Pro-Ject Stream Box S2 Ultra nätverks-ljudbrygga, svart Pro-Ject | Spelare | Lju
Pro-Ject Stream Box S2 Ultra nätverks-ljudbrygga, svart i gruppen Mediaspelare / Nätverksspelare hos Ljudfokus.se (10203010037)

Pro-Ject Stream Box S2 Ultra nätverks-ljudbrygga, svart

7990 kr / 7980 kr
Du sparar 10 kr
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 10203010037
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Pro-Ject Stream Box S2 Ultra nätverks-ljudbrygga, svart
Pro-Ject Stream Box S2 Ultra nätverks-ljudbrygga, svart
Pro-Ject Stream Box S2 Ultra nätverks-ljudbrygga, svart
Pro-Ject Stream Box S2 Ultra nätverks-ljudbrygga, svart
Pro-Ject Stream Box S2 Ultra nätverks-ljudbrygga, svart
Pro-Ject Stream Box S2 Ultra nätverks-ljudbrygga, svart

Produktinformation

Pro-Ject Stream Box S2 Ultra är en nätverks-ljudbrygga, vars uppgift är att optimera ljudåtergivningen så att alla "bitarna" faller på plats. Konstruktionen är både enkel, genial och samtidigt komplex. Enheten är optimerad att ta in och skicka vidare digitala musikfiler, inget annat. Det finns stöd för Roon endpoint, så att man via deras interface kan skicka bit-perfekt dataström till en efterföljande DAC, som får ta på sig uppgiften att omvandla strömmen till en analog signal.

  • Nätverksuppkopplad ljudbrygga - den perfekta länken mellan musiken och valfri DAC med USB
  • Framtidssäker med öppen mjukvara
  • Stöd för PCM 32-bitar/352.8 kHz och DSD256
  • Stöd för RAAT, Shairport, DLNA dataprotokoll
  • Styr via app, webbläsare eller Roon
  • Shoutcast internet-radio
  • Har stöd för bl.a Roon, Spotify, Tidal och MQA
  • HDMI-utgång för bild på styrinterface
  • Upp till sex enheter i ett multiroom-system

Pro-Ject och konstruktören John Westlake har tidigare lanserat den hyllade Pre Box S2 Digital, en DAC-enhet med bl.a MQA-stöd. Nu har man utökat serien med Stream Box S2 Ultra, som passar estetiskt till övriga Pro-Ject-enheter, men just den här ljudbryggan kommer verkligen till sin rätt i ännu mer påkostade ljudanläggningar.
Som ljudbrygga menas att detta är en länk mellan dina digitala filer och stereoanläggningen. Du kan spela upp musik lagrade på en dator, NAS, USB-sticka, hårddisk eller via streaming från nätet. Till skillnad från en nätverksspelare så saknas inbyggd D/A-omvandling, utan här pratar vi om D/D-konvertering.
I grunden bygger Stream Box S2 Ultra på den Linux-baserade RaspberryPi, som man skalat av och vässat för att i allra största grad optimera den digitala signalvägen för musikströmmen.

Westlake´s grundläggande idé är att undvika brukandet av en dator, om vi inte vill det såklart. En ljudbrygga, som i detta fallet, är bättre lämpad än en dator för musikuppspelning. Detta då en dator är ett getingbo av diverse, oftast högfrekventa, störningar som gärna följer med musiksignalen och på så sätt skapar distorsion och ett sämre ljud. Detta vill vi ju allra helst inte.
Dock har man tänkt på detta med för den som vill spela upp sin musik från en dator. På baksidan finns en USB mikro-B ingång, som renar upp musiksignalen innan den skickas vidare till den anslutna DAC-enheten. Förbättringen är helt klart märkbar.

Roon endpoint
Man kan styra Stream Box S2 Ultra via ett lättnavigerat webbgränssnitt (som nås genom spelarens IP-nummer) eller en lika lättnavigerad app, som finns för iOS och Android.
Men flera användare kommer nog att tycka att det bästa sättet är att styra enheten genom musik- och multiroom-programmet Roon. Detta kräver att du har en Core-enhet på din dator, NAS eller annan Core-produkt, som du sedan kan styra via en app. Roons användargränssnitt är fantastiskt och ger även möjligheten att spela upp MQA-filer från streamingtjänsten Tidal. Via Roon-appen dyker då Stream Box S2 Ultra upp som en enhet och då kan du välja att både spela, och gruppera enheten tillsammans med andra Roon-klienter.
Pro-Ject Audio grundades 1991, som alltid haft vinylspelare som sin grundsten i sitt produktutbud. Med en extremt stor teknisk kunskap och med fokus på att hitta de bästa materialvalen, så kan man idag titulera sig som världens största tillverkare av vinylspelare. Det finns en spelare för både nybörjaren och Hifi-nörden. Med sin BOX-serie tillverkar man även förstklassig elektronik i kompakt format, och givetvis erbjuder man diverse tillbehör.

Specifikationer

Formatstöd: PCM 32bit/352.8kHz, DSD256
Ingångar: 1 x Bluetooth , 1 x Ethernet/Wifi , 1 x Micro USB-B (PC-Detox) , 2 x USB-A
Utgångar: 1 x HDMI (video) , 1 x USB-A
Funktioner: Bluetooth , MQA , Multiroom
Färg: Svart
Mått: 105 x 37 x 105 mm (B x H x D)
Vikt: Exkl. nätdel: 0.375 kg

Rekommenderade tillbehör

Supra CAT8 STP nätverkskabel
Nätverkskabel från Supr...
fr. 249 kr (fr. 335 kr)

Du har nyligen tittat på

Pro-Ject Stream Box S2 Ultra nätverks-ljudbrygga, svart
En ljudoptimerad digital ljudbryg...
7980 kr (7990 kr)
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Supra CAT8 STP nätverkskabel, 1 meter
Nätverkskabel från Supra. Hög kvalitet och ...
275 kr (ord. 365 kr)
Köp
Info

Tillbehör

Supra CAT8 STP nätverkskabel
Nätverkskabel från Supr...
fr. 249 kr (fr. 335 kr)

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.