Pro-Ject Essential III skivspelare med OM10, pianoröd Pro-Ject | Spelare | Ljudf
Pro-Ject Essential III skivspelare med OM10, pianoröd i gruppen Spelare / Skivspelare hos Ljudfokus.se (10203000041R)

Pro-Ject Essential III skivspelare med OM10, pianoröd

3990 kr / 3490 kr
Du sparar 500 kr
Artnr: 10203000041R
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Pro-Ject Essential III skivspelare med OM10, pianoröd
Pro-Ject Essential III skivspelare med OM10, pianoröd
Pro-Ject Essential III skivspelare med OM10, pianoröd

Produktinformation

Pro-Ject Essential III är en skivspelare i instegsklassen som bjuder sin lyssnare på ett härligt sprudlande och varmt vinylljud. Förmonterad och inställd sitter danska Ortofon´s MM-pickup OM10, som har ett värde på dryga 600 kronor. Fördelen är att man kan uppgradera ljudet genom ett snabbt nålbyte - till exempelvis Stylus 20. 

 • Manuell, remdriven skivspelare med förmonterad Ortofon-pickup
 • Eisa-prisbelönad som årets skivspelare
 • Semi-balanserad Connect-It E signalkabel med guldpläterade kontakter medföljer
 • 8.6" tonarm i aluminium med safirlager
 • Avtagbart dammlock medföljer

Pro-Ject Essential
Essential-serien från en av världens största tillverkare av skivspelare - Pro-Ject - bygger på själva kärnan av vad som gör en skivspelare bra: en stabil plint, välbalanserad tallrik, högkvalitativ motor och Pro-Ject´s fina lager - allt tillsammans med en kompetent tonarm och förmonterad Ortofon OM10-pickup utgör en verkligt god grund för att återupptäcka vinylsamlingen.
Spelaren är helt manuell och remdriven, som styrs av en synkron DC-styrd motorkontrollering och silikonrem. Plinten och tallriken är tillverkade av icke-resonanskänslig MDF, vilket ger en för prisklassen mycket tyst gång, och som alltså har en mindre inverkan på ljudet. Tallrikslagret är tillverkat med låg tolerans med spindel i rostfritt stål. Hela konstruktionen vilar på specialdesignade, vibrationsdämpande fötter.

Essential III finns i tre olika pianolackade finishar, samt mot visst pristillägg i valnöt. Dessutom kan man få Essential III i en uppsjö av olika varianter.

 • Essential III - allting startar här med en renodlad, manuell skivspelare.
 • Essential III Phono - den här upplagan har ett inbyggt RIAA-steg.
 • Essential III Bluetooth (BT) - vill du slippa kabeldragningen så är detta ett perfekt val. Modellen har även ett lite enklare RIAA-steg inbyggt.
 • Essential III Digital - här är Bluetooth ersatt med en optisk digitalutgång med Hi-Res stöd.
 • Essential III SpeedBox (SB) - som den renodlade spelaren fast med en inbyggd hastighetsjustare.
 • Essential III RecordMaster - som nämnda modell ova, fast med tillägget att man via en USB-utgång kan digitalisera skivorna till datorn.
 • Essential III HeadPhone (HP) - identisk med Phono-upplagan, fast med tillägget att man byggt in en hörlursförstärkare.

Vi visar inte alla modellerna på hemsidan, utan har selekterat ut Essential III, Phono och BT. Övriga modeller kan specialbeställas. För mer information, vänligen kontakta oss på mailen eller telefon.

"I den här prisklassen finns det inga konkurrenter vi har testat hittills som ger bättre ljud för pengarna än Essential III. Vår uppfattning är att bättre ljud än det här kommer att kosta. Mer än 5 000 kronor om det ska låta avsevärt mycket bättre. Det innebär att Pro-Ject Essential III är vårt val i den här prisklassen. En mycket välljudande skivspelare med potential, som man kan ha mycket kul med i många år"
Ljud&Bild april 2017 med stämpeln ´Särskilt rekommenderad´ 

"Det fina med skivspelare som den här är att man inte måste byta ut den om man vill ha bättre ljud. Det räcker med att byta ut pickupen. Eller som här: nålen. För med en Ortofon OM10 kan man uppgradera ljudet genom att byta till en Stylus 20- eller Stylus 30-nål. Då betalar man lite extra för bättre ljud och slipper montera ny pickup och justera den på nytt. Det räcker med att byta ut nålen"
Ljud&Bild april 2017 med stämpeln ´Särskilt rekommenderad´ 

"Uppackning och installtion tar i runda slängra 20 minuter och spelaren är lika lättsam att hantera när den väl är uppe och snurrar. Lika rättframt och lätt som den låter sig installeras och skötas flyter också musiken när vi börjar vända skivor. Det finns något okonstlat "rätt" med hur Essential III spelar upp musiken, i en tonalt mycket neutral dräkt. Riktigt snygg är den ju också i högglansvitt, svart eller rött"
Hifi&Musik

"With the new „Essential III“ line Pro-Ject covers many demands of vinyl-enthusiasts. Table and tonearm fit the great Pro-Ject standard, so does the used MM cartridge. All in all a clean and lifely sound signature"
Stereo, med betyget ´exceptional´

"Pro-Ject has done it again. By subtly improving critical aspects of the Essential II turntable and making a small cartridge change to big effect, the Essential III once again jumps nimbly to the top of the budget turntable class. The whole package is beautifully judged, well made and superb value for money" 
Hifi News, med betyget ´Outstanding product´


PDF-länk till test i engelska What HiFi

Specifikationer

Typ: Manuell, remdrift
Hastigheter: 33 varv, 45 varv
Strömförbrukning: 4.5 Watt (drift)
Mått: 420 x 112 x 330 mm (B x H x D)
Vikt: 5 kg

Rekommenderade tillbehör

Dynavox Skivborste i kolfiber
Antistatisk skivborste i kolfiber.
150 kr

Du har nyligen tittat på

Pro-Ject Debut Carbon DC, pianoröd skivspelare med 2M Red
Prisbelönt och rosad sk...
3333 kr (4990 kr)
Pro-Ject RPM-5 Carbon, pianovit skivspelare exkl. pickup
Storebror till RPM3, och mer geno...
12990 kr

Produkter relaterad till din historik

Dynavox Skivborste i kolfiber
Antistatisk skivborste i kolfiber.
150 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.