Köp WBT-0110Cu Nextgen 75 Ohm, RCA-kontakt styck på Ljudfokus.se!
Spara
WBT-0110Cu Nextgen RCA-kontakt 75 Ohm, styck i gruppen Kablar / Kontakter & Adapterpluggar hos Ljudfokus.se (144WBT0110CU)

WBT-0110Cu Nextgen RCA-kontakt 75 Ohm, styck

Erbjudandet gäller t.o.m:
549 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 144WBT0110CU
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
WBT-0110Cu Nextgen RCA-kontakt 75 Ohm, styck
WBT-0110Cu Nextgen RCA-kontakt 75 Ohm, styck

Produktinformation

WBT-0110Cu är en förstklassig RCA-kontakt, med den banbrytande Nextgen-tekniken som ger förträffliga ledaregenskaper. "Cu" indikerar att man har ren koppar för ledardelarna (cuprum på latinska). Tyska WBT är lite av kontakternas Rolls Royce, som vänder sig till de finaste ljudsystemen med de högst ställda kraven. Det är de små detaljerna som ger den märkbara skillnaden. Den här kontakten är identisk med WBT-0102 i ledarkärnan, men med annat materialval i ytterkroppen så har WBT lyckats att hålla en stabil 75 Ohms impedans, vilket gör den här kontakten perfekt för digital audio. Normalt har de flesta RCA-kontakter en impedans på 20-30 Ohm. Man har ett två-delat ytterhöljet vilket innebär att frontdelen rör sig fritt medans bakdelen skruvas. Detta eliminerar vridningar i chassikontakterna.

 • RCA-kontakt med en stabil 75 Ohms impedans
 • Nextgen-tekniken både reducerar massa och har ett 100 % renare ledarmaterial, alltså ingen legering
 • Runt 90 % mindre metall i signalvägen vilket motverkar virvelströmseffekter
 • Betydligt snällare mot miljön då man sparar in ca 90 % av icke-järnhaltiga metaller
 • "Cu" indikerar att man har ren koppar för ledardelarna
 • 24 Karats nickelfri guldplätering för att förhindra oxidation av kopparn
 • Extrema maskintoleranser på <2/100 mm!
 • Central-kontaktens del kan avlägnas för en förenklad lödning
 • Patenterad två-sektions ytterhölje med låsmekanism ger ett högt kontakttryck för minskad övergångsresistans
 • Låsmekanismen kompenserar för variationer i apparatens chassikontakt, något som normalt ger glappkontakt (kan variera mellan 7.95-8.55 mm!)
 • Ytterhölje legerat med aluminium/magnesium för ett starkare EMI-skydd
 • Kropp konstruerad av Ultramid, medans den negativa kontakten använder Dyneon
 • Lödes - för detta rekommenderas WBT´s ytvänliga silverlod WBT-0805 utan blyhalt
 • En Torx skruvas på kabelns ytterhölje för bättre dragavlastning
 • Den idealiskt formade och lätt uppböjda centerpinnen ger en elastisk kontakt med minimal övergångsresistans
 • Stor bandbredd på hela 1 GHz!
 • Helt distorsionsfri, inga virvelströmmar finns överhuvudtaget!
 • Värmetålig Teflon-isolering i innerkroppen, fördelaktigt när blyfritt lod används som kräver högre lödtemperaturer
 • Hanterar kabel på upp till 9 mm²
 • Angivet pris är styck!
 • Vid parbeställning levereras en röd och vit-märkt kontakt

WBT´s designmål
En kontakt - oavsett ändamål eller anslutning - ska helst bara låta signalen passera och inte interfera eller påverka den. Dåliga kontakter kommer att agera som ett filter, som degraderar signalens kvalitet. När tyska WBT - som skapat sig ett namn inom Hifi-världen som kontaktens Rolls Royce - utvecklar sina produkter så har de vissa kriterier som måste uppfyllas. 
Ska man få en stark kontakt med bra ledaregenskaper så måste man skapa ett högt kontakttryck. Detta görs genom låsning eller klämning. Med det ökade kontakttrycket så får man också en lägre övergångsresistans. Tänk på att signalen skall gå från kabelns ledare, genom kontakten och sedan vidare till antingen en apparats chassikontakt eller en högtalarterminal. Om man ska ännu en så hög ledningsförmåga som möjligt så bör man använda koppar eller silver. De flesta konkurrerande kontakter är tillverkade i mässing, med en lätt legering av främst koppar. Det ger inte lika bra ledaregenskaper.

Den patenterade Nextgen-tekniken
År 2003 introducerade WBT sin banbrytande Nextgen-teknik. Som nämnts så uppnås den bästa ledningsförmågan genom att använda koppar eller silver. Tills nu var det inte möjligt att enbart bruka dessa metaller i dess renaste form, då det är för mjuka metaller för att skapa det önskade kontakttrycket, och man får ej heller den pålitliga fastklämningen.
Idén bakom Nextgen är att den yttre kontaktkroppen som helhet inte fungerar som en signalledare längre, utan ska separera signalöverföringen från pluggens mekaniska uppgift. Genom detta kan man för första gången använda ren koppar eller silver som en signalledare och samtidigt minimera dess massa och därmed också virvelströmmarna. Virtuellt kan man se kontakten som en förlängning av kabeln - som är konstruerad med antingen koppar eller silver. För de mekaniska funktionerna och den yttre kontaktkroppen används andra icke-metalliska material såsom glasfibrer och mineralförstärkta plaster.
Det man upplever är en mer avslappnad och okomplicerad återgivning - eftersom den sista barriären av motstånd har eliminerats!

För att ta reda på om förbättringen var större än marginell testade vi en Kimber-signalkabel, Tonik för runt 700 kronor, med standardpluggar och med NextGen-pluggar. Kabeln med standardpluggarna lät öppet och detaljerat, men hade en liten tunn klangbalans, och en del toner i mellanregistret var lite för framträdande emellanåt. Med WBT-pluggarna försvann alla problem direkt. Även om kabeln fortfarande lät lite tunn i basen så blev det mer fylligt med WBT-kontakterna, och ljudbilden var mer städad, rösterna bättre fokuserade och detaljer mer punktformade. Det kändes helt enkelt som om jag lyssnade på en mycket dyrare kabel, när det i själva verket bara var kontakterna som hade bytts ut. En uppgradering som man inte ska bortse från om man vill finjustera ljudkvaliteten. De fungerar övertygande, precis som tänkt.
+ Förbättrar ljudet med nästan alla kablar
+ Enkel montering
- Ingenting
Bild & Ljud Hemma

Specifikationer

Typ: Lågnivåkablage

Du har nyligen tittat på

WBT-0110Cu Nextgen RCA-kontakt 75 Ohm, styck
Tyska WBT är lite av kontakt...
549 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.