Pro-Ject RPM 9 Carbon, skivspelare med förmonterad Ortofon Quintet Bronze Pro-Je
Pro-Ject RPM-9 Carbon, skivspelare med Ortofon Quintet Bronze i gruppen Spelare / Skivspelare hos Ljudfokus.se (10203000114)

Pro-Ject RPM-9 Carbon, skivspelare med Ortofon Quintet Bronze

27490 kr
Artnr: 10203000114
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Pro-Ject RPM-9 Carbon, skivspelare med Ortofon Quintet Bronze
Pro-Ject RPM-9 Carbon, skivspelare med Ortofon Quintet Bronze
Pro-Ject RPM-9 Carbon, skivspelare med Ortofon Quintet Bronze
Pro-Ject RPM-9 Carbon, skivspelare med Ortofon Quintet Bronze
Pro-Ject RPM-9 Carbon, skivspelare med Ortofon Quintet Bronze
Pro-Ject RPM-9 Carbon, skivspelare med Ortofon Quintet Bronze
Pro-Ject RPM-9 Carbon, skivspelare med Ortofon Quintet Bronze

Produktinformation

Pro-Ject RPM9 Carbon är en skivspelare med High End-ambitioner, som sätter en referensprägel i prisklasen. Konstruktionen är genomtänkt på alla punkter, och med den här versionen har man inte förmonterat en pickup från fabrik, utan här får du själv välja vad som ska monteras på tonarmen - allra helst en bra MC-pickup. Med materialval som kolfiber, stålpellets och aluminium i spelarens olika delar är detta ett val för dig för värderar musikkvällarna väldigt högt.
 

  • Skivspelare med en vikt på 16.7 kg
  • Förmonterad Ortofon Quintet Bronze, MC-pickup av superb klass
  • 9CC Evolution tonarm i kolfiber
  • 7.2 kg tung tallrik
  • Fristående motor för minimal med inverkan på återgivningen
  • Inbyggd SpeedBox för en jämn och exakt gång

RPM-serien
Pro-Ject´s droppformade skivspelare i den futuristiskt formade RPM-serien, är en följd av radikalt nytänkande och finns i en rad olika utföranden. Här hittar man allt ifrån den makalöst prisvärda instegsmodellen RPM1 Carbon till superlyxiga RPM10 Carbon, med sitt unika magnetavlastade spindellager och kolfiberklädda plint.

En referens i den tyngre klassen
Med RPM9 Carbon har man tagit ett rejält kliv uppåt från lillebror RPM5. Här finner vi en avancerad sandwich-konstruktion av den värmebehandlade plinten med en kombination av MDF, kolfiber och stålpellets. Detta ger en mycket effektiv dämpning av vibrationer och resonanser. Hela härligheten står sedan på Pro-Jects unika magnetlagrade fötter, viktanpassade för respektive position de sitter på, och som gör hela skivspelaren fullständigt avkopplad från underlaget.

Motorn är helt fristående med en massiv stålbas. Kullagret är inverterat med keramiska bollar och metallplatta. 
En av de första detaljerna man lägger märke till med spelaren är den massiva och 7.2 kg tunga aluminium-tallriken som är akustiskt behandlad och har TPE-dämpning på undersidan samt vinylbeklädnad på toppen. Allt för att göra den så tung och dämpad som möjligt samtidigt som den får ett optimalt interface mot skivan. 

Den 9" långa tonarmen (9CC Evolution), som har en stor inverkan på pickupens spårningsförmåga, är ett högteknologiskt mästerverk som är både superlätt, antiresonant och lättrörlig, tack vare extremt precisa lager samt ett armrör och huvud i ett stycke kolfiber.
Man har även valt att förse RPM9 Carbon med en 
DC-styrd motor med högre hastighetsprecision via den inbyggda Speed Box (DC-styrd AC-generator). Här kan man snabbt via ett elektroniskt reglage välja hastigheten mellan 33 och 45 varvs skivor (78 varvs finns som tillval).
Man har avslutningsvis även varit generösa och skickar med en bättre kvalitet på signalkabeln, en 5P Connect It Phono CC. Men faktum är att spelaren kan - i rätt miljö - leverera en bra bit extra i ljudkvalitet. 

RPM9 Carbon är extremt läcker att beskåda med sin finish och sitt moderna formspråk.
Värt att notera är att det inte medföljer något dammlock till RPM-modellerna, men det finns att köpa som tillval. Frågan är dock om du vill ha ett dammlock att täcka över RPM9 Carbon? Detta är en skivspelare som man vill visa upp och stoltsera med!

RPM 9 Carbon har sammanfattningsvis en svårslagen kombination av ultrastabil, jämn och vibrationsfri skivrotation samt superprecis avläsning vilket resulterar i en utsökt detaljerad men också fysiskt handgriplig återgivning som har alla förutsättningar att leta fram oanade djup ur skivorna.

Ortofon MC Quintet Bronze
Detta är en MC-pickup med en naken Fine Line-slipad nål, som levererar en grym närvarokänsla till musiken. Detta är steget efter Blue-modellen, där den mer slimmade diamantnålen ger en bättre spårningsförmåga med högre detaljrikedom, kanalseparation och frekvenslinjäritet. Dessutom sliter nålen mindre på skivorna. Förse den här pickupen med rätt omgivning och du har ett balanserat och kraftfullt ljud med hög precision, oavsett musiktyp.

Specifikationer

Typ: Manuell, remdrift
Hastigheter: 33 varv, 45 varv
Utgångar: 1 x stereo RCA
Strömförbrukning: 13 Watt (max), <0.3 Watt (standby)
Mått: 440 x 180 x 325 mm (B x H x D)
Vikt: 16.7 kg

Rekommenderade tillbehör

Rega Aria, RIAA-steg för MM/MC-pickuper
Ett förstklassigt RIAA-steg ...
10990 kr

Du har nyligen tittat på

Pro-Ject Pre Box S2 Digital, svart med MQA-stöd
Ett försteg med DAC-funktion...
3990 kr
Pro-Ject Essential III BT vit & Magnat MM220, vinylpaket
ProJect´s prisbelönta E...
7480 kr (9480 kr)

Produkter relaterad till din historik

Rega Aria, RIAA-steg för MM/MC-pickuper
Ett förstklassigt RIAA-steg för finsmakaren.
10990 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.