Pro-Ject Debut Carbon DC, pianosvart skivspelare med 2M Red Pro-Ject | Spelare |
Pro-Ject Debut Carbon DC, pianosvart skivspelare med 2M Red i gruppen Mediaspelare / Skivspelare hos Ljudfokus.se (10203000071)

Pro-Ject Debut Carbon DC, pianosvart skivspelare med 2M Red

4990 kr / 4190 kr
Du sparar 800 kr
Artnr: 10203000071
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Pro-Ject Debut Carbon DC, pianosvart skivspelare med 2M Red
Pro-Ject Debut Carbon DC, pianosvart skivspelare med 2M Red
Pro-Ject Debut Carbon DC, pianosvart skivspelare med 2M Red
Pro-Ject Debut Carbon DC, pianosvart skivspelare med 2M Red
Pro-Ject Debut Carbon DC, pianosvart skivspelare med 2M Red
Pro-Ject Debut Carbon DC, pianosvart skivspelare med 2M Red

Produktinformation

Pro-Ject Debut Carbon DC 2M Red är en förstklassig skivspelare i instegsklassen, som numer har fått tagit del av något som tidigare varit exklusivt för de dyrare konstruktionerna - deras högkvalitativa och resonansfria kolfiber-tonarm. Förmonterad och inställd från fabrik sitter danska Ortofon´s storsäljande och rosade MM-pickup 2M Red, till ett värde av dryga 1.100 kronor. Vill du uppgradera spelaren med bättre ljud gör du ett snabbt byte till den finare Stylus 2M Blue-nålen - det hörs tydligt! 

  • 8.6-tums tonarm i kolfiber med förmonterad Ortofon 2M Red-pickup 
  • Ny motorinfästning ger minskade vibrationer och ett klarare ljud
  • Fullstor skivspelartallrik i metall
  • Guldpläterade RCA-kontakter ger fördelen att tweaka ljudet med en bättre signalkabel


Ett överkomligt startskott för vinylälskaren
När den allra första Debut-spelaren lanserades på marknaden under sent 1990-tal så var det startskottet för en serie som fram till idag uppskattats för sin unika prestanda och prisvärdhet. Pro-Ject - en av världens största skivspelartillverkare - har gång på gång bevisat att vinylen är här för att stanna. Debut-serien har blivit starkt förknippad med hur man bygger en riktig skivspelare i instegsnivå, med lager, plint, motor, tallrik och tonarm av en kvalitet som gör att man bara vill sätta sig ner och snurra skivor dagen lång.

Men dagens Debut-generation har Pro-Ject lanserat en helt ny evolution, som döpts till Debut Carbon. Man har länge varit förespråkare inom användandet av kolfiber i tonarmar - ett material som är extremt lätt och styvt. Men även om man har introducerat det från sina mellanprismodeller och uppåt har det inte sett dagens ljus i instegsnivå - förrän nu!

Tonarmen är dock inte det enda som blivit bättre på Debut Carbon. En uppgraderad DC-motor med helt ny sorbotandämpad infästning minskar vibrationer ännu bättre, och tillsammans med en fullstor skivtallrik ger den en betydligt jämnare gång än hos sin företrädare.
En detalj för att ytterligare tillfredsställa önskemål att trimma prestandan är att Debut Carbon nu fått RCA-kontakter istället för fast monterad signalkabel, vilket ger möjligheten att välja precis den kabel man vill.

Sist men inte minst har Pro-Ject valt att bestycka Debut Carbon med en mer höggradig pickup än någonsin. Från danska pickup-experten Ortofon kommer den påkostade och extremt rosade 2M Red-pickupen förmonetrad från fabrik. Det "enda" du gör är att ställa in nåltrycket och montera på drivremmen, så är du redo för musik i timme efter timme!

Kort och gott är en tronföljare krönt!

+ Kolfiberarm!, Mycket hög instegsnivå, Spelar musik...
- Klånkig metalltallrik
= En i ordets allra bästa bemärkelse vettig konstruktion, som ger dig massor av musikalitet och spelglädje för en i sammanhanget väldigt liten summa pengar
Hifi & Musik

Like: highly detailed and revealing sound; excellent finish; well-desigend carbon-fibre tonearm
Dislike: build is a little lightweight
We say: another high value turntable from Pro-ject that majors on information retrieval. It offers excellent value with the Ortofon 2M Red
Hifi Choice, England ´Highly recommended´


Sagan om Pro-Ject
Allting börjar i slutet av 1980-talet med österrikaren Heintz Lichtnegger, som driver en importfirma och tycker att bra och välbyggda skivspelare börja bli väl dyra. Då upptäcker han att det ligger en stor skivspelarfabrik i tjeckiska Litovel, nära den österrikiska gränsen. Han börjar diskutera ett samarbete och presenterar sina konstruktionsidéer för tjeckerna som snabbt ser fördelen med samarbetet. Strax därefter föds Pro-Ject och resten är historia.
Idag tillverkar Pro-Ject fler skivspelare än alla andra skivspelartillverkare i hifibranschen. Förklaringen till framgången är att man är i stort sett ensam om att producera riktigt välbyggda skivspelare, med gedigen konstruktion rakt igenom, och framför allt med en ljudkvalitet som betydligt dyrare skivspelare kämpar med att uppnå.

En skivspelare kan förefalla vara ganska enkel i förhållande till dagens teknikspäckade produkter, men det krävs en stor noggrannhet och precision i alla led för att locka fram musiken ur spåren. Tack vare Pro-Ject´s storlek och skickliga konstruktörer kan man göra billiga spelare som låter som om de vore betydligt dyrare. En rad uppgraderingsmöjligheter som exempelvis externa motorstyrningar och fina RIAA-steg gör det dessutom möjligt att ta ljudet till nya höjder.

Specifikationer

Kampanj egenskap : Spelare
Typ: Manuell, remdrift
Hastigheter: 33 varv, 45 varv
Utgångar: 1 x stereo RCA
Strömförbrukning: <1 Watt (standby)
Mått: 415 x 118 x 320 mm (B x H x D)
Vikt: 5.6 kg

Rekommenderade tillbehör

Dynavox TPR-2, RIAA-steg med rör svart
Ett rörbestyckat RIAA-steg m...
2390 kr (2490 kr)
Oehlbach NF-1 Master, RCA-signalkabel
Långlivad signalkabel fö...
fr. 457 kr
Pro-Ject Q-Up, fjädrad tonarmslyft
Något så innovativt som...
550 kr (650 kr)

Du har nyligen tittat på

Pro-Ject High Power It 15V, nätdel för skivspelare
High Power It är en mer p...
350 kr
Pro-Ject Phono Box, RIAA-steg, silver
RIAA-steg för skivspelare.
1190 kr
Pro-Ject Debut Carbon DC, pianovit skivspelare med 2M Red
Prisbelönt och rosad sk...
4190 kr (4990 kr)

Produkter relaterad till din historik

Pro-Ject Q-Up, fjädrad tonarmslyft
Något så innovativt som en fjädrad tonarmsl...
550 kr (ord. 650 kr)
Dynavox TPR-2, RIAA-steg med rör svart
Ett rörbestyckat RIAA-steg med rör och separat n...
2390 kr (ord. 2490 kr)

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.