Köp Pro-Ject T1 BT skivspelare med Bluetooth & Ortofon OM5e-pickup, vit på Ljudfokus.se!
Pro-Ject T1 BT skivspelare med Bluetooh & Ortofon OM5e-pickup, vit i gruppen Mediaspelare / Skivspelare hos Ljudfokus.se (10203000036)

Pro-Ject T1 BT skivspelare med Bluetooh & Ortofon OM5e-pickup, vit

3990 kr
Artnr: 10203000036
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Pro-Ject T1 BT skivspelare med Bluetooh & Ortofon OM5e-pickup, vit
Pro-Ject T1 BT skivspelare med Bluetooh & Ortofon OM5e-pickup, vit
Pro-Ject T1 BT skivspelare med Bluetooh & Ortofon OM5e-pickup, vit
Pro-Ject T1 BT skivspelare med Bluetooh & Ortofon OM5e-pickup, vit

Produktinformation

Pro-Ject T1 BT är en skivspelare som lägger sig strax över deras instegsnivå Primary. För en mindre extrakostnad får man ett ännu mer detaljerat och färgstarkt ljud. Man har tänkt till och medvetet gjort ett smart drag, där ljudkvaliteten har satts i främsta fokus. Konstruktionen är väldigt simpel men samtidigt genial. Här får du lyfta du tonarmen och byta hastighet genom att lyfta tallriken och ändra drivremmens läge, alltså ingen inbyggd automatik. Det du vinner är ett mer klassledande ljud som verkligen visar vad vinylmediat har att erbjuda! Den här upplagan har både inbyggt RIAA-steg samt Bluetooth-sändning, vilket ger möjligheten att överföra ljudet trådlöst till ett par aktiva högtalare, en förstärkare eller ett par hörlurar.

  • Prisklassens och marknadens ledande instegsreferens
  • Bluetooth-sändning
  • Inbyggt RIAA-steg
  • Helt manuell skivspelare för 33 och 45 varvs skivor
  • Förmonterad Ortofon OM5E MM-pickup - kan uppgraderas genom nålbyte till Stylus 10
  • 8.6" tonarm i aluminium, tillverkad i ett enda stycke
  • Direktlödd Connect-it E signalkabel av bättre kvalitet
  • Filtmatta, dammlock och adapter för 7" singlar medföljer
  • Monterad för hand i Europa

De senaste åren har trenden visat att fler och fler lyssnare uppskattar ljudet från en analog skivspelare, och detta har lett att fler tillverkare vill slåss på marknaden om köparna. För många tillverkare väljer att främst fokusera på att ha så många finesser, och därmed säljargument, framför det viktigaste: ljudkvaliteten. Pro-Ject erbjuder sådana funktioner de med, men då kostar det extra. 

T-serien
T-modellerna lägger sig strax över deras instegsnivå Primary, och mot en mindre extrakostnad så får man en ännu mer gedigen och avvägd konstruktion. Likaså har man en stabilare och precisionstillverkad plint, som tillsammans med en 8 mm tjock glastallrik med minimala resonanser ser till att nålen kan spåra mer exakt i skivspåret. 

Pro-Ject har medvetet valt att lägga allt fokus på en enkel men samtidigt välljudande konstruktion. Det gör att man får vara beredd på att tappa en del funktioner, främst hastighetskontroller och automatik med start/stopp. Detta är kostnader då där krävs elektronikkretsar och komponenter. Tar man bort dessa kostnader kan man alltså i större grad lägga sitt fokus på det väsentliga i en skivspelare, som tonarm, motor, och kullager (faktiskt samma som från Essential III-serien). Ack så viktigt när budgeten är tightare!
Spelaren blir därmed helt manuell och man får som exempel själv ändra läge på drivremmen när man ska skifta mellan album (33 varv) och singlar (45 varv) genom att lyfta på tallriken. 


Men i dess enkelhet så har man gjort det otroligt bra. T1 har ingen skivtallrik i plast och ingen bräcklig tonarm som mister sin spårförmåga. Däremot har man samtidigt skapat en spelare som hög användarvänlighet. Tonarmen, som är tillverkad i lättviktig aluminium med låg friktion, är helt optimerad för den förmonterade OM5e-pickupen från danska Ortofon. Hela konstruktionen vilar på vibrationsabsorberande fötter.

T1 BT
Den här upplagan av skivspelar-modellen har ett par extra och intressanta funktioner en ytterst överkomligt pristilägg. Dels så har man integrerat ett RIAA-steg ifall din förstärkare saknar en phono-ingång, men för många kan det vara mer av intresse med dess integrerade Bluetooth-sändning. Detta gör att du slipper dra en kabel utan istället kan parkoppla spelaren trådlöst med ett par aktiva högtalare, förstärkare alternativt ett par hörlurar.
Den fastlödda Connect It-E signalkabel på den rena spelaren T1 är utbytt till guldpläterade RCA-utgångar. Det finns två par ut, beroende på om man ska gå förbi eller genom det inbyggda RIAA-steget. "Phono out" skall du koppla till "phono" in, och detsamma med "Line out" som skall kopplas till en "line"-ingång (aux).

Specifikationer

Konstruktion: Manuell skivspelare med remdrift
Typ: Remdriven
Utförande: Bluetooth, Inbyggt RIAA-steg
Hastigheter: 33 varv, 45 varv
Utgångar: 1 x Bluetooth, 1 x line out, 1 x phono out
Färg: Vit
Strömförbrukning: 3 Watt (drift)
Mått: Dammlock nedfällt: 415 x 100 x 335 mm (B x H x D)
Vikt: 3.8 kg

Rekommenderade tillbehör

Dynavox Skivborste i kolfiber
Antistatisk skivborste i kolfiber.
150 kr
Ortofon Stylus 10, ersättningsnål
Ersättningsnål som pass...
590 kr (750 kr)

Du har nyligen tittat på

Pro-Ject Acryl It Essential, skivtallrik i akryl
Uppgradera skivspelaren genom att...
1390 kr
Pro-Ject X2 skivspelare med Ortofon 2M Silver, svart
Steget efter instegsmodellen X1 i...
12990 kr

Produkter relaterad till din historik

Dynavox Skivborste i kolfiber
Antistatisk skivborste i kolfiber.
150 kr
Ortofon Stylus 10, ersättningsnål
Ersättningsnål som passar till Ortofon´...
590 kr (ord. 750 kr)

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.