Oehlbach XXL iJack 35, signalkabel 1.5 meter Oehlbach | Kablar & kontakter | Lju
Oehlbach XXL iJack 35, signalkabel 1.5 meter i gruppen Kablar & kontakter / Hörlurskablar hos Ljudfokus.se (320XXLIJACK35150)

Oehlbach XXL iJack 35, signalkabel 1.5 meter

698 kr / 598 kr
Du sparar 100 kr
Artnr: 320XXLIJACK35150
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Oehlbach XXL iJack 35, signalkabel 1.5 meter
Oehlbach XXL iJack 35, signalkabel 1.5 meter
Oehlbach XXL iJack 35, signalkabel 1.5 meter
Oehlbach XXL iJack 35, signalkabel 1.5 meter
Oehlbach XXL iJack 35, signalkabel 1.5 meter

Produktinformation

Oehlbach XXL iJack 35 är en förstklassig signalkabel, får inkoppling av extern signalkälla (aux) men den funkar även ypperligt för hörlurar med 3.5mm anslutning (dock ej bayonett-fattning). Det smarta i konstruktionen är att man har en rak kontakt (hörlursände) och en 90 graders vinklad kontakt för smartphonen/surfplattan. Med HPOCC-koppar som ledarmaterial är du garanterad en signalöverföring av yppersta klass utan förlust.

  • HPOCC-ledare av monokristallin syrefri koppar
  • 24 Karats guldpläterade kontakter i solid metall
  • Dubbelavskärmning av aluminium och flätad koppar
  • Dragavlastning med nylonförstärkning
  • Robust och högkvalitativt läderhölje
  • 5 Star quality

Med rund kabelgeometrioch mantel gjord av flätat läder, garanteras perfekt avskärmning mot störningar. Den inre ledaren gjord av höggradig ren koppar (HPOCC), med skärm av dubbel aluminium och flätad koppar och med perfekt skärmade metallpluggar ansvarar för att högsta signalkvalitet och transparent ljudöverföring. De 24-karats guldpläterade kontakterna garanterar tillförlitliga anslutningar och skydd mot korrosion.

"Det man märker direkt, är att kabeln har väldigt lite mikrofoni. Sedan bytte jag tillbaka...vilken skillnad! Originalkabeln låter okontrollerat och nästan skrikigt vid en direkt a/b-jämförelse. Tillbaka till Oehlbach och musiken stramas upp rejält, inte minst i basen samtidigt som de högre tonerna får bättre styrsel de också. Allt låter mer samlat och koncentrerat, lugnare och mer sansat men enbart i positiv bemärkelse. En lika högpresterande som snygg och prisvärd uppgradering till i princip alla hörlurar med utbytbar kabel och en 3,5-millimeterskontakt"
Hifi&Musik

OBS! Fungerar ej till hörlurar med Bayonet-fattning!

OCC - en djupgående analys & beskrivning av olika koppartyper
En kabel är en passiv komponent, då det inte finns någon möjlighet att addera energi. Man kan bara förlora energi. Så det bästa som går att göra är att få så lite negativ inverkan på signalen som möjligt. Här finns det olika skolor med skärmning, geometri, magnetism m.m. En viktig faktor när man ska konstruera en välljudande kopparkabel (signal, högtalar, nätkabel m.fl.) är renheten i materialet.
En typisk koppar med hög renhet har ungefär 1500 kristaller per fot, vilket innebär att signalen måste passera alla dessa kristaller då den transporteras i en kabel. Nu är det lätt att förstå att detta måste medföra någon form av förlust och/eller förvrängningar av signalen.
Nästa steg i koppargraden kallas OFC (Oxygen-Free-Copper) eller ibland OFHC (Oxygen-Free High-Conductivity). Detta är ett ganska missvisande uttryck eftersom denna koppar inte är helt syrefri. Kopparn är gjuten och dras i en process där syrehalten är begränsad, vilket minskar bildningen av kopparoxider, som leder till ett större antal kristaller. Slutresultatet är att OFC-kopparn har ca 400 kristaller per fot, i motsats till 1500. Detta är en avsevärd förbättring för att leda en signal. Men all OFC-koppar är inte densamma och detta är ett ofta missbrukat argument.
Nästa steg kallas LC-OFC (Linear Crystal), mono-crystal eller Long-Grain. Denna koppar har genomgått en process som leder till endast ca 70 kristaller per fot.
Men den bästa nivån av kopparrenhet för audio och video borde vara den som är helt fri från kristaller. Professor Atsumi Ohno började i mitten av 1960-talet studera stelning av metaller och gav 1984 ut sin milstolpe: boken ”Solidification; the separation theory and its practical applications”. I denna bok beskriver Ohno sina olika teorier och begrepp om behandling och stelning av smält metall, och den resulterande kristallstrukturen. Han fortsätter med att beskriva sin unika process för gjutning av metaller med praktiskt taget ingen kristallstruktur; OCC-processen. Detta koncept utformades först 1978 och använder uppvärmda gjutformar i en stränggjutningsanläggning. Så småningom kom det internationella patentet för OCC (Ohno Continuous Casting).
Den koppar som produceras genom denna metod är små stavar av OCC-koppar, som trådar kan dras från och som kan ha kristaller som är över 700 fot i längd.
En kabel konstruerad med OCC-koppar är mer intressant än en kabel som använder silverpläterad OFC-koppar som exempel, och t.o.m. intressantare än en ren silverkabel, beroende på renheten i silvret. Sen finns det ju OCC-behandlat silver också.

Specifikationer

Typ: 3.5mm kablar

Rekommenderade tillbehör

Marantz HD-DAC1 med hörlursförstärkare, silver
En kritikerrosad DAC med en rikti...
7990 kr

Du har nyligen tittat på

Oehlbach XXL-1 signalkabel
Påkostad signalkabel med den...
fr. 3577 kr
Oehlbach Banana Solution Flex, 4-pack
Kontakt som hanterar grövre ...
360 kr
Oehlbach Pure Clock, USB jitter-eliminerare
Detta är en jittereliminerar...
597 kr

Produkter relaterad till din historik

Marantz HD-DAC1 med hörlursförstärkare, silver
En kritikerrosad DAC med en riktigt bra hörlursfö...
7990 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.