Pioneer VSX-LX304 hembioförstärkare, silver Pioneer | Förstärkare | Ljudfokus.se
Pioneer VSX-LX304 hembioförstärkare, silver i gruppen Förstärkare / Hemmabioförstärkare hos Ljudfokus.se (135VSXLX304S)

Pioneer VSX-LX304 hembioförstärkare, silver

10390 kr
Artnr: 135VSXLX304S
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Pioneer VSX-LX304 hembioförstärkare, silver
Pioneer VSX-LX304 hembioförstärkare, silver
Pioneer VSX-LX304 hembioförstärkare, silver
Pioneer VSX-LX304 hembioförstärkare, silver
Pioneer VSX-LX304 hembioförstärkare, silver

Produktinformation

Pioneer VSX-LX304 är instegsmodellen av 2019 års modeller i den finare LX-serien, en 9-kanals hembioreceiver med det senaste inom ljud- och videoteknik, samt nätverksstreaming av musik. Här finner vi mer påkostade komponenter och Direct Energy HD-slutstegen, som levererar bra med effekt. Du får möjligheten att bygga ett fullskaligt Dolby Atmos-system samt så har förstärkaren IMAX Enhanced-certifiering, samt nya nätverksfunktioner som Works with Sonos och AirPlay 2. Med dubbla HDMI-utgångar kan man lyxa till det med både en platt-TV och en projektor vid speciella tillfällen.

  • 9.2 kanals hembioreceiver i den mer påkostade LX-serien
  • Direct Energy HD-slutsteg levererar bra med kraft till högtalarna
  • HDMI med HDCP2.2, stöd för Ultra HD 4K, HDR10 och Dolby Vision
  • AKM AK4458 D/A-omvandlare med 32-bitars upplösning, 384 kHz sampling
  • Advanced MCACC ger en mer exakt högtalarkalibrering
  • IMAX Enhanced
  • Omfattande nätverksstreaming med funktioner som Works with Sonos, Spotify Connect och Tidal

Med VSX-LX304 från Pioneer har man kommit upp till deras mer påkostade LX-serie. Detta är storebror till VSX-934, och som erbjuder snarlika funktioner och kopplingsmöjligheter, förutom med tillägget att man har en HDMI-ingång på fronten. Dock så håller den här modellen en helt annan klass i sin återgivning på ljudet.
Man har inbyggt på exta slutsteg, alltså nio totalt, för utökade möjligheter vad gäller Dolby Atmos och DTS:X, alternativt om man vill driva ett par högtalare i ett annat rum (zon B). Uteffekten är högre jämfört med lillebror, och vi finner här de mer påkostade Direct Energy HD-slutstegsmodulerna.

Dessutom har Pioneer försett förstärkaren med IMAX Enhanced, som är ett samarbete mellan IMAX och DTS, samt bl.a Sony och Paramount. Det handlar om ny remastring av både ljud och bild, där man på bilddelen - utöver en bättre återgivning - ska använda en större del av 16:9-bilden, till skillnad från 2.35:1-filmer som visas med en svart rand längst upp och längst ned. 

I VSX-LX304 har Pioneer integrerat deras ännu mer exakta Avancerad MCACC högtalarkalibrerng, där man med en mikrofon analyserar rummet och dess akustik, allt efter högtalarnas placering. Detta ger en jämnare kurva och ett klarare ljud, där man dessutom dämpar de stående vågor som uppstår mellan väggar eller mellan tak och golv. Man kan mäat av upp till nio positioner, som sparas i minnet och där all data sammanställs för ett exakt och omslutande surroundljud. Auto Phase Control Plus realtids-analyserar fasskillnaden och kompenserar automatiskt avståndet mellan LFE- och frontsignalerna.

Dubbla HDMI ut
VSX-LX304 har hela sex stycken HDMI-ingångar på baksidan, plus en på fronten, med fullt stöd för det senaste inom den högupplösta videotekniken, som BT.2020, HDCP 2.2, 4K/HDR, HLG och Dolby Vision. En stor fördel som den här förstärkaren har är dess dubbla HDMI-utgångar, vilket underlättar inkopplingen om man sitter hemma och har både en platt-TV på väggen samt en projektor i taket.
HDMI Main har även ARC (Audio Return Channel) om man vill mata ljudsignalen från TV:n (om man har inbyggda appar som Netflix) till bioförstärkaren. 

Works with Sonos
Genom att ansluta VSX-LX304 till Sonos Connect, kan du spela upp vilken musik eller ljudkälla som helst från din Sonos-app. Du kan gruppera VSX-LX304 tillsammans med andra Sonos-enheter i nätverket eller använda den för sig själv. Ljud-/videomottagaren slås automatiskt på och kopplar på ingången så snart du spelar musik i din Sonos-app.

Google Assistant
VSX-LX304 har inbyggd Chromecast så att du kan använda din mobila enhet för att streama din favoritmusik, radio- eller poddsändningar genom förstärkaren. Du kan styra ljudet från alla platser i huset med appar med Chromecast-funktion på din personliga enhet – iPhone, iPad, Android-telefon och Android-surfplatta, Mac- och Windowsdator eller Chromebook™. VSX-LX304 fungerar också med Google Assistant, vilket innebär att du kan tala om för den att den ska höja volymen, hoppa över spår eller stoppa musiken med din Google Assistant-aktiverade enhet, t.ex. Google Home. Upptäck appar med stöd för Chromecast på google.com/cast/apps.

Specifikationer

Typ: Hembioförstärkare
Förstärkareffekt: 9x170 Watt (8 Ohm, 1 kHz, 1 % THD, 1-kanalig drift IEC)
Ingångar: 1 x 3.5mm stereo (front), 1 x Bluetooth, 1 x coaxial, 1 x Ethernet/Wifi, 1 x FM/AM, 1 x HDMI (front), 1 x optisk, 1 x Phono MM, 1 x USB-A (front), 4 x stereo RCA, 6 x HDMI
Utgångar: 1 x zon B stereo, 2 x HDMI, 2 x subwoofer pre out
Antal kanaler: 9-kanaler
Funktioner: Chromecast, Nätverksstreaming, Phono, Radio, Works with Sonos
Strömförbrukning: 0.15 Watt (standby), 760 Watt (max)
Mått: 435 x 173 x 370.5 mm (B x H x D)
Vikt: 10.8 kg

Rekommenderade tillbehör

Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lö...
80 kr
System One Banankontakter med BFA-rör, 4-pack
Banankontakter i 4-pack från...
98 kr

Du har nyligen tittat på

Pioneer SX-N30AE & Elipson Prestige Facet PF8B, valnöt par
Ett välljudande och stilfull...
9998 kr (11880 kr)
Pioneer VSX-LX304 hembioförstärkare, svart
Instegsmodellen i den finare LX-s...
10390 kr
Pioneer SX-N30AE & Klipsch R-620F, stereopaket
Klipsch golvhögtalare bjuder...
12498 kr (15880 kr)

Produkter relaterad till din historik

System One Banankontakter med BFA-rör, 4-pack
Banankontakter i 4-pack från System One! 
98 kr
Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lösmeter med försilvr...
80 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.