Pro-Ject X2 vinylspelare med Ortofon 2M Silver, vit Pro-Ject | Mediaspelare | Lj
Pro-Ject X2 vinylspelare med Ortofon 2M Silver, vit i gruppen Mediaspelare / Vinylspelare hos Ljudfokus.se (10203000238)

Pro-Ject X2 vinylspelare med Ortofon 2M Silver, vit

14490 kr / 12990 kr
Du sparar 1500 kr
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 10203000238
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Pro-Ject X2 vinylspelare med Ortofon 2M Silver, vit
Pro-Ject X2 vinylspelare med Ortofon 2M Silver, vit
Pro-Ject X2 vinylspelare med Ortofon 2M Silver, vit
Pro-Ject X2 vinylspelare med Ortofon 2M Silver, vit
Pro-Ject X2 vinylspelare med Ortofon 2M Silver, vit

Produktinformation

Pro-Ject X2 är en förstklassig skivspelare och steget efter instegsmodellen X1 i serien, där man här har en tyngre akryltallrik, ett tjockare plint samt en bättre tonarm. Man har tagit all sin samlade kunskap och lanserat en ny referens i prisklassen. Det mesta är genomarbetat med högkvalitativa materialval i samtliga delar. Den här upplagan kommer utan en förmonterad pickup och vänder sig till dig som själv vill bestämma vad som skall monteras på. Plinten har åtta lager pianolack för en exemplarisk finish, och allting är monterat för hand i Europa!

  • Skivspelare som vänder sig till dig med högre ställda ljudkrav
  • Sandwich-konstruerad 9" tonarm (kolfiber / aluminium)
  • 30 mm tjock, 2 kg tung tallrik i resonansdämpande akryl
  • Plint i styv MDF med åtta lager pianolack
  • Levereras med en förmonterad Ortofon 2M Silver MM-pickup


OBS! Den här upplagan av X-2 levereras med en förmonterad Ortofon 2M Silver MM-pickup. Denna specialupplaga har samma försilvrade kopparspolar som i 2M Bronze och Black, vilket gör att man kan höja prestandan nämnvärt med ett nålbyte.

Ett arv som lever vidare
Drygt två decennier har gått sedan Pro-Ject lanserade sin allra första skivspelare på marknaden. Det var år 1991 som Pro-Ject 1 såg dagens ljus, och som startade en extrem framgångsvåg för firman. En våg som inte ser ut att ge med sig, utan snarare bli större och större. Idag är man i särklass det största fabrikatet på nytillverkade skivspelare!
När det begav för dryga 30 år sedan så lanserade man en basic men kvalitativ skivspelare under en era när CD´n var kung. Pro-Ject 1 var en helt manuell konstruktion, byggd för hand med förstklassiga materialval och fri från onödiga funktioner. 

Dagens X2 är byggd kring samma designkoncept, men är förbättrad på samtliga områden tack vare mer moderna materialval och nya produktionsmetoder. Idag är det mer ett vanligt förekommande att tillverkare prioriterar mer funktioner framför kvalitet. Pro-Ject tar en helt annan väg med X2.
En viktig faktor i en skivspelare är att minimera vibrationer och resonanser. Allt för att det lilla nålstycket skall kunna plocka upp informationen från skivan med högsta precision.
 
X2 har ett subchassi i ett tungt och mer tätt MDF-material, som har åtta lager pianolack som är handpolerat. En process som kostar 3-4 gånger mer än att ha en folie, men det ger också spelaren en stilfull approach i det moderna hemmet. Om man dock vill ha en mer klassiskt look, så finns spelaren i en läcker valnötsfinish med. En tystgående motor får sin strömförsörjning från ett DC-till-AC genererande kretskort, som ger en stabil gång samtidigt som den har en låg inverkan på konstruktionen. En sådan här motor är mer kostsam jämfört med en direktstyrd AC-motor, men det finns inga genvägar till det perfekta ljudet! Motorn är helt frikopplad från plinten för att minimera negativ inverkan med att vibrationer fortplantar sig. 
Genom ett par knappar i spelarens vänstra fronthörn, så kan man snabbt justera hastigheten mellan 33 och 45 varv. Faktum är att X2 även är kompatibel med 78 varvs skivor (s.k. stenkakor) men för detta krävs en anpassad nål. 

Det finns så otroligt mycket mer att berätta om den omsorg som Pro-Jects ingenjörer gett X2. De mest synliga detaljerna är akryltallriken som minimerar resonanser i själva vinylskivan, samt tonarmen som är tillverkad i ett stycke av kolfiber och aluminium. Detta gör tonarmen både oerhört lätt och styv samtidigt, och resistent mot yttre störningar. Tonarmen tillåter justering av både azimuth och VTA (Vertical Tracking Angle). Motvikten är TPE-dämpad, i ett ytterligare steg till att motverka resonanser. 

Hela konstruktionen vilar på justerbara fötter, som är tillverkade i ett sandwich-material av aluminium och TPE.

Connect-it E
Till skivspelaren så har Pro-Ject valt att skicka med deras egna Connect-it E signalkabel, som håller en högre kvalitet än de standardkablar man är van vid att se vid uppackning. Detta är en semi-balanserad kabel med låg kapacitans och en god skärmning, som är optimerad för att leverera den svaga och delikata signalen från nålen.

Pro-Ject Audio grundades 1991, som alltid haft vinylspelare som sin grundsten i sitt produktutbud. Med en extremt stor teknisk kunskap och med fokus på att hitta de bästa materialvalen, så kan man idag titulera sig som världens största tillverkare av vinylspelare. Det finns en spelare för både nybörjaren och Hifi-nörden. Med sin BOX-serie tillverkar man även förstklassig elektronik i kompakt format, och givetvis erbjuder man diverse tillbehör.

Specifikationer

Konstruktion: Remdriven med inbyggd hastighetsjusterare
Utförande: Stöd för 78 varv
Hastigheter: 33 varv , 45 varv , 78 varv
Utgångar: 1 x stereo RCA
Färg: Vit
Strömförbrukning: 0.3 Watt (standby) , 4.5 Watt (max)
Mått: Dammlock nere: 460 x 150 x 340 mm (B x H x D)
Vikt: 10 kg

Rekommenderade tillbehör

Dynavox PST300 skivpuck med vattenpassöga, silver
Detta är en 300 grams skivpu...
495 kr
Köp
Info
Vincent PHO-701 RIAA-steg med JJ ECC82-rör & USB, svart
Detta är ett rörbestyck...
6990 kr (8490 kr)
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Pro-Ject X2 vinylspelare med Ortofon 2M Silver, vit
Steget efter instegsmodellen X1 i...
12990 kr (14490 kr)
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Dynavox PST300 skivpuck med vattenpassöga, silver
Detta är en 300 grams skivpuck som ger ökad stab...
495 kr
Köp
Info
Vincent PHO-701 RIAA-steg med JJ ECC82-rör & USB, svart
Detta är ett rörbestyckat RIAA-steg som ersä...
6990 kr (ord. 8490 kr)
Köp
Info

Tillbehör

Dynavox PST300 skivpuck med vattenpassöga, silver
Detta är en 300 grams skivpu...
495 kr
Köp
Info
Vincent PHO-701 RIAA-steg med JJ ECC82-rör & USB, svart
Detta är ett rörbestyck...
6990 kr (8490 kr)
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.