Köp Ortofon Reference Black Interconnect XLR ljudkabel, 1 meter på Ljudfokus.se!
Spara
Ortofon Reference Black Interconnect XLR ljudkabel, 1 meter i gruppen Kablar / Analoga ljudkablar hos Ljudfokus.se (320BLACKXLR1M)

Ortofon Reference Black Interconnect XLR ljudkabel, 1 meter

Erbjudandet gäller t.o.m:
9990 kr
 
Artnr: 320BLACKXLR1M
0 Omdömen
Lagerstatus:
Ortofon Reference Black Interconnect XLR ljudkabel, 1 meter
Ortofon Reference Black Interconnect XLR ljudkabel, 1 meter
Ortofon Reference Black Interconnect XLR ljudkabel, 1 meter

Produktinformation

Ortofon Reference Black XLR är flaggskeppet av förstklassiga signalkablar som ingår i danskarnas exklusiva kabelserie, som är tillverkad av Ortofon Japan för högsta kvalitetskontroll. Här talar vi om en påkostad signalkabel för att sammankoppla två stereoenheter. Modellen är helt identisk i uppbyggnaden till lillebror Bronze. Det som skiljer dem åt är att storebror har 25 % av ledarna med försilvrat ytskikt. Allt är noggrannt framlyssnat för att ge kabeln rätt karaktär. Just uppbyggnaden är det som skiljer mot "enklare" kablar, och som gör att modellen lägger sig i det absoluta toppskiktet på marknaden.Man själva vill beskriva kabelns karaktär som välbalanserad, neutral och exakt. I grunden kan man säga att koppar har en lite "varmare" grundklang än silver då metallen har en bättre ledningsförmåga för lågfrekventa signaler, medans silver i sin tur leder bättre högfrekvent. Därav kommer den här kabeln att ytterligare framhäva röster och instrument. I konstruktionen finner vi två ledare, som vardera har fyra inre ledare, som är lindade parallellt och som vardera har olika uppbyggnader för att i bästa mån anpassa signalöverföringen i de olika frekvensområdena. Dubbla skärmande lager ger ett starkt skydd mot både RF (radiofrekventa) och EM (elektromagnetiska) störningar. Kabeln är terminerad med XLR-kontakter med blankpolerade detaljer.

 • Signalkabel för analogt stereobruk
 • Flaggskeppet och storebror till Bronze i Reference-serien
 • Signalledare uppbyggda kring OFC, HiFC och PCUHD-kopparledare i 2x4 olika dimensioner
 • Silverpläterat ytskikt i 25 % av kabeln
 • Dubbla skärmande lager (aluminiumtejp + flätad 4N koppar)
 • Bomullsfiber som dämpande material runt ledarna
 • PE-isolering (PolyEten) runt ledarna ger låg inverkan på signalöverföringen
 • XLR-kontakter med blankpolerade detaljer och guldplätering
 • Klädd med en flätad nylonfiberstrumpa som ger ett exklusivt utseende
 • Halogenfri ytterisolering 
 • Kabeldiameter: 10 mm
 • Kapacitans: 270 pF/m
 • Utvecklad och tillverkad av Ortofon Japan

Historien kring Ortofon startade år 1918. Firman var från starten helt inriktad på ljudteknik till filmindustrin, men det tog inte länge innan man även började visa intresse för grammofoniundustrin. 
Ortofon ligger i Nakskov på ön Lolland, några timmars bilresa söder om Köpenhamn. Vi talar alltså om en av världens äldsta Hifi-tillverkare och världens största pickup-tillverkare!

Det färre kanske vet om är att de även tillverkar högkvalitativa kablar, där vi i utbudet finner både signalkablar som högtalarkablar samt olika tonarmskablar anpassade för vinylspelare. 
I deras Reference Interconnect-serie finner vi fyra förstklassiga signalkablar, med samma strukturering som är hämtad från deras pickupserier: Red, Blue, Bronze och Black. 

Reference Black
Steget efter Bronze kommer storebror Black, som också agerar som flaggskeppet i serien. Likt Bronze så har det hänt en del med hur kabeln är uppbyggd, om man jämför med de två överkomligaste modellerna i serien (Red och Blue). De två toppmodellerna har en helt identisk uppbyggnad och geometri. Det som skiljer dem åt är att en av de fyra innerledarna har ett försilvrat ytskikt. I övrigt består ledarna av tre olika koppartyper, där dess renhet och ledningsförmåga skiljer dem åt. Att se över kabelns mekaniska och elektriska egenskaper är mer värt än att ha de mest exotiska materialvalen, men här börjar vi få både och.
Tar man ett titt på hur Reference Black är uppbyggd så har kabeln två "huvudledare". I respektive ledare finner vi fyra separata ledare, som är parallellt lindade runt varandra. Ingen av ledarna är den andre lik, där både kopparkvaliteten och kardelernas dimension skiljer. Anledningen bakom detta är för att man skall få ett så exakt och fasstabilt beteende på signalöverföringen genom hela frekvensspektrat, då elektronerna beter sig olika i en ledare vid olika frekvenser. Man kallar detta för skin-effekten. Lågfrekventa signaler vill tränga in mot ledarens kärna, mednas högfrekventa signaler lägger sig på ledarens ytskikt. Genom att anpassa arean på respektive ledare så kan man i större grad optimera signalöverföringen i hela frekvensregistret. 

I Reference Black så skulle man lite grovt kalla de fyra ledarna för bas, nedre mellanregister, övre mellanregister och diskant. Nu är det givetvis inte så men det är för att vi lättare kan beskriva respektive ledares uppbyggd. "Bassektionen" är uppbyggd med 7 stycken Ø 0.32 mm PCUHD-kopparkardeler (Pure Copper Ultra High Durability). Till "nedre mellanregister" använder man 20 stycken Ø 0.18 mm kardeler, där fyra stycke är av 6N koppar samt 16 stycken är av silverpläterad 3N koppar. Till "övre mellanregister" använder man 30 stycken Ø 0.12 mm HiFC-kopparkardeler (High performance pure copper), samt till "diskantsektionen" används 49 stycken Ø 0.08 mm HiFC-kopparkardeler.

Att ha en stark skärmning är en viktig egenskap när en störkänslig lågnivåsignal skall föras över från punkt A till B med yttersta precision. Reference Bronze har ett första skärmande lager av aliminiumtejp, och sedan ett tjockare lager av flätad 4N koppar på Ø 0.12 mm × 8 × 24. De totalt åtta ledarna har PE-isolering som har en låg distorsionsprofil för att ha en så låg inverkan på signalen som möjligt i klassen. Mellan PE-isoleringen och skärmlagrena har man bomullsfiber för att minimera mikrofoni.

XLR-kontakterna har en läcker design med sina blankpolerade detaljer med färgkodade ringar för vänster och höger sida. De ledande kontaktdelarna har 24 Karats guldplätering för att motverka korrosion för att bevara en så stark och förlustfri signalöverföring år efter år.

Allt som allt, så är Ortofon Reference Black Interconnect är mycket förstklassig och välljudande signalkabel, som förtjänar sitt system för att visa sina bästa egenskaper!

Specifikationer

Typ: Stereokablar XLR

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.