • Låsmekanismen kompenserar för variationer i apparatens chassikontakt, något som normalt ger glappkontakt (kan variera mellan 7.95-8.55 mm!)
 • Ytterkroppen är av mässing som blank pläterats för ett läckert utseende
 • Lödes - för detta rekommenderas WBT´s ytvänliga silverlod WBT-0805 utan blyhalt
 • En Torx skruvas på kabelns ytterhölje för bättre dragavlastning
 • Den idealiskt formade och lätt uppböjda centerpinnen ger en elastisk kontakt med minimal övergångsresistans
 • Stor bandbredd upp till 200 MHz!
 • Enastående resistent mot EMI (elektromagnetiska strålningar)
 • Värmetålig Teflon-isolering i innerkroppen, fördelaktigt när blyfritt lod används som kräver högre lödtemperaturer
 • Hanterar kabel på upp till 10.8 mm²
 • Angivet pris är styck!
 • Vid parbeställning levereras en röd och vit-märkt kontakt

WBT´s designmål
En kontakt - oavsett ändamål eller anslutning - ska helst bara låta signalen passera och inte interfera eller påverka den. Dåliga kontakter kommer att agera som ett filter, som degraderar signalens kvalitet. När tyska WBT - som skapat sig ett namn inom Hifi-världen som kontaktens Rolls Royce - utvecklar sina produkter så har de vissa kriterier som måste uppfyllas. 
Ska man få en stark kontakt med bra ledaregenskaper så måste man skapa ett högt kontakttryck. Detta görs genom låsning eller klämning. Med det ökade kontakttrycket så får man också en lägre övergångsresistans. Tänk på att signalen skall gå från kabelns ledare, genom kontakten och sedan vidare till antingen en apparats chassikontakt eller en högtalarterminal. Om man ska ännu en så hög ledningsförmåga som möjligt så bör man använda koppar eller silver. De flesta konkurrerande kontakter är tillverkade i mässing, med en lätt legering av främst koppar. Det ger inte lika bra ledaregenskaper.

Den patenterade Nextgen-tekniken
År 2003 introducerade WBT sin banbrytande Nextgen-teknik. Som nämnts så uppnås den bästa ledningsförmågan genom att använda koppar eller silver. Tills nu var det inte möjligt att enbart bruka dessa metaller i dess renaste form, då det är för mjuka metaller för att skapa det önskade kontakttrycket, och man får ej heller den pålitliga fastklämningen.
Idén bakom Nextgen är att den yttre kontaktkroppen som helhet inte fungerar som en signalledare längre, utan ska separera signalöverföringen från pluggens mekaniska uppgift. Genom detta kan man för första gången använda ren koppar eller silver som en signalledare och samtidigt minimera dess massa och därmed också virvelströmmarna. Virtuellt kan man se kontakten som en förlängning av kabeln - som är konstruerad med antingen koppar eller silver. För de mekaniska funktionerna och den yttre kontaktkroppen används andra icke-metalliska material såsom glasfibrer och mineralförstärkta plaster.
Det man upplever är en mer avslappnad och okomplicerad återgivning - eftersom den sista barriären av motstånd har eliminerats!

Specifikationer

Typ: Lågnivåkablage

Du har nyligen tittat på

WBT-0152Cu Nextgen RCA-kontakt, styck
Tyska WBT är lite av kontakt...
799 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.