Köp Sonos Ray kompakt soundbar med AirPlay 2 & röststyrning, vit på Ljudfokus.se!
Spara
Sonos Ray kompakt soundbar med AirPlay 2 & röststyrning, vit i gruppen Högtalare / Soundbars hos Ljudfokus.se (284RAYW)

Sonos Ray kompakt soundbar med AirPlay 2 & röststyrning, vit

Erbjudandet gäller t.o.m:
3649 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 284RAYW
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Sonos Ray kompakt soundbar med AirPlay 2 & röststyrning, vit
Sonos Ray kompakt soundbar med AirPlay 2 & röststyrning, vit
Sonos Ray kompakt soundbar med AirPlay 2 & röststyrning, vit
Sonos Ray kompakt soundbar med AirPlay 2 & röststyrning, vit
Sonos Ray kompakt soundbar med AirPlay 2 & röststyrning, vit
Sonos Ray kompakt soundbar med AirPlay 2 & röststyrning, vit
Sonos Ray kompakt soundbar med AirPlay 2 & röststyrning, vit

Produktinformation

Vill du ha hjälp med att installera Sonos i ditt hem? Kontakta oss så hjälper vi dig att få kontakt med våra samarbetspartners för installation.


Sonos Ray
en kompakt soundbar som lyfter ljudet från din platt-TV för både film, musik- och spelupplevelserna. En ljudförbättring som inte på något sätt kan jämföras med platt-TV:ns inbyggda högtalare. Genom att nyttja fyra separata högtalarelement, som vardera drivs av sitt egna förstärkarsteg, så kan den här stilfulla och kompakta ljudlimpan skapa en förbluffande stor ljudbild i vardagsrummet, om man ser till storleken. Om du vill skapa en ännu mer omslutande surroundkänsla så kan man komplettera med Sonos surroundhögtalare samt en subwoofer. Du kan välja att kontrollera uppspelningen via appen, röststyrning eller via dess touchkontroller på toppen, som med några små knapptryck ger dig befälet över musiken. Ray är otroligt enkel att konfigurera. Det krävs endast två kablar och några minuter att komma igång.

 • Välljudande soundbar med en kompakt och stilfull design som med lätthet smälter in under TV:n eller i en mediabänk
 • Har fyra separata högtalarelement (två diskanter + två mellanregister/baselement)
 • Respektive högtalarelement drivs av sin egna klass D-förstärkare
 • Enkel anslutning och styrning via Sonos S2-appen
 • Ljudstyrkan kan regleras via TV:ns fjärrkontroll samt starta automatiskt tillsammans med TV:n
 • Optisk anslutning för ljudöverföringen från platt-TV:n
 • Trueplay optimerar ljudet efter rummets akustik
 • Apple AirPlay 2
 • Kan byggas ut till ett surroundsystem via trådlösa Sonos surroundhögtalare och trådlös Sonos subbas
 • EQ i appen för att justera bas, diskant och loudness
 • Speech Enhancement gör att du enklare kan höra dialogerna
 • Night Sound ger en mer optimal lyssning vid låg ljudstyrka, exempel vid sena kvällar
 • Väggfäste finns som extra tillbehör

I stort sett alla känner till Sonos och vad de genom åren har bidragit med till den trådlösa streamingupplevelsen. Man har skördat stor framgång med sina ljudlimpor PlayBar och PlayBase, ett spår man avser att fortsätta med. Syskonen Beam och Arc i dagens generation är bland de mest populära soundbar-högtalarna på marknaden idag.
Ray är den minsta soundbaren i den senaste generationen, som endast är 55 cm bred, vilket gör att det blir extra lätt att hitta plats på en hylla eller placera den under TV:ns bordstativ. Modellen vänder sig till hushållen med lite mindre vardagsrum för att kunna skapa en lite mer intim ljudupplevelse med god närvarokänsla i återgivningen.

Via dess trådlösa nätverksuppkoppling får du access till mängder av funktioner och finesser, där vi kan nämna röststyrning, AirPlay 2, DLNA, internetradio samt förmodligen marknadens största urval av integrerade streamingtjänster som Spotify, Tidal, Apple Music, m.fl.
Tack vare den kostnadsfria Sonos-appen för Apple iOS och Android, så har du den fulla kontrollen i din hand. Alternativt om du vill, så kan du välja att styra alltsammans från datorn.

En av anledningarna till att Sonos ligger i framkant vad gäller trådlös streaming är att du även får ett snyggt och överskådligt gränssnitt, som gör att du lekande lätt kan spela musik i hela huset. Är ni flera i hushållet så kan faktiskt alla i familjen använda sin egna app i olika rum - samtidigt - eftersom enheterna kommunicerar fritt inbördes.

Det är otroligt enkelt att konfigurera Ray. En process som bara tar några minuter av din tid. Koppla bara in strömkabeln samt den optiska ljudkabeln, och öppna Sonos-appen. Den gör större delen av jobbet åt dig. Se dock över kompabiliteten med din specifika TV, då Sonos inte till 100 % garanterar att det funkar med samtliga fabrikat och modeller. Vissa nyare TV-apparater har nämligen en fjärrkontroll som använder radiofrekvenser istället för IR och då funkar det inte med Ray.

Trueplay - anpassa ljudet efter rummet
En gemensam röd tråd i Sonos modellutbud är den integrerade Trueplay-tekniken. Detta är en programvara som analyserar rummets akustik och sedan finjusterar EQ-inställningarna. Trueplay mäter hur ljudet reflekteras av väggar, möbler och andra ytor i ett rum. Det tar sammanlagt ca 3 minuter att genomföra Trueplay-justeringen för ett rum, och innan du sätter igång så kontrollera att du använder den senaste programversionen. 
Era 100 och dess storebror Era 300 kan antingen justeras via "snabbjustering" eller "avancerad justering". Värt att tänka på är att Android-användare bara kan utföra snabbjusteringen. Det är endast Apple iOS-användare som till fullo kan ta del av den avancerade Trueplay. Detta beror på att Sonos hårdvara måste veta exakt hur mikrofonen i telefonen beter sig, vilket är svårare i Android-världen då det finns många fler olika modeller. Om du är Android-ägare så kan det absolut vara värt att låna en iPhone från en kompis eller släkt för att kunna göra Trueplay-inställningarna. Det behöver nämligen bara göras en gång och du vinner en hel del ljudmässigt.
Sonos-enheter med bearbetning av surroundljud kombinerar Trueplay-tekniken med avancerad digitalbehandling (DSP) för att kunna ge en mer äkta känsla av surroundljud. 
Bärbara Sonos-produkter som har en mikrofon kan justera sig själva med hjälp av "automatisk Trueplay", som är tillgängligt i både WiFi- och Bluetooth-läget.

Bygg på med surround på ett busenkelt sätt
Om du älskar bra ljud till film och TV men helst vill undvika stora högtalare och en massa kabeldragning, så har Sonos en ypperlig lösning för dig. Du kan nämligen till Arc addera två trådlösa Sonos-högtalare som då hanterar surroundkanalernas information, samt addera en baslåda som ger mer liv till explosionerna. Då har du ett 5.1 system som tar din filmupplevelse till nästa nivå och som gör dagens fina bildkvalitet rättvisa. Naturligtvis kan du reglera ljudstyrkan via TV:ns egna fjärrkontroll. Så enkelt och elegant går det alltså att lösa.

Multiroom
Den trådlösa musikupplevelsen kan man nästan säga startade med Sonos, som får anses lite som pionjärer inom området. Tar man fram statistik genom åren så är Sonos marknandens i särklass mest sålda streamingsystem. Även om konkurrensen hårdnat avsevärt på senare år, så är det många hushåll som förlitar sig till just Sonos.
Givetvis är en av grundpelarna möjligheten till multiroom, där man kan kombinera flertalet olika modeller och förse hemmets alla rum och vrån med musik. Oavsett om du vill förse ditt vardagsrum, allrum, kök, sovrum, kontor, barnrum eller badrum med ljud, så kan Sonos erbjuda en lösning för varje behov. 
För att komma igång behöver du bara din smartphone, surfplatta eller PC samt en enda trådlös Sonos-högtalare. Vill du ha trådlös musik i ytterligare ett rum behöver du bara ställa upp en ny trådlös högtalare, följa de enkla anvisningarna på skärmen och vänta ett ögonblick. Sedan är allt klart att användas. Visst låter det smidigt och lätt?!

"Sonos Ray är en perfekt första soundbar"
GQ
Specifikationer

Ingångar: 1 x Ethernet/Wifi , 1 x optisk
Färg: Vit
Medföljande tillbehör: 1.5 meter optisk kabel , 2 meter strömkabel
Mått: 557 x 70 x 93 mm (B x H x D)
Vikt: 1.9 kg

Prisvärda paket

Rekommenderade tillbehör

Nedis SBM-T57 väggfäste för Sonos Ray soundbar
Detta är ett tredje-parts ti...
249 kr
Köp
Info
Proson Arctic Optical, optisk ljudkabel Toslink
Detta är en mycket prisv...
fr. 198 kr

Du har nyligen tittat på

Sonos Ray kompakt soundbar med AirPlay 2 & röststyrning, vit
Detta är en kompakt soundbar...
3649 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Nedis SBM-T57 väggfäste för Sonos Ray soundbar
Detta är ett tredje-parts tillverkat väggfä...
249 kr
Köp
Info
Proson Arctic Optical, optisk ljudkabel Toslink 1 meter
Detta är en mycket prisvärd optisk digitalkabel ...
198 kr
Köp
Info

Tillbehör

Nedis SBM-T57 väggfäste för Sonos Ray soundbar
Detta är ett tredje-parts ti...
249 kr
Köp
Info
Proson Arctic Optical, optisk ljudkabel Toslink
Detta är en mycket prisv...
fr. 198 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.