Köp Pro-Ject Tube Box DS2 rörbestyckat RIAA-steg för vinylspelare, silver på Ljudfokus.se!
Spara
Pro-Ject Tube Box DS2 rörbestyckat RIAA-steg för vinylspelare, silver i gruppen Vinyl / RIAA-steg hos Ljudfokus.se (10203010136)

Pro-Ject Tube Box DS2 rörbestyckat RIAA-steg för vinylspelare, silver

Erbjudandet gäller t.o.m:
9390 kr
 
Artnr: 10203010136
0 Omdömen
Lagerstatus:
Pro-Ject Tube Box DS2 rörbestyckat RIAA-steg för vinylspelare, silver
Pro-Ject Tube Box DS2 rörbestyckat RIAA-steg för vinylspelare, silver
Pro-Ject Tube Box DS2 rörbestyckat RIAA-steg för vinylspelare, silver
Pro-Ject Tube Box DS2 rörbestyckat RIAA-steg för vinylspelare, silver

Produktinformation

Pro-Ject Tube Box DS2 är ett rörbestyckat och extremt genomtänkt RIAA-steg, med anor från den mer exotiska RS-serien. Med kretsteknik utvecklad av Dr. Sykora och med dubbla ECC83 (12AX7) rör i signalvägen, får man en utsökt klass på återgivningen - som suktar efter en riktigt välgjord skivspelare. Med flera inställningar så kan man optimera den specifika pickupen på skivspelaren.

  • RIAA-steg i finsmakarklassen med dubbla ECC83-rör i signalvägen
  • Helt diskret, lågbrusig dual mono-uppbyggnad för utmärkt kanalseparation
  • Sandwich-uppbyggt chassi helt i avskärmande aluminium/metall
  • Jumpers för justering av impedans, kapacitans och gain
  • Extern nätdel för minimal störinverkan

Ett av Pro-Jects mest populära RIAA-steg i tyngre mellanklass har länge varit Tube Box DS. Med en förförisk blandning av skyhög upplösning, kraftfull dynamik och inte minst en silkeslen musikalitet som alltid förmår att engagera har den lyst upp tillvaron för otaliga vinylentusiaster.

Nu lanserar Pro-Ject den efterlängtade uppföljaren – Tube Box DS2 – som är bestyckad med en rad olika förbättringar. Bl.a. har den fått en optimerad och därmed ännu tystare kretskonstruktion av Dr. Sykora, och komponentval av absolut högsta klass.
Tube Box DS2 är dual mono-uppbyggd för bästa kanalseparation och utgångarna är bestyckade med två stycken ECC83-rör (12AX7). Denna lilla dual triod-konstruktion har tack vare sin fina ljudkvalitet blivit enormt populär och ett av de allra mest långlivade rören i produktion!
Dessutom har den fått det nya DS2-chassit, inspirerat av den kompromisslösa RS-serien, med en sandwich-konstruktion som såväl skärmar som skyddar mot oönskade vibrationer.

Tube Box DS2 är också mycket välförsedd när det gäller att lasta både MM- och MC-pickuper på rätt sätt. Med fullständigt variabel ingångsimpedans (1-1000 Ohm), ställbar kapacitans mellan 100 och 320 pF, ett valbart subsoniskt filter samt inte mindre än hela fem olika gain-alternativ mellan 40 och 65 dB, är detta förträffliga RIAA-steg redo för det mesta.
Tube Box DS2 är också bestyckad med dubbla in- och utgångar och separata minnen för respektive ingång!
Pro-Ject Box Design Series
Konceptet och grundidén med Box-serien är att erbjuda ett förstklassigt ljud ur ett riktigt kompakt format. Det hela startade med att man lanserade tillbehör till sina skivspelare, där främst ett prisöverkomligt RIAA-steg döptes till Phono Box. Succén var ett faktum och det hade inte tagit lång tid innan man hade sålt enheten i över 100.000 exemplar!
Box-serien har med åren utökats och blivit mer och mer intressant. Idag erbjuder man inte bara tillbehör till en skivspelare, utan idag finns möjligheten att bygga ett komplett stereosystem i mikroformat, med möjligheter till streaming via nätverk och i högupplöst format. 

Box-modellerna är tillverkade med kabinett i avskärmande aluminium, ingen plast används. Enheterna är resonansoptimerade och stabila. Komponenterna har valts med omsorg för dess ljudmässiga fördelar, och via dataoptimering har man sammanställt kretskort med SMD-teknik för att få kortaste signalväg. På baksidan finns anslutningar med guldplätering.
Sammanfattat är Box-serien mycket prisvärda i relation till dess ljudkvalitet och funktionalitet!

Pro-Ject Audio grundades 1991, som alltid haft vinylspelare som sin grundsten i sitt produktutbud. Med en extremt stor teknisk kunskap och med fokus på att hitta de bästa materialvalen, så kan man idag titulera sig som världens största tillverkare av vinylspelare. Det finns en spelare för både nybörjaren och Hifi-nörden. Med sin BOX-serie tillverkar man även förstklassig elektronik i kompakt format, och givetvis erbjuder man diverse tillbehör.

Specifikationer

Utförande: Rörbestyckning
Frekvensomfång: RIAA, +/- 0.2 dB: 20 - 20.000 Hz
Gain: 40, 45, 50, 60, 65 dB
Ingångsimpedans: MC: 10 - 1.000 Ohm, variabelt , MM: 47 kOhm
Signal/brus förhållande: 88 dBA
Anslutning: 2 x stereo RCA in/ut
Distorsion: <0.04 %
Strömförbrukning: <0.5 Watt (standby)
Mått: 206 x 91 x 227 mm (B x H x D)
Vikt: Exkl. nätdel: 1.5 kg

Rekommenderade tillbehör

Dynavox TPM-001, elektronisk nåltrycksvåg för vinylspelare
En digital nåltrycksvåg...
390 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Dynavox TPM-001, elektronisk nåltrycksvåg för vinylspelare
En digital nåltrycksvåg som används fö...
390 kr
Köp
Info

Tillbehör

Dynavox TPM-001, elektronisk nåltrycksvåg för vinylspelare
En digital nåltrycksvåg...
390 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.