Marantz SR8012 bioförstärkare, svart Marantz | Förstärkare | Ljudfokus.se
Marantz SR8012 bioförstärkare, svart i gruppen Förstärkare / Hembioförstärkare hos Ljudfokus.se (111SR8012B)

Marantz SR8012 bioförstärkare, svart

29990 kr
Artnr: 111SR8012B
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Marantz SR8012 bioförstärkare, svart
Marantz SR8012 bioförstärkare, svart
Marantz SR8012 bioförstärkare, svart
Marantz SR8012 bioförstärkare, svart
Marantz SR8012 bioförstärkare, svart
Marantz SR8012 bioförstärkare, svart
Marantz SR8012 bioförstärkare, svart
Marantz SR8012 bioförstärkare, svart
Marantz SR8012 bioförstärkare, svart
Marantz SR8012 bioförstärkare, svart

Produktinformation

Marantz SR8012 är en referenssättande och kompromisslös bioförstärkare för den sanne entusasisten, vars konstruktion levererar ett riktigt tillfredsställande ljud. Med hela 11 inbyggda kanalerna får du mängder med konfigurationsmöjligheter till bio-setupen och det riktigt intressanta är att förstärkaren inte gör dig besviken med sitt fina musikljud. Marknaden har fått beskåda en ny referens!

  • 11.2 bioförstärkare med symmetrisk konstuktion och 140 Watt/kanal
  • Marantz HDAM för ett kraftfullt och rent ljud
  • Stöd för Dolby Atmos och DTS:X
  • Stöd för Dolby Vision, HDR, HDMI2.0 och HDCP2.2
  • ISF-certifierad
  • Omfattande nätverksstreaming med Alexa röststyrning genom HEOS

Länge leve den nye kungen
Med prestanda i en klass för sig kommer Marantz SR8012 att sätta dina känslor i brand. Detta är den ultimata hembioreceivern utvecklad för dig som kräver det absolut bästa och senaste inom både bild- och ljudåtergivning. I nätdelen finner en ringkärne-transformator med enastående prestanda, som försörjer hela 11 symmetriskt uppbygga slutstegsmoduler, som vardera kan peaka på 140 Watt (8 Ohm).
Förstärkaren har komponent- och ljudmässigt mer gemensamt med den rena processorn/försteget AV7004 än sin lillebror SR7012. Dessutom har man integrerat teknologier från de exotiska Premium-modellerna, som det kopparklädda chassit (för bättre jordning) samt en mer påkostad toroidal-transformator (för en stabilare strömförsörjning). Inte mindre än fyra (!) SHARC DSP-chip processerar ljudsignalen för bästa precision för att ge ett omslutande och exakt surroundljud. Givetvis finner vi deras egenutvecklade HDAM-moduler (Hyper Dynamic Amplifier Modules) som ger en maximal dynamik med minimal distorsion. 
SR8012 är fullmatad med Marantz erkänt fina ljudegenskaper, och har tagit över marknaden som den nya bioförstärkar-kungen i sin prisklass!

Elva slutsteg med massa olika möjligheter
Den här bioförstärkaren är Marantz första med hela elva inbyggda slutstegsmoduler. Genom detta får du en hel del olika kopplingsmöjligheter. Du kan bygga ett fullskaligt bioljud i alla led, med Dolby Atmos 7.2.4 - alltså två par högtalare i taket.
SR8012 kan även användas som en zon-förstärkare och därmed få ut olika ljud i olika rum samtidigt. Kör du som exempel med ett 5.1 system och bi-ampar fronthögtalarna, så har du fortfarande fyra slutsteg till övers, och kan därmed koppla stereoljud till två andra rum. Likaså finns det pre out på alla kanaler, så önskar du att få ut mer välljud och effekt så är det lätt att bygga vidare med externa slutsteg. Frågan är mer hur många kanaler du kommer att starta med?

Den senaste tekniken är samlad
SR8012 erbjuder verkligen allt under sin huv. Auro-3D, Dolby Atmos och DTS:X för ett omslutande ljud. Dolby Vision, HLG (Hybrid Log Gamma) och HDR för den bästa videobehandlingen. Via nätverket kan du streama musik i både högupplöst 24-bits PCM och DSD, samt ta del av AirPlay, i
nternetradio, Spotify Connect och Tidal m.m. Med Audyssey MultEQ XT32 mät-EQ kalibrering kommer du att få till ett klockrent ljud och till fullo få ta del av vad den här potenta bioförstärkaren verkligen kan!

Zon 2 möjligheter
En finess med zon 2 är att man kan avnjuta bioljud i vardagsrummet, samtidigt som man spelar en annan musikkälla i ett annat rum. Detta matas via förstärkta högtalarutgångar, alternativt via lågnivå om man har en separat förstärkare som driver högtalarna. På tidigare generationer så kunde man oftast endast man ut ljud från en analogt inkopplad källa, oavsett vilket fabrikat man pratade om.
Men på dagens Marantz-modeller så kan både skicka ut signalen från de analoga men även digitala ingångarna: HDMI, optisk, coaxial, nätverket samt USB.
För HDMI och optisk/coaxial så är det viktigt då att man matar in en digital 2-kanals PCM-signal.


Många anser att Saul B. Marantz satte för starten av high-end ljudindustrin redan 1953. Sedan dess har Marantz varit i spetsen för entusiaster inom film & musik där varje produkt som utvecklas och släpps är noggrant kontrollerade och hårt testade.

Under det senaste decenniet har Marantz stormat fram på marknaden och stoltserar idag med med ett stort sortiment inom både 2-kanal och hemmabio 
och är en av de absolut största inom tillverkning av AV-produkter och stereokomponenter. Idag har Marantz flera tunga komponenter inom High End som erbjuder något oavsett om du är vinylfantast eller konsumerar din musik direkt från nätet. 

Specifikationer

Typ: Hembioförstärkare
Förstärkareffekt: 205 Watt/kanal (8 Ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.05 %, 2-kanals drift)
Ingångar: 1 x Bluetooth, 1 x Ethernet/Wifi, 1 x phono MM, 1 x USB-A, 2 x coaxiala, 2 x optiska, 7 x stereo RCA, 7.1 multikanal, 8 x HDMI
Utgångar: 1 x hörlursuttag, 11.2 pre out, 2 x stereo zon, 3 x HDMI
Antal kanaler: 11-kanaler
Funktioner: AirPlay, Bluetooth, Dolby Atmos, Dolby Vision, HEOS, Multizone, Nätverksstreaming, Phono, Radio, Spotify Connect, Styrapp, Tidal, Wifi
Strömförbrukning: 0.2 Watt (standby)
Mått: 440 x 460 x 185 mm (B x H x D)
Vikt: 17.4 kg

Rekommenderade tillbehör

Oehlbach XXL Carb Connect mkII, HDMI-kabel
Premiumklassad HDMI-kabel, med OC...
fr. 1117 kr
Supra Classic 2.5, vit högtalarkabel på lösmeter
2,5 mm2 högtalarkabel fr...
28 kr (32 kr)
SUPRA HDMI HD5 A/V, HDMI-kabel
Svenstillverkad HDMI-kabel av h&#...
fr. 430 kr (fr. 430 kr)

Du har nyligen tittat på

Marantz HD-AMP1 & HD-CD1 stereopaket, silver
Välljudande stereosystem i l...
14798 kr (15980 kr)
Marantz CD6006, svart CD-spelare
Ersättaren till den prisbel&...
4890 kr
Marantz NR1200 & Dynavoice Definition DM-6, Hembiopaket 2.1
Detta är ett vansinnigt pris...
12998 kr (14370 kr)

Produkter relaterad till din historik

Supra Classic 2.5, vit högtalarkabel på lösmeter
2,5 mm2 högtalarkabel från svenska Supras Classi...
28 kr (ord. 32 kr)
SUPRA HDMI HD5 A/V, HDMI-kabel 0.5 meter
Svenstillverkad HDMI-kabel av högsta klass, med High ...
430 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.