Mediaspelare / Radio
Filtrera:
Pris
Tillverkare
Pro-Ject
Rotel
Tangent
Tivoli Audio

Radio

En radiodel (även kallad tuner) tar emot radiosändningar och kopplas sedan in till en förstärkare. Det finns både analoga FM-sändningar och digitala DAB-sändningar idag, och detta kan inverka på vilken radiodel du avser att köpa.
Läs mer
-9%
Tangent Tuner II kompakt radiodel med DAB & FM-mottagning
Detta är en kompakt och välljudande radiodel med både DAB och FM-mottagning.
1990 kr (ord. 2190 kr)
Köp
Info
Tivoli Audio Model One, FM-radio valnöt/beige
Model One är FM-radion som på kort tid efter lanseringen blivit en klassiker!
1990 kr
Köp
Info
Tivoli Audio Model One, FM-radio svart/silver
Model One är FM-radion som på kort tid efter lanseringen blivit en klassiker!
1990 kr
Köp
Info
Tivoli Audio Model One, FM-radio vit/silver
Model One är FM-radion som på kort tid efter lanseringen blivit en klassiker!
1990 kr
Köp
Info
Pro-Ject Tuner Box S2 FM-radiodel, svart
Detta är en radiodel med FM-mottagning, som ingår i ProJect´s kompakta och väl...
1990 kr
Köp
Info
Rotel T11 DAB/FM-radio, svart
En förstklassig radiomottagare av både DAB och FM.
4490 kr
Köp
Info
Tivoli Audio Model One, FM-radio körsbär/silver
Model One är FM-radion som på kort tid efter lanseringen blivit en klassiker!
1990 kr
Köp
Info
Pro-Ject Tuner Box S2 FM-radiodel, silver
Detta är en radiodel med FM-mottagning, som ingår i ProJect´s kompakta och väl...
1990 kr
Köp
Info
Rotel T11 DAB/FM-radio, silver
En förstklassig radiomottagare av både DAB och FM.
4490 kr
Köp
Info

Radiodel aka tuner

En radiodel (även kallad tuner) tar emot radiosändningar och kopplas sedan in till en förstärkare. Det finns både analoga FM-sändningar och digitala DAB-sändningar idag, och detta kan inverka på vilken radiodel du avser att köpa. I vissa fall har tillverkaren även integrerat nätverk, för en mer omfattande möjlighet till uppspelning.

En radio kan liknas vid en CD-spelare. Istället för att läsa upp en skiva på bästa sätt, så är det viktigt att radion har en bra mottagningskänslighet för bästa signalstyrka utan störningar. Och precis som en CD-spelare så är även utgångssteget viktigt, beroende på vilken klass på återgivningen man vill uppnå. En dyrare radiomodell är helt enkelt uppbyggda med mer påkostade komponenter, har en mer tilltagen strömförsörjning och ett mer gediget och resonansdött chassi.

De flesta radiodelarna har en analog stereoutgång, vilket innebär att du behöver en stereokabel som ansluts mest förekommande på en linjeingång i en stereoförstärkare eller ett par aktiva stereohögtalare.

Vi ska vara stolta över våra FM-sändningar för Sveriges Radio har en utsökt ljudkvalitet.

Men hur fungerar en radiosändning?
Radio är en trådlös överföring av ljudsignaler som sker genom modulering av elektromagnetiska vågor till en radiofrekvens, som sänds genom luften. Sedan tas signalen emot av en mottagare och demoduleras. Man kan säga att radiovågor är grunden till hur det moderna samhället ser ut idag, med allt från mobiltelefoner och Wifi-uppkopplingar till fjärrkontroller och satellit-TV. Idag är våra hem och vår omgivning fylld av trådlös och "osynlig" kommunikation.
De allra första radiostationerna sände morsesignaler år 1900. 20 år senare hade elektronrören utvecklats och det fanns radiostationer med prat och musik. År 1947 uppfanns transistorn, som ersatte de lite klumpigare och mer energislukande elektronrören i elektroniska kretsar. Det gjorde att radiomottagaren blev både mindre och lättare.
 
En radiosignal kan sändas på en mängd olika frekvenser, vilket beror på typ av kommunikation som önskas. Du har säkert noterat på en radiodel att det står AM och FM och att det medföljer olika antenner för dessa. AM står för "Amplitude Modulation" och FM står för "Frequency Modulation". AM-modulation innebär att amplituden (styrkan) på en konstant frekvenssignal ändras i takt med informationen som ska sändas. FM-modulation innebär att frekvensen på en konstant amplitudsignal ändras i takt med informationen som ska sändas. Gemensamt för båda teknikerna är att man på så sätt kan lägga till en röst eller musik till signalen.
AM-radio sänds på frekvenser mellan 550 kHz och 1.600 kHz. Våra radiosändningar i Sverige sker främst på FM-bandet, som baseras på högfrekventa signaler mellan 88 MHz till 108 MHz. Anledningen är att dessa frekvenser bättre kan tränga genom atmosfären och kunna färdas långa avstånd utan att förlora alltför mycket av sin signalstyrka. FM är mindre känsligt för störningar och ger en högre ljudkvalitet.

Är du osäker i ditt val av radio, så tveka inte att kontakta oss för rådgivning på telefon eller mail.

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.