Marantz SR5014 hembioreceiver, silver Marantz | Förstärkare | Ljudfokus.se
Marantz SR5014 hembioreceiver, silver i gruppen Förstärkare / Hembioförstärkare hos Ljudfokus.se (111SR5014S)

Marantz SR5014 hembioreceiver, silver

10390 kr / 9549 kr
Du sparar 841 kr
Artnr: 111SR5014S
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Marantz SR5014 hembioreceiver, silver
Marantz SR5014 hembioreceiver, silver
Marantz SR5014 hembioreceiver, silver
Marantz SR5014 hembioreceiver, silver
Marantz SR5014 hembioreceiver, silver
Marantz SR5014 hembioreceiver, silver

Produktinformation

Marantz SR5014 kommer skämma bort dig med firmans erkänt fina ljud. Dess genomtänkta uppbyggnad med diskreta slutsteg ger en fin kontroll över högtalarsystemet och med sju inbyggda kanaler kan man ge sig in på Dolby Atmos-ljud (5.1.2) för en ökad lyssnarupplevelse. Under locket finnes den senaste tekniken för både högupplöst bild och ljud. Alla av de åtta HDMI-ingångarna har stöd för bl.a 4K Ultra HD, Dolby Vision och HDR10. Via nätverksuppkopplingen kan man streama favoritmusiken på olika sätt och tillhandaha röststyrning. Nytt är bl.a ALLM för Xbox One-användare och att förstärkaren kan skicka ut Bluetooth till exempelvis ett par hörlurar.

  • 7.2 bioreceiver med nätverk, HD-ljud, Dolby Atmos och Dolby Vision
  • Dubbla HDMI-utgångar där ena har stöd för eARC
  • Inbyggd HEOS ger möjligheten till att bygga multiroom-ljud
  • Egenutvecklade HDAM-kretsar med diskret slutstegsuppbyggnad
  • 32-bitars AKM AK4458 DAC-chip för varje kanal borgar för en enastående ljudkvalitet
  • Dubbla Wifi-band (2.4 GHz, 5 GHz)


Den mest välljudande bioreceivern i prisklassen
Med sin senaste generationen av bioförstärkare har Marantz fört arvet vidare med sin generösa och påkostade förstärkaruppbyggnad. SR5014 tar över där SR5013 lämnade in handduken och här har man vidareutvecklat sina ljudkretsar. Precis som de slimmade lillebröderna NR1510 och NR1710 så har man samma diskreta uppbyggnad av slutstegen, men den främsta skillnaden ligger i dubbleringen av den angivna uteffekten! Likaså är komponentvalet bättre, så detta är ett givet lyft i både kraft och upplösning, jämfört med de mindre modellerna. 
SR5014 är alltså i ännu större grad bättre lämpad att driva ett större och dyrare högtalarpaket, och räds inte när ett par golvhögtalare ansluts på frontkanalerna.

Dolby Atmos, bi-amp eller zon 2
Med sina sju inbyggda slutstegskanaler har SR5013 stöd för Dolby Atmos 5.1.2, som ger en mer omslutande surroundkänsla i alla led, även höjd. Om du inte har möjligheten att montera Atmos-högtalare i taket så finns Dolby Atmos Height Virtualization-tekniken, som optimerar lyssningsupplevelsen.
Om du inte känner för att bygga Atmos-ljud i hemmet kan du adressera om de två extra kanalerna till front för bi-amping, vilket i musikläget ger mer ström och kontroll till stereo/fronthögtalarna, vilket förutsätter dubbel uppsättning högtalarkablar samt att högtalarna har dubbla par ingångar. 
Ett tredje alternativ är att man har ett 5.1 system i vardagsrummet och att man samtidigt kan spela musik i ett annat rum.
Förstärkaren har även pre out på alla kanalerna, vilket ger möjligheten att bygga ut med ett externt slutsteg mot kostnad. Genom ett sådant så får man både mer välljud och en högre uteffekt, då signalen matas direkt från förstegsdelen. Kopplar man som exempel på ett stereo-slutsteg så får man ett finare resultat för musiklyssningen, men med fördelen att det också avlastar nätdelen i SR5014, som i större grad kan fokusera på de inkopplade center-  och surroundhögtalarna när det vankas surroundljud i hemmet.

Musiklyssning på många olika sätt
Med SR5014 har Marantz integrerat ett RIAA-steg för skivspelare, och likaså finns radiomottagning för FM-bandet. Föredrar du att spela musiken via nätverket så finns funktioner som Spotify Connect, Tidal, Tune-In m.m. Likaså finns multiroom-plattformen HEOS, där man via kompatibla produkter kan bygga ut med stereoljud i flera rum samtidigt. En annan intressant finess är stödet för röststyrning via Amazon Alexa, Google Assistant eller Siri.

Zon 2 möjligheter
En finess med zon 2 är att man kan avnjuta bioljud i vardagsrummet, samtidigt som man spelar en annan musikkälla i ett annat rum. Detta matas via förstärkta högtalarutgångar, alternativt via lågnivå om man har en separat förstärkare som driver högtalarna. På tidigare generationer så kunde man oftast endast man ut ljud från en analogt inkopplad källa, oavsett vilket fabrikat man pratade om.
Men på dagens Marantz-modeller så kan både skicka ut signalen från de analoga men även digitala ingångarna: HDMI, optisk, coaxial, nätverket samt USB.
För HDMI och optisk/coaxial så är det viktigt då att man matar in en digital 2-kanals PCM-signal.

Många anser att Saul B. Marantz satte för starten av high-end ljudindustrin redan 1953. Sedan dess har Marantz varit i spetsen för entusiaster inom film & musik där varje produkt som utvecklas och släpps är noggrant kontrollerade och hårt testade.

Under det senaste decenniet har Marantz stormat fram på marknaden och stoltserar idag med med ett stort sortiment inom både 2-kanal och hemmabio 
och är en av de absolut största inom tillverkning av AV-produkter och stereokomponenter. Idag har Marantz flera tunga komponenter inom High End som erbjuder något oavsett om du är vinylfantast eller konsumerar din musik direkt från nätet. 

Specifikationer

Typ: Hembioförstärkare
Förstärkareffekt: 7x100 Watt (8 Ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.08 %, 2-kanalsdrift)
Ingångar: 1 x Bluetooth, 1 x Ethernet/Wifi, 1 x FM/AM, 1 x HDMI (front), 1 x phono MM, 1 x USB-A (front), 2 x coaxiala, 2 x komponentvideo, 2 x kompositvideo, 2 x optiska, 4 x stereo RCA, 7 x HDMI
Utgångar: 1 x Bluetooth, 1 x hörlursuttag, 1 x komponentvideo, 1 x kompositvideo, 2 x HDMI, 7.2 pre out
Antal kanaler: 7-kanaler
Funktioner: AirPlay 2, Amazon Alexa, Bluetooth, Dolby Atmos, Dolby Vision, Google Assistant, HEOS, Multizone, Nätverksstreaming, Phono, Radio, Spotify Connect, Styrapp, Tidal, Tune-In, Wifi
Strömförbrukning: 3.7 Watt (standby, nätverket på), 650 Watt (max)
Mått: 440 x 161 x 348 mm (B x H x D)
Vikt: 10.1 kg

Rekommenderade tillbehör

Supra Sublink-RCA subwooferkabel, vit
Lågnivåkabel för i...
fr. 310 kr (fr. 350 kr)

Du har nyligen tittat på

Marantz SR8012 bioförstärkare, silver
Referenssättande 11-kanals b...
29990 kr
Marantz NR1710 hembioförstärkare, silver
Storebror till NR1510, identisk i...
8390 kr
Marantz PM8006 & ND8006, stereopaket med nätverk
Marantz 8000-stereomodeller bjude...
21998 kr (24380 kr)

Produkter relaterad till din historik

Supra Sublink-RCA subwooferkabel 4 meter, vit
Subwoofer-kabel av hög kvalitet från Supra.
410 kr
Real Cable CBV terminerad högtalarkabel single-wire, 2x3 meter
Färdigterminerad högtalarkabel från franska...
900 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.