Pangea True Balanced Interconnect, 0.6 meter Pangea | Kablar & kontakter | Ljudf
Pangea True Balanced Interconnect, 0.6 meter i gruppen Kablar & kontakter / Analoga kablar hos Ljudfokus.se (320205438)

Pangea True Balanced Interconnect, 0.6 meter

1690 kr
Artnr: 320205438
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Pangea True Balanced Interconnect, 0.6 meter
Pangea True Balanced Interconnect, 0.6 meter
Pangea True Balanced Interconnect, 0.6 meter
Pangea True Balanced Interconnect, 0.6 meter

Produktinformation

Pangea True Balanced Interconnect är en förstklassig och påkostad signalkabel för balanserad koppling (XLR). Amerikanska kabelinnovatören Jay Smith har valt den superrena Cardas Grade One-kopparn för den positiva ledaren, som är solid. Detta ger en mycket neutral och korrekt återgivning, då signalen förblir oförvrängd. 

  • Solid Cardas Grade One-kopparledare för den positiva sektionen
  • Separata solida OFC-kopparledare för den negativa sektionen samt jordningen
  • Skärmning av aluminiumfolie & silverpläterad koppar
  • Handlödda kontakter
  • Längd: 0.6 meter

Bakgrunden till Pangea´s True Balanced Interconnect
På marknadens mer överkomliga kablar är det vanligt att se en enkel ledare för positiv signal och en flätad ytterledare som bär både jorden och ska agera som en skärm mot RF och EM-störningar. denna (kostnadsbesparande) lösning skapar problem, då detta förorenar ljudsignalen. På mer påkostade kablar använder flera fabrikat två separata ledare för positiv och negativ signal, som omsluts av en skärm. Detta finner vi även på kablar avsedda för balanserat bruk, en norm som var framtagen för den professionella marknaden där lång kabeldragning mer är en standard. En riktigt balanserad kabel har tre separata ledare plus en yttre skärm. Den tredje ledaren jordar de två ledarna vid vardera ände, något som ger ett enastående skydd mot RF- och EM-störningar, samt en högre signalseparation mellan elektronikapparterna. Det är här som Pangea´s äkta balanserade audiokabel kommer in i bilden.

Kostnadseffektivitet
Grundaren Jay Smith varnar för många signalkablar på marknaden med XLR-kontakter, vars uppbyggnad är okej men där man inte gått hela vägen ut. Vilket alltså Pangea gjort i sin konstruktion av True Balanced Interconnect, och dessutom försett kabeln med dubbla avskärmningslager. Jay Smith har haft som fokus att skapa en överkomlig och prisvärd signalkabel och har därmed gjort ett kostnadseffektivt och prisbesparande ingrepp. Av de tre separata ledarna är den positiva ledaren den viktigaste. Retur- (minus) och jordledaren är inte riktigt lika kritiska. Därför är den viktigaste ledaren uppbyggd av det extremt rena koppartypen från amerikanska Cardas, deras Grade One Copper. De övriga två ledarna är uppbyggda med ren OFC-koppar. Respektive ledare är insvept i PE-isolering, som Jay Smith beskriver har en låg distorsionsprofil på ledarna, och till en låg kostnad.

Selekterade XLR-kontakter
"Den mest imponerande ´externa´ detaljen är XLR-kontakterna. Det tog mig månader av sökande att finna dessa skönheter. Jag avvisade dussintals prototyper. Ett tag var jag orolig över att inte finna kontakter som var tekniskt överlägsna och som inte kostade en förmögenhet. Till slut skickade en av mina källor ett set som knockade mig. Dessa har guldpläterade solida stift, maskinbearbetade metallhöljen, PE-isolering och en högklassig låsmekanism. Jag pläterade dem i svart krom, eftersom det motstår flisning och repor. Dessutom, så bara älskar jag finishen" säger Jay Smith. "Detta är den bästa överkomliga, balanserade kabeln jag någonsin designat. Den låter fantastiskt!"

Specifikationer

Typ: Stereokablar, XLR

Rekommenderade tillbehör

Advance Acoustic X-A220, monoblock
Tungt monoblock på 21 kg, me...
10990 kr (11990 kr)
Vincent SA-T7 försteg med rör, svart
Försteg i ljudsmakar-klassen...
23990 kr

Du har nyligen tittat på

Pangea Premier RCA, signalkabel
Detta är en påkostad si...
fr. 750 kr
Pangea AC-9 Special Edition mkII nätkabel
Detta är en förfinad oc...
fr. 2990 kr
Pangea AC-14SE nätkabel
Förtsklassig nätkabel i...
fr. 1390 kr

Produkter relaterad till din historik

Advance Acoustic X-A220, monoblock
Tungt monoblock på 21 kg, med hela 350 Watts uteffekt...
10990 kr (ord. 11990 kr)
Vincent SA-T7 försteg med rör, svart
Försteg i ljudsmakar-klassen, bestyckad med rör ...
23990 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.