Köp Sonos Beam (gen 2) soundbar med Dolby Atmos, AirPlay 2 & röststyrning, vit på Ljudfokus.se!
Spara
Sonos Beam (gen 2) soundbar med Dolby Atmos, AirPlay 2 & röststyrning, vit i gruppen Högtalare / Soundbars hos Ljudfokus.se (284BEAMG2W)

Sonos Beam (gen 2) soundbar med Dolby Atmos, AirPlay 2 & röststyrning, vit

Erbjudandet gäller t.o.m:
5990 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 284BEAMG2W
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Sonos Beam (gen 2) soundbar med Dolby Atmos, AirPlay 2 & röststyrning, vit
Sonos Beam (gen 2) soundbar med Dolby Atmos, AirPlay 2 & röststyrning, vit
Sonos Beam (gen 2) soundbar med Dolby Atmos, AirPlay 2 & röststyrning, vit
Sonos Beam (gen 2) soundbar med Dolby Atmos, AirPlay 2 & röststyrning, vit
Sonos Beam (gen 2) soundbar med Dolby Atmos, AirPlay 2 & röststyrning, vit
Sonos Beam (gen 2) soundbar med Dolby Atmos, AirPlay 2 & röststyrning, vit
Sonos Beam (gen 2) soundbar med Dolby Atmos, AirPlay 2 & röststyrning, vit
Sonos Beam (gen 2) soundbar med Dolby Atmos, AirPlay 2 & röststyrning, vit
Sonos Beam (gen 2) soundbar med Dolby Atmos, AirPlay 2 & röststyrning, vit

Produktinformation

Vill du ha hjälp med att installera Sonos i ditt hem? Kontakta oss så hjälper vi dig att få kontakt med våra samarbetspartners för installation.


Sonos Beam gen 2 är en välljudande och kompakt soundbar som lyfter hemmabioupplevelsen till nya höjder, och som inte kan jämföras med platt-TV:ns inbyggda högtalare. Genom att nyttja fem separata högtalarelement, som vardera drivs av sitt egna förstärkarsteg, så kan den här stilfulla och kompakta högtalaren skapa en stor surroundkänsla i vardagsrummet. Vill du skapa en ännu mer påtaglig surroundkänsla så kan man utöka systemet med både en trådlös subwoofer samt surroundhögtalare. Den tänka kopplingen mellan Beam gen 2 och din TV är en HDMI-kabel, där ljudlimpan har stöd för HDMI eARC. En smart detalj är att ljudlimpan startas och stängs automatiskt tillsammans med platt-TV:n. Du kan välja att kontrollera uppspelningen via appen, röststyrning eller via dess touchkontroller på toppen, som med några små knapptryck ger dig befälet över musiken.

 • Välljudande och kompkat soundbar med en bredd på 65 cm
 • Har 5 separata högtalarelement som drivs av sin egna förstärkarkanal
 • Tre passiva element ger ett utökat basregister
 • Ger en Dolby Atmos 3D-surroundupplevelse via HDMI eARC
 • Funktioner som volymregleringen kan styras via TV:ns fjärrkontroll
 • Enkel anslutning och styrning via Sonos S2-appen
 • Trueplay optimerar ljudet efter rummets akustik
 • Röststyrning via dess inbyggda fjärrfältsmikrofoner (Amazon Alexa och Google Assistant)
 • Apple AirPlay 2
 • Kan byggas ut till ett 5.1 surroundsystem via trådlösa Sonos surroundhögtalare och trådlös Sonos subbas
 • EQ i appen för att justera bas, diskant och loudness
 • Night Sound ger en mer optimal lyssning vid låg ljudstyrka, exempel vid sena kvällar
 • Optisk ljudadapter för platt-TVs med optisk utgång medföljer
 • Väggfäste finns som extra tillbehör

I stort sett alla känner till Sonos och vad de genom åren har bidragit med till den trådlösa streamingupplevelsen. Man har skördat stor framgång med sina ljudlimpor PlayBar och PlayBase, och när man är redo att släppa en ny generation så är det inga småsaker de kommer dragande med.
Föregångaren Beam var Sonos första produkt med HDMI och kändes som deras mest uppenbara alternativ vid ett behov av bra ljud i mindre TV-rum. Om man har en förhållandevis mindre platt-TV så vill man oftast inte ha en stor soundbar. Då Beam är 65 cm bred så känns den verkligen mitt i prick.
Med den nya generationen - Beam gen 2 - så har man integrerat stöd för Dolby Atmos, vilket ger ett utökat surroundljud som även bygger i höjdled. Det betyder också att man har uppdaterat HDM-anslutningen med eARC (enhanced ARC) som stöder högupplöst ljud upp till 24-bitar/48 kHz. Andra nyheter i Beam gen 2 är en starkare processor och DSP, en stålgrill istället för en tygfront samt att installationen numer är enklare för iPhone-användare. Android-användare har länge kunnat konfigurera Sonos-produkter med mobilen genom NFC-teknik, och nu kan du äntligen göra samma sak med iPhone.
Öppna bara appen, klicka på att lägga till en Sonos-produkt och håll sedan mobilen bredvid Sonos Beam. Högtalaren dyker upp automatiskt och kan läggas till i hemnätverket.

En av anledningarna till att Sonos ligger i framkant vad gäller trådlös streaming är att du även får ett snyggt och överskådligt gränssnitt, som gör att du lekande lätt kan spela musik i hela huset. Är ni flera i hushållet så kan faktiskt alla i familjen använda sin egna app i olika rum - samtidigt - eftersom enheterna kommunicerar fritt inbördes.
Via dess trådlösa nätverksuppkoppling får du access till mängder av funktioner och finesser, där vi kan nämna röststyrning, AirPlay 2, DLNA, internetradio samt förmodligen marknadens största urval av integrerade streamingtjänster som Spotify, Tidal, Apple Music, m.fl.
Tack vare den kostnadsfria Sonos S2-appen för Apple iOS och Android, så har du den fulla kontrollen i din hand. Alternativt om du vill, så kan du välja att styra alltsammans från datorn.

Det är otroligt enkelt att konfigurera Beam gen 2. Första gången du berättar för Sonos-appen att du vill lägga till en Arc till systemet, startar appen automatiskt en smart guide som steg för steg säkerställer att alla anslutningar och inställningar – inklusive eventuella trådlösa bakhögtalare och en trådlös subbas – utförs snabbt och korrekt.

Ljud från ovan
Beam gen 2 har som sagt stöd för höjdobjektsbaserat ljud. I konstruktionen så finner vi fem separata högtalarelement. Fyra av dem är fullregister och centrerat finner vi ett diskantelement.
De två elementen i mitten agerar fullregister som återger både vänster-, center- och högerkanalen, och diskanten kompletterar centerkanalen. De vinklade högtalarelementen längst ut på sidorna är avskilda och tar hand om bakkanalerna, plus drar ut höger och vänster frontkanal åt sidorna. Atmos-kanalerna återges också av sidoelementen.
För att få detta att låta bra, i synnerhet som det inte finns några särskilda Atmos-element som pekar uppåt mot taket, behövs avancerad programvara som styr allt. Det är en konst att lyckas skapa ”virtuella högtalare” i rummet.
Samtliga element har ett eget, dedikerat klass D-förstärkeri och tack vare avancerad DSP får man en mer genuin känsla av äkta surround, och samtidigt kunna bibehålla renheten och dynamiken i ljudbilden.

Trueplay - anpassa ljudet efter rummet
En gemensam röd tråd i Sonos modellutbud är den integrerade Trueplay-tekniken. Detta är en programvara som analyserar rummets akustik och sedan finjusterar EQ-inställningarna. Trueplay mäter hur ljudet reflekteras av väggar, möbler och andra ytor i ett rum. Det tar sammanlagt ca 3 minuter att genomföra Trueplay-justeringen för ett rum, och innan du sätter igång så kontrollera att du använder den senaste programversionen. 
Era 100 och dess storebror Era 300 kan antingen justeras via "snabbjustering" eller "avancerad justering". Värt att tänka på är att Android-användare bara kan utföra snabbjusteringen. Det är endast Apple iOS-användare som till fullo kan ta del av den avancerade Trueplay. Detta beror på att Sonos hårdvara måste veta exakt hur mikrofonen i telefonen beter sig, vilket är svårare i Android-världen då det finns många fler olika modeller. Om du är Android-ägare så kan det absolut vara värt att låna en iPhone från en kompis eller släkt för att kunna göra Trueplay-inställningarna. Det behöver nämligen bara göras en gång och du vinner en hel del ljudmässigt.
Sonos-enheter med bearbetning av surroundljud kombinerar Trueplay-tekniken med avancerad digitalbehandling (DSP) för att kunna ge en mer äkta känsla av surroundljud. 
Bärbara Sonos-produkter som har en mikrofon kan justera sig själva med hjälp av "automatisk Trueplay", som är tillgängligt i både WiFi- och Bluetooth-läget.

Bygg på med surround på ett busenkelt sätt
Om du älskar bra ljud till film och TV men helst vill undvika stora högtalare och en massa kabeldragning, så har Sonos en ypperlig lösning för dig. Du kan nämligen till Beam 2 addera två trådlösa Sonos-högtalare som då hanterar surroundkanalernas information, samt addera en baslåda som ger mer liv till explosionerna. Då har du ett 5.1 system som tar din filmupplevelse till nästa nivå och som gör dagens fina bildkvalitet rättvisa. Naturligtvis kan du reglera ljudstyrkan via TV:ns egna fjärrkontroll. Så enkelt och elegant går det alltså att lösa.

Multiroom
Den trådlösa musikupplevelsen kan man nästan säga startade med Sonos, som får anses lite som pionjärer inom området. Tar man fram statistik genom åren så är Sonos marknandens i särklass mest sålda streamingsystem. Även om konkurrensen hårdnat avsevärt på senare år, så är det många hushåll som förlitar sig till just Sonos.
Givetvis är en av grundpelarna möjligheten till multiroom, där man kan kombinera flertalet olika modeller och förse hemmets alla rum och vrån med musik. Oavsett om du vill förse ditt vardagsrum, allrum, kök, sovrum, kontor, barnrum eller badrum med ljud, så kan Sonos erbjuda en lösning för varje behov. 
För att komma igång behöver du bara din smartphone, surfplatta eller PC samt en enda trådlös Sonos-högtalare. Vill du ha trådlös musik i ytterligare ett rum behöver du bara ställa upp en ny trådlös högtalare, följa de enkla anvisningarna på skärmen och vänta ett ögonblick. Sedan är allt klart att användas. Visst låter det smidigt och lätt?!

"Den senaste versionen av Sonos Beam är lika kompakt som sin föregångare, men ger en ännu större ljudbild tack vare en smartare högtalarkonfiguration och kraftfullare processor. Beam låter utmärkt på egen hand, men ännu bättre med en Sub. Det är bra att veta att Beam kan köpas som den är och fungera riktigt bra, men dessutom byggas ut gradvis när behovet och plånboken tillåter. Om budgeten är tight så är detta ett av de bästa köpen som finns där ute"
Ljud&Bild


Specifikationer

Ingångar: 1 x Ethernet/Wifi , 1 x HDMI eARC
Färg: Vit
Medföljande tillbehör: 1.5 meter HDMI-kabel , 2 meter strömkabel , Optisk ljudadapter
Mått: 651 x 68 x 100 mm (B x H x D)
Vikt: 2.88 kg

Prisvärda paket

Rekommenderade tillbehör

Proson Arctic HDMI med stöd för 8K video
Detta är en mycket pris...
fr. 398 kr
Sonos Era 100 Wifi-högtalare med AirPlay 2 & röststyrning, vit
Detta är en smart Wifi-h...
3390 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Sonos Era 100 Wifi-högtalare med AirPlay 2 & röststyrning, vit
Detta är en smart Wifi-högtalare med ett imponer...
3390 kr
Köp
Info
Sonos Sub Mini kompakt trådlös subwoofer med Trueplay, vit
Detta är en trådlös, cylinderformad subwoof...
5990 kr
Köp
Info

Tillbehör

Proson Arctic HDMI med stöd för 8K video
Detta är en mycket pris...
fr. 398 kr
Sonos Era 100 Wifi-högtalare med AirPlay 2 & röststyrning, vit
Detta är en smart Wifi-h...
3390 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.