Köp Monitor Audio Bronze 100 6G stativhögtalare, svart par Monitor Audio | Högtalare |
Monitor Audio Bronze 100 6G stativhögtalare, svart par i gruppen Högtalare / Stativhögtalare hos Ljudfokus.se (289B100B)

Monitor Audio Bronze 100 6G stativhögtalare, svart par

6490 kr
OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 289B100B
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Monitor Audio Bronze 100 6G stativhögtalare, svart par
Monitor Audio Bronze 100 6G stativhögtalare, svart par
Monitor Audio Bronze 100 6G stativhögtalare, svart par
Monitor Audio Bronze 100 6G stativhögtalare, svart par
Monitor Audio Bronze 100 6G stativhögtalare, svart par
Monitor Audio Bronze 100 6G stativhögtalare, svart par

Produktinformation

Monitor Audio Bronze 100 6G är den stora stativhögtalaren från den sjätte generationen av den otroligt omtyckta och extremt prisvärda Bronze-serien. Till skillnad från lillebror har man här ett större 8" element som hanterar mer effekt och har en högre känslighet. En ny vågledare ger en mer kontrollerad spridning. Ljudet är mycket detaljerat och med lite värme. Deras egenutvecklade HiVe II-basport ger en renare återgivning med minimalt av blåsljud. Ställ högtalarna lite fritt - exempelvis på ett par stativ en liten bit från bakväggen - och de kommer briljera med en stor och balanserad ljudbild.  Komplettera med en aktiv subwoofer för att frambringa den lägsta (hörbara) oktaven.

  • Välljudande stativhögtalare i den sjätte generationens Bronze-serie
  • Bestyckad med 25 mm C-CAM Gold diskant och ett 8" C-CAM element
  • Placeras med fördel på ett par högtalarstativ
  • Behaglig förstärkarlast som inte faller under 4 Ohm

Monitor Audio Bronze 6G - ny nivå av förträfflighet
Brittiska Monitor Audio är en av världens mest aktade och kunniga högtalartillverkare. Bronze-serien befinner sig i den mer överkomliga prisklassen i deras breda och imponerande utbud, men redan här utmärker sig modellerna med sin balanserade och mycket detaljerade återgivning. Tekniskt sett har Bronze ärvt en hel del teknik som ursprungligen utvecklats för de mer påkostade Silver- och Gold-serierna. 

Med Bronze 6G-serien har det makalösa utvecklingsteamet hos Monitor Audio lyckats igen. Dagens generation är än mer kapabel att tävla mot betydligt dyrare konkurrerande högtalare, som ger en upplevelse på hur riktigt bra Hifi-ljud kan låta.
Efter upprepade succéer med den gamla Bronze-serien har man nu fått en redan bra högtalarserie att bli ännu bättre! En viss undran fanns naturligtvis om man kunde utveckla en ny serie som var hörbart bättre och efter att ha hört de nya modellerna så kan man bara nicka instämmande med huvudet. Ja, det gör det onekligen och bevisar ännu en gång att Monitor Audio återigen har gjort ett otroligt fint utvecklingsarbete.
Förutom förbättrade tekniska lösningar så har man utökat Bronze 6G med ett par Dolby Atmos-certifierade högtalare, vilket gör att man kan bygga en fullskalig hemmabio-setup. Utöver dessa så innehåller hela serien två golvhögtalare, två stativhögtalare, en centerhögtalare, en surroundhögtalare, samt en aktiv subwoofer.

Precis som tidigare så har man deras egenutvecklade och innovativa C-CAM Gold-diskant. Nytt med Bronze 6G är att diskanten fått en Waveguide (vågledare) för en utökad och mer kontrollerad spridningsegenskap och som samtidigt ger en bättre tajming med mellanregistret. Diskanten sitter även bakom ett nytt akustiskt hexagonalt skydd.
Mellanregister/baselementen är helt nyutvecklade och har utrustats med mer tilltagna talspolar som borgar för en högre effekthantering. En ny upphängning bidrar samtidigt med en snabbare respons av konrörelsen, som Monitor Audio döpt till DCM (Damped Concentric Mode).

Kabinetten har även blivit bättre avstämda för att fungera mer optimalt vid placering närmare bakvägg. Internkablaget har också fått mer omsorg i form av deras Pureflow-kabel som bygger på silverpläterad koppar.

Man har även arbetat med det yttre formspråket och designen, som idag känns mer stilrena och smälter in i det svenska hemmet på ett föredömligt sätt. 
Bronze 6G-serien kan fås i mattsvart med en mer mörkgrå front, mattvit med en lätt ljusgrå front, valnöt med en mörkgrå front samt ett nytt välkommet tillskott: Urban Grey som har en gråbrun finish med en lätt ljusgrå front. 
Alla färgvalen lagerhålls av den svenska distributören, förutom valnöt som är beställningsvara och som tar ca 2 veckor att få hem.

"This is called the ideal beginner's box. The Bronze 100 harmonises technically even with entry-level amplifiers or receivers like the Cambridge Audio AX35 and sounds really good, especially in combination with such affordable amps. Added to this is its flawless workmanship: You can't do much better"
LowBeats med stämpeln ´Outstanding´

"The clear, detailed presentation that comes from the Bronze 100 is not that of an affordable speaker. Monitor Audio gives this sturdy chunk a balanced reproduction that is more reminiscent of that of an higher audiophile product"
FWD Magazine med stämpeln ´Kooptip´

"
Five years after the Bronze 2 set budget buyers’ tongues wagging, Monitor Audio has released a replacement that aims for even bigger and better things. Worthwhile successors to the highly-rated Bronze 2s, the Bronze 100s provide a level of enjoyment that’s over and above their down-to earth asking price. Lively and energetic, these are value for money personified"
Hifi News med stämpeln ´Outstanding´


Monitor Audio har ett världstäckande rykte som en av marknadens ledande högtalartillverkare som av många förknippas med den egenutvecklade "gulddiskanten". Genomgående högkvalitativa högtalare vilket bevisats i tester världen runt, där allt från insteg till premiumalternativen skördat stor framgång genom åren.

Specifikationer

Konstruktion: 2-vägs med HiVe II basport
Typ: Stativhögtalare
Bestyckning: 25 mm C-CAM Gold-diskant, 8" C-CAM mellanregister/baselement
Frekvensomfång: -6 dB: 52 - 25.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 100 Watt
Impedans: Minimum: 4.5 Ohm
Känslighet: 2.83V@1M: 87 dB
Anslutning: Bi-wire/bi-amp terminal
Delningsfrekvens: 2.200 Hz
Färg: Svart
Mått: 231 x 376 x 325 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 7.8 kg
Enhet: Par

Prisvärda paket

Marantz PM6007 Silver & Monitor Audio Bronze 100 6G Stereopaket
Detta är ett kompakt stereos...
10498 kr (11980 kr)

Rekommenderade tillbehör

Custom Design RS-202 högtalarstativ 61 cm, svart par
Ett par svarta högtalarstati...
2190 kr
Köp
Info
Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Supra Ply 2.0, vit högtalarkabel lösmeter
Den mindre Ply-modellen med ledar...
50 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Monitor Audio Bronze 100 6G stativhögtalare, svart par
Detta är den stora stativh&#...
6490 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Supra Ply 2.0, vit högtalarkabel lösmeter
Den mindre Ply-modellen med ledare i 2 mm².
50 kr
Köp
Info
Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycket prisvärda banankon...
149 kr
Köp
Info

Tillbehör

Custom Design RS-202 högtalarstativ 61 cm, svart par
Ett par svarta högtalarstati...
2190 kr
Köp
Info
Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Supra Ply 2.0, vit högtalarkabel lösmeter
Den mindre Ply-modellen med ledar...
50 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.