Köp Monitor Audio IA60-12, 12-kanals slutsteg med bryggkopplingsmöjlighet Monitor Au
Monitor Audio IA60-12, 12-kanals slutsteg med bryggkopplingsmöjlighet i gruppen Förstärkare / Multiroom & Installationsförstärkare hos Ljudfokus.se (289IA6012)

Monitor Audio IA60-12, 12-kanals slutsteg med bryggkopplingsmöjlighet

13990 kr
Artnr: 289IA6012
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Monitor Audio IA60-12, 12-kanals slutsteg med bryggkopplingsmöjlighet
Monitor Audio IA60-12, 12-kanals slutsteg med bryggkopplingsmöjlighet
Monitor Audio IA60-12, 12-kanals slutsteg med bryggkopplingsmöjlighet

Produktinformation

Monitor Audio IA60-12 är ett välljudande 12-kanals slutsteg, som främst vänder sig till multiroom-installationer. Då modellen är uppbyggd med Hypex-förstärkarmoduler så vänder den sig till dig som ställer högre krav på återgivningen. Man kan driva 6 stereozoner, och vill man ha högre ueffekt så kan man slå ihop två zoner till en genom bryggning. Då har man hela 100 Watt att tillgå per kanal. Med två BUS-ingångar samt en dedikerad line-ingång per zon får du stora möjligheter på hur du vill fördela ditt ljud i rummen. 

  • 12-kanals slutsteg med 60 Watt/kanal i 4 Ohm
  • Två slutsteg kan bryggas och ger då 100 Watt med en rekommenderad minimum last på 8 Ohm
  • Individuell RCA-ingång för respektive zon
  • BUS-ingång ger samma signal på alla utgångar
  • Kan rackmonteras (rackmonteringsöron medföljer)
  • Auto on/off-switch
  • Trigger in/ut

Brittiska Monitor Audio är oerhört kompetenta på högtalarkonstruktioner. De har även en serie med installationsförstärkare, som heter IA (Installation Amplifiers). Modellerna tar minimalt på utrymme genom sina 1U eller 2U chassin och passar de flesta racken. I produktens namn inges dess angivna uteffekt i en 4 Ohms last samt hur många kanaler som finns inbyggt. Ett "C" är tillagt om den är IP-ansluten. Alla seriens modeller är utrustade med både IR-ingång och separat volymkontroll för varje kanal.

IA60-12 lämnar alltså 60 Watt i 4 Ohm och har hela 12 slutstegskanaler inbyggt. Här finner vi förstklassiga och oerhört välljudande moduler från världserkända Hypex. Med en effektiv klass D-teknik så utvecklas knappt någon värme alls, och därmed behöver man inte lägga ut stora summor på en rejält tilltagen transformator och kylflänsar. Detta märks på vikten, för trots antalet kanaler och en riklig uteffekt så väger IA60-12 inte ens 8 kg!

Vill man ha mer ueffekt till en specifik zon, så kan man slå ihop två stereozoner till en. Detta kallas att bryggkoppla och då får man alltså fyra stereozoner med 60 Watts uteffekt, samt en stereozon med hela 100 Watts uteffekt. Perfekt till exempelvis ett vardagsrum, där man vid tillfällen kan önska att spela högre. 
Ska du brygga ihop två kanaler så finns det en switch där du väljer mellan "Bridge" on eller off. Det är även angivet vart högtalarkablarna då skall anslutas.

BUS-ingångar
IA60-12 har dubbla BUS-stereoingångar med RCA-kontakter. Om du vill bygga ett multoom-system och streama musiken, så kan du koppla in en streaminghub på en av BUS-ingångarna. På varje utgång sitter det en switch där du väljer mellan BUS A, BUS B eller line in. Sätter du alla utgångarna på BUS A så komma signalen från streaminghubben att gå ut till samtliga zoner. 
Men sambon kanske också vill spela sin musik samtidigt. Hur löser vi detta? Köp in en till streaminghub och koppla in den på BUS B-ingången och switch sedan den specifika zonen/zonerna där musiken ska spela till BUS B. Nu spelar det olika musik samtidigt i olika rum. 
Utöver detta har varje zon en dedikerad line in-ingång, som är direktkopplad till sin specifika zon. Sätter du en streaminghub på varje ingång - alltså sex stycken totalt - så har du sex olika enheter att konfigurera via dess styrapp. Detta kan vara en perfekt lösning för kontorsmiljö eller om man har ett Spotify Family-konto i hemmet.

Individuell volymreglering
Men det stannar inte här. På varje zon finns det även ett "gain" reglage, som individuellt justerar volymstyrkan på varje zon.
Steget har även trigger in/ut, vilket gör att det kan slås på per automatik vid sammanlänkning vid annan elektronik.


Monitor Audio har ett världstäckande rykte som en av marknadens ledande högtalartillverkare som av många förknippas med den egenutvecklade "gulddiskanten". Genomgående högkvalitativa högtalare vilket bevisats i tester världen runt, där allt från insteg till premiumalternativen skördat stor framgång genom åren.

Specifikationer

Typ: Multikanals-steg
Förstärkareffekt: 12x45 Watt (8 Ohm), 12x60 Watt (4 Ohm), 6x100 Watt (8 Ohm)
Frekvensomfång: 5 - 50.000 Hz
Ingångar: 2 x BUS stereo RCA, 6 x stereo zonspecifik RCA
Utgångar: 2 x BUS stereo RCA, 6 x högtalarutgångar stereo
Signal/brus förhållande: 100 dB
Distorsion: 0.03 %
Strömförbrukning: <0.5 Watt (standby)
Mått: Inkl. rackfästen: 438 x 97.2 x 427 mm (B x H x D)
Vikt: 7.34 kg

Rekommenderade tillbehör

Oehlbach NF-1 Master, RCA-signalkabel
Långlivad signalkabel fö...
fr. 457 kr
Yamaha WXC-50 försteg med MusicCast
Yamaha WXC-50 är en brygga f...
2890 kr (3790 kr)

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Yamaha WXC-50 försteg med MusicCast
Yamaha WXC-50 är en brygga för Yamaha MusicCast ...
2890 kr (ord. 3790 kr)
System One SC2x25MM högtalarkabel 2.5 mm2 vit, 40 meters spole
Högtalarkabel på färdig 40 meters spole, i&...
998 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.