Pro-Ject Phono Box, RIAA-steg, svart Pro-Ject | Spelare | Ljudfokus.se
Pro-Ject Phono Box, RIAA-steg, svart i gruppen Spelare / Skivspelartillbehör hos Ljudfokus.se (10203010192)

Pro-Ject Phono Box, RIAA-steg, svart

1190 kr
Artnr: 10203010192
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Pro-Ject Phono Box, RIAA-steg, svart
Pro-Ject Phono Box, RIAA-steg, svart
Pro-Ject Phono Box, RIAA-steg, svart

Produktinformation

Pro-Ject Phono Box är ett i prisklassen välbyggd och fint klingande RIAA-steg för skivspelare. Det har stöd för både MM- och MC-pickuper, där kretsuppbyggnaden är baserad på korta signalvägar. Chassit är i metall för bästa avskärmning, och likaså är nätdelen extern för att ha som liten inverkan på återgivningen som möjligt.

  • Kompakt RIAA-steg - endast 10 cm bred
  • Stöd för både MM- och MC-pickuper
  • Chassi i metall
  • Extern nätdel

RIAA-steget, eller grammofonförstärkaren som den också kallas, måste förstärka de allra svagaste och mest känsliga signalerna i din anläggning, de som kommer från pickupen. För att musiken skall få plats rent fysiskt på LP-skivan används ett filter vid graveringen som minskar de kraftiga bastonerna och höjer upp de höga frekvenserna. Detta kallas för RIAA-korrektion och ett motsatt filter måste således användas i grammofonförstärkaren innan signalen är frekvenslinjär och låter som den ska. Ett RIAA-steg har alltså två uppgifter; både förstärka och dessutom filtrera signalen. Därför är det viktigt att välja sitt RIAA-steg med omsorg.

Pro-Ject Box Design Series
Konceptet och grundidén med Box-serien är att erbjuda ett förstklassigt ljud ur ett riktigt kompakt format. Det hela startade med att man lanserade tillbehör till sina skivspelare, där främst ett prisöverkomligt RIAA-steg döptes till Phono Box. Succén var ett faktum och det hade inte tagit lång tid innan man hade sålt enheten i över 100.000 exemplar!
Box-serien har med åren utökats och blivit mer och mer intressant. Idag erbjuder man inte bara tillbehör till en skivspelare, utan idag finns möjligheten att bygga ett komplett stereosystem i mikroformat, med möjligheter till streaming via nätverk och i högupplöst format. 

Box-modellerna är tillverkade med kabinett i avskärmande aluminium, ingen plast används. Enheterna är resonansoptimerade och stabila. Komponenterna har valts med omsorg för dess ljudmässiga fördelar, och via dataoptimering har man sammanställt kretskort med SMD-teknik för att få kortaste signalväg. På baksidan finns anslutningar med guldplätering.
Sammanfattat är Box-serien mycket prisvärda i relation till dess ljudkvalitet och funktionalitet!

Du har nyligen tittat på

Pro-Ject Phono Box E BT, RIAA-steg med Bluetooth vitt
RIAA-steg för skivspelare me...
1390 kr
Pro-Ject Primary E Phono med OM5e-pickup, svart
Överkomlig instegsmodell fr&...
2590 kr

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.