Köp Ortofon Reference Red Interconnect RCA ljudkabel på Ljudfokus.se!
Ortofon Reference Red Interconnect RCA ljudkabel i gruppen Kablar & kontakter / Analoga ljudkablar hos Ljudfokus.se (320REDRCA)

Ortofon Reference Red Interconnect RCA ljudkabel

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
 
Antal: 
Artnr: 320REDRCA
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Ortofon Reference Red Interconnect RCA ljudkabel
Ortofon Reference Red Interconnect RCA ljudkabel
Ortofon Reference Red Interconnect RCA ljudkabel

Produktinformation

Ortofon Reference Red är en genomtänk och påkostad signalkabel för att koppla samman två stereoenheter. Detta är instegsmodellen i deras förstklassiga kabelserie, som är exklusivt tillverkad av Ortofon Japan för högsta kvalitetskontroll. I konstruktionen finner vi två kopparledare, som har flera lindningssektioner i olika ledarareor som är noggrannt framlyssnade för att ge kabeln rätt karaktär. Man själva vill beskriva kabelns karaktär som avslappnad, varm, dynamisk och med en fin upplösning. I grunden kan man säga att koppar har en lite "varmare" grundklang än silver då metallen har en bättre ledningsförmåga för lågfrekventa signaler, vilket bidrar till hur man upplever klangbalansen. Dubbla skärmande lager ger ett starkt skydd mot både RF (radiofrekventa) och EM (elektromagnetiska) störningar. Kabeln är terminerad med läckert blankpolerade RCA-kontakter.

 • Signalkabel för analogt stereobruk
 • Instegsmodellen i Reference-serien
 • Signalledare uppbyggda kring OFC och HiFC-kopparledare i tre olika dimensioner
 • Dubbla skärmande lager (aluminiumtejp + flätad tennpläterad 3N koppar)
 • Bomullsfiber som dämpande material runt ledarna
 • PE-isolering (PolyEten) runt ledarna ger låg inverkan på signalöverföringen
 • Blankpolerade RCA-kontakter med 24 Karats guldplätering
 • Halogenfri ytterisolering 
 • Kabeldiameter: 7.5 mm
 • Kapacitans: 190 pF/m
 • Utvecklad och tillverkad av Ortofon Japan

Historien kring Ortofon startade år 1918. Firman var från starten helt inriktad på ljudteknik till filmindustrin, men det tog inte länge innan man även började visa intresse för grammofoniundustrin. 
Ortofon ligger i Nakskov på ön Lolland, några timmars bilresa söder om Köpenhamn. Vi talar alltså om en av världens äldsta Hifi-tillverkare och världens största pickup-tillverkare!

Det färre kanske vet om är att de även tillverkar högkvalitativa kablar, där vi i utbudet finner både signalkablar som högtalarkablar samt olika tonarmskablar anpassade för vinylspelare. 
I deras Reference Interconnect-serie finner vi fyra förstklassiga signalkablar, med samma strukturering som är hämtad från deras pickupserier: Red, Blue, Bronze och Black. 

Reference Red
Detta är alltså instegsmodellen i serien, och redan här imponerar kabeln med sin genomtänkta och uträknade uppbyggnad. De två signalledarna har en speciell geometri, som är noggrannt framlyssnad för att ge en så exakt överföring som är möjligt i klassen. I ledarnas mittkärna finner vi en grov Ø 0.5 mm ledare av OFC-koppar (Oxygen-Free Copper). Det kabeltillverkare insett är skin-effekten, där lågfrekventa signaler vill tränga in mot kärnan och genom att ha en grov kardel så får man en bättre signalöverföring i basregistret. Runt denna ledaren finner vi sju stycken Ø 0.32 mm kardeler, också av OFC-koppar. Man skulle lite grovt och enkelt uttryckt kunna se dessa som mellanregisterledarna. Runt dessa finner vi ett nätverk av 28 stycken Ø 0.12 mm kardeler, som är uppbyggda av en renare koppartyp, som danskarna kallar för HiFC (High performance pure copper). Högfrekventa signalen vill gärna lägga sig i ytskiktet, och genom att nyttja renare koppar så får man en renare och mer exakt överföring i diskantområdet.

Att ha en stark skärmning är en viktig egenskap när en störkänslig lågnivåsignal skall föras över från punkt A till B med yttersta precision. Reference Red har ett första skärmande lager av aliminiumtejp, och sedan ett tjockare lager av flätad, tennpläterad 3N koppar. De två ledarna har PE-isolering som har en låg distorsionsprofil för att ha en så låg inverkan på signalen som möjligt i klassen. Mellan PE-isoleringen och skärmlagrena har man bomullsfiber för att minimera mikrofoni.

RCA-kontakterna har en läcker design med sin blankpolerade yta med färgkodade ringar för vänster och höger sida. 
 
Allt som allt, så är Ortofon Reference Red Interconnect är mycket prisvärd och välljudande signalkabel!

Specifikationer

Typ: Stereokablar RCA

Rekommenderade tillbehör

Marantz CD60, CD-spelare svart
Detta är en välljudande...
10949 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Ortofon Reference Red Interconnect RCA ljudkabel
Detta är instegsmodellen i d...
fr. 1690 kr

Produkter relaterad till din historik

Marantz CD60, CD-spelare svart
Detta är en välljudande CD-spelare, konstruerad ...
10949 kr
Köp
Info

Tillbehör

Marantz CD60, CD-spelare svart
Detta är en välljudande...
10949 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.