Köp Pro-Ject Phono Box S2, RIAA-steg för vinylspelare på Ljudfokus.se!
Pro-Ject Phono Box S2, RIAA-steg för vinylspelare silver i gruppen Förstärkare / RIAA-förstärkare hos Ljudfokus.se (10203010030)

Pro-Ject Phono Box S2, RIAA-steg för vinylspelare silver

1490 kr
OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
 
Artnr: 10203010030
0 Omdömen
Lagerstatus:
Pro-Ject Phono Box S2, RIAA-steg för vinylspelare silver
Pro-Ject Phono Box S2, RIAA-steg för vinylspelare silver
Pro-Ject Phono Box S2, RIAA-steg för vinylspelare silver

Produktinformation

Pro-Ject Phono Box S2 är ett mer genomarbetat RIAA-steg med stöd för både MM- och MC-pickuper. Konstruktionen är förbluffande fin i prisklassen med dess dual-mono liknande uppbyggnad och selekterade komponenter, som bl.a WIMA-kondensatorer. På undersidan finns justerbara jumpers för en mer exakt anpassning av en specifik MC-modell, med olika lägen för impedans och kapacitans. En referens har blivit ännu bättre!

  • Prisklassens tongivande RIAA-steg har blivit bättre
  • Stöd för både MM- och MC-pickuper
  • Chassi helt i avskärmande metall
  • Jumpers för justering av impedans, kapacitans och gain
  • Extern nätdel för minimal störinverkan

Phono Box S2 ersätter den tidigare "S"-upplagan, som var en egen favorit hos Pro-Ject. Detta p.g.a dess unika pris/prestandaförhållande. Ersättaren har samma grundläggande plattform där man vidareutvecklat återgivningen. Precis som övriga enheter i S2-serien så är det kompakta chassit både platsbesparande och stilfullt. Då det är tillverkat helt i metall får man även en god avskärmning av elektromagnetiska störningar från omgivningen. 

Det som gör Phono Box S2 lite unik i sin överkomliga prisklass är dess fina inställningsmöjligheter. En MM-pickup har en fast utgångsimpedans på 47 kOhm, men en MC-modell kan variera. Därför är det av större vikt att ha en ingångsimpedans i RIAA-steget som i större grad överensstämmer med den specifika pickupen. Därför finns det på undersidan flera jumpers där man kan justera impedansen (10 Ohm, 100 Ohm, 1 kOhm och 47 kOhm), kapacitansen (100 pF, 200 pF, 320 pF och 420 pF), samt även hur mycket förstärkning man ska ha (40 dB, 43 dB, 60 dB och 63 dB). 
Skulle spelaren ha ett högre rumble så har man även försett Phono Box S2 med ett subsonic-filter (-12 dB, 20 Hz).

RIAA-steget, eller grammofonförstärkaren som den också kallas, måste förstärka de allra svagaste och mest känsliga signalerna i din anläggning, de som kommer från pickupen. För att musiken skall få plats rent fysiskt på LP-skivan används ett filter vid graveringen som minskar de kraftiga bastonerna och höjer upp de höga frekvenserna. Detta kallas för RIAA-korrektion och ett motsatt filter måste således användas i grammofonförstärkaren innan signalen är frekvenslinjär och låter som den ska. Ett RIAA-steg har alltså två uppgifter; både förstärka och dessutom filtrera signalen. Därför är det viktigt att välja sitt RIAA-steg med omsorg.

Pro-Ject Box Design Series
Konceptet och grundidén med Box-serien är att erbjuda ett förstklassigt ljud ur ett riktigt kompakt format. Det hela startade med att man lanserade tillbehör till sina skivspelare, där främst ett prisöverkomligt RIAA-steg döptes till Phono Box. Succén var ett faktum och det hade inte tagit lång tid innan man hade sålt enheten i över 100.000 exemplar!
Box-serien har med åren utökats och blivit mer och mer intressant. Idag erbjuder man inte bara tillbehör till en skivspelare, utan idag finns möjligheten att bygga ett komplett stereosystem i mikroformat, med möjligheter till streaming via nätverk och i högupplöst format. 

Box-modellerna är tillverkade med kabinett i avskärmande aluminium, ingen plast används. Enheterna är resonansoptimerade och stabila. Komponenterna har valts med omsorg för dess ljudmässiga fördelar, och via dataoptimering har man sammanställt kretskort med SMD-teknik för att få kortaste signalväg. På baksidan finns anslutningar med guldplätering.
Sammanfattat är Box-serien mycket prisvärda i relation till dess ljudkvalitet och funktionalitet!Pro-Ject Audio grundades 1991, som alltid haft vinylspelare som sin grundsten i sitt produktutbud. Med en extremt stor teknisk kunskap och med fokus på att hitta de bästa materialvalen, så kan man idag titulera sig som världens största tillverkare av vinylspelare. Det finns en spelare för både nybörjaren och Hifi-nörden. Med sin BOX-serie tillverkar man även förstklassig elektronik i kompakt format, och givetvis erbjuder man diverse tillbehör.

Specifikationer

Gain: 40, 43, 60, 63 dB
Ingångsimpedans: MC: 10 Ohm, 100 Ohm, 1 kOhm , MM: 47 kOhm
Signal/brus förhållande: 85 dB
Anslutning: Stereo RCA in/ut
Distorsion: 0.01 % (MM) , 0.05 % (MC)
Mått: 103 x 36 x 115 mm (B x H x D)
Vikt: Exkl. nätdel: 0.57 kg

Rekommenderade tillbehör

Dynavox Perfect Sound RCA ljudkabel
Detta är en extremt prisv...
fr. 245 kr
Real Cable E-CA2 RCA ljudkabel
Detta är en analog signalkab...
fr. 375 kr

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Dynavox Perfect Sound RCA ljudkabel 0.75 meter
Detta är en extremt prisvärd signalkabel i inste...
265 kr
Köp
Info
Real Cable E-CA2 RCA ljudkabel, 0.75 meter
Detta är en analog signalkabel för stereobruk i ...
375 kr
Köp
Info

Tillbehör

Dynavox Perfect Sound RCA ljudkabel
Detta är en extremt prisv...
fr. 245 kr
Real Cable E-CA2 RCA ljudkabel
Detta är en analog signalkab...
fr. 375 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.