Köp Musical Fidelity MX-Stream, nätverkstransport med Roon silver på Ljudfokus.se!
Spara
Musical Fidelity MX-Stream, nätverkstransport med Roon silver i gruppen Multiroom / Nätverksstreamer hos Ljudfokus.se (400MXSTREAMS)

Musical Fidelity MX-Stream, nätverkstransport med Roon silver

Erbjudandet gäller t.o.m:
9990 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 400MXSTREAMS
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Musical Fidelity MX-Stream, nätverkstransport med Roon silver
Musical Fidelity MX-Stream, nätverkstransport med Roon silver
Musical Fidelity MX-Stream, nätverkstransport med Roon silver
Musical Fidelity MX-Stream, nätverkstransport med Roon silver
Musical Fidelity MX-Stream, nätverkstransport med Roon silver

Produktinformation

Musical Fidelity MX-Stream är en förstklassig nätverkstransport - eller en nätverksbrygga som vissa kallar det. Detta innebär att enheten endast hanterar dataströmmen digitalt och inte gör någon intern omvandling till analog utsignal, utan det får en efterföljande DAC sköta. Det man har arbetat mycket med är att ha en bit-perfekt signalbehandling och en öppen plattform för mjukvaran. Det gör MX-Stream lika intressant idag som om 10 år. Via sin nätverksuppkoppling finns stöd för streamingtjänster som Spotify, Tidal och Qoboz, men även internetradio, samt att enheten är Roon Ready-certifierad. Man kommer åt lokala filer från en NAS eller en USB-drive, och har du tillgång till högupplöst material så är det läge att hålla upp en whiskey och njuta för fullt. MX-Stream har stöd för upplösningar i 32-bitar/384 kHz PCM samt DSD256.

  • Nätverksstreamer/transport med stöd för högupplöst musik
  • Kompatibel med alla moderna DAC-enhter som har en USB-ingång
  • Roon Ready-certifierad
  • UPnP och DLNA
  • Avancerad omklockning för en bit-perfekt dataström
  • HDMI-utgång för enbart video
  • Bluetooth
  • Wifi-antenn finns som tillval
  • Extern nätdel (18V/1A DC) för minimal störinverkan 

Musical Fidelity har i många år behärskat både analog som digital kretsteknik, vilket resulterat i mängder av fina recensioner hos magasin världen runt, men även i flertalet utmärkelser. När deras MX-Stream lanserades på marknaden så hade, som exempel, deras M6x DAC i den finare M6-serien tagit emot Eisa´s pris som årets bästa produkt i sin kategori.

MX-Stream är vad man kallar för en nätverksbrygga. Den kopplas mellan routern och en D/A-omvandlare. Streamern tar alltså hand om signalen till 100 % i den digitala domänen. Detta ger alltså kravet att enheten som MX-Stream kopplas vidare till måste ha ett integrerat digitalkort. Ljudet matas ut från USB-A porten på baksidan, så kravet hos mottagaren är att det finns stöd för USB2.0. Exempelvis har Musical Fidelity sin MX-DAC i serien, som har samma formspråk och mått på chassit. Tillsammans blir de en oerhört giftig duo!

Med MX-Stream har Musical Fidelity´s ingenjörer nästan börjat om helt från scratch vad gäller hårdvaran. Mycket av interiören, om man lyfter på locket, är dedikerad till en omfattande strömförsörjning. Här finner vi separata PSU´s och avancerade spänningsstabiliseringskomponenter för respektive PCB-kort. Man har även arbetat med att ta fram en avancerad omklockning, där även huvudprocessorn (CPU´n) styrs av en egen klocka. Detta är en mycket ovanlig lösning i streamingsammanhang, då de flesta produkterna vanligtvis körs med liknande standard CPU´s som man finner i en dator. All inkommande data rensas upp helt och tillsammans med en optimerad mjukvara, så kan själva hårdvaran nästan eliminera allt oönskat brus, så att jittervärdet närmar sig noll. 

Musical Fidelity har med MX-Stream skapat en "öppen arkitektur" vad gäller mjukvaran. Idén är att enheten skall vara lika het och relevant idag som om 10 år, eftersom den kan köra vilken programvara som helst med öppen källkod. Operativsystemet och uppspelningsmjukvaran är skapt att ge dig en bit-perfekt digital ljudöverföring till din USB DAC.
MX-Stream kan styras via en mobilapp eller i valfri webbläsare. Lägg därtill Roon-Ready-certifiering, uppspelning från en NAS eller USB-hårddisk, UPNP/DLNA, Bluetooth, Shareport (för iOS-enheter), webbradio samt CD-rippning (kräver extern USB-CD-enhet) med automatisk taggning och automatisk indexering av musikbibliotek så kommer MX-Steam ge dig en oöverträffad mångsidighet.

Specifikationer

Formatstöd: DSD256 , PCM 32-bitar/352.8 kHz
Ingångar: 1 x Bluetooth , 1 x Ethernet/Wifi , 2 x USB-A (front/bak)
Utgångar: 1 x HDMI (endast video) , 1 x USB-A (endast audio)
Färg: Svart
Övrigt: Internlagring 16GB
Mått: 220 x 56 x 215 mm (B x H x D)
Vikt: 1.91 kg

Rekommenderade tillbehör

Valhalla Technology VT-Amp Feet 50, 4-pack dämpkuddar
Ett 4-pack dämpkuddar avsedd...
250 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Musical Fidelity MX-Stream, nätverkstransport med Roon silver
Musical Fidelity har utökat ...
9990 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Valhalla Technology VT-Amp Feet 50, 4-pack dämpkuddar
Ett 4-pack dämpkuddar avsedda för elektronik.
250 kr
Köp
Info
Oehlbach Stream Primus Cat 8.1 nätverkskabel för Ethernet, 1 meter
Detta är en förstklassig nätverkskabel med ...
825 kr
Köp
Info

Tillbehör

Valhalla Technology VT-Amp Feet 50, 4-pack dämpkuddar
Ett 4-pack dämpkuddar avsedd...
250 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.