Marantz NR1710 hembioförstärkare, svart Marantz | Förstärkare | Ljudfokus.se
Marantz NR1710 hembioförstärkare, silver i gruppen Förstärkare / Hembioförstärkare hos Ljudfokus.se (111NR1710S)

Marantz NR1710 hembioförstärkare, silver

8390 kr
Artnr: 111NR1710S
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Marantz NR1710 hembioförstärkare, silver
Marantz NR1710 hembioförstärkare, silver
Marantz NR1710 hembioförstärkare, silver
Marantz NR1710 hembioförstärkare, silver
Marantz NR1710 hembioförstärkare, silver
Marantz NR1710 hembioförstärkare, silver
Marantz NR1710 hembioförstärkare, silver

Produktinformation

Marantz NR1710 är storebror till NR1510 och ingår i 2019/2020 års generation av grymt välljudande bioförstärkare - mycket tack vare dess diskret uppbyggda slutstegskanaler. Här har vi en identisk uppbyggnad och ljud, fast med sju kanaler får man även stöd för Dolby Atmos, bi-amping eller zon 2, samt fler HDMI-ingångar. Dess slimmade format gör den ypperlig i trånga bänkar och uteffekten passar perfekt till ett par förstklassiga stativhögtalare, eller mindre golvmodeller. Här finner vi det senaste inom teknik, med funktioner som röststyrning och HDR10 och ALLM för Xbox One-användare. Som bekräftats tidigare av recensenter så har NR1510 det klassledande ljudet!

  • 7-kanalig bioreceiver med diskret slutstegsuppbyggnad 
  • Pre out på front och subwoofer (2.2)
  • Åtta HDMI-ingångar med stöd för Dolby Vision, HDR10, HLG och HDCD2.2
  • Stöd för eARC (högre ljudupplösning)
  • Omfattande nätverksstreaming av låg- och högupplöst material
  • Röststyrning via Google Assistant, Amazon Alexa eller Apple Siri
  • Inbyggt RIAA-steg för skivspelare (MM-typ)

Den kompletta bioreceivern i instegsklassen
Med sin senaste generationen av bioförstärkare har Marantz fört arvet vidare med sin generösa och påkostade förstärkaruppbyggnad. NR1510 har diskret uppbyggda slutsteg som ger dem möjligheten att optimera ljudet, och modellen stöder det senaste via sina HDMI-anslutningar, samt sin nätverksuppkoppling. Via det sistnämnda kommer man åt funktioner som AirPlay 2 med Siri-röststyrning, Spotify Connect, DLNA och Tune-In. En annan detalj är stödet för DSD-filer i den "tyngre" samplingsfrekvenser på 5.6 MHz. Du kan styra allt detta via den fria mobilappen "Marantz AVR Remote App", som finns tillgänglig för både Android och iOS. Via appen kan du styra funktioner som av/påslag, volymreglering, ingångsval och i ett nafs hoppa över till HEOS-appen.

Dolby Atmos, bi-amp eller zon 2
Att ta klivet upp från lillebror NR1510 till den här bioreceivern innebär att du får sju inbyggda slutsteg. Plattformen och ljudkvaliteten är i övrigt identisk med lillebror. Men med sju kanaler ger stöd för Dolby Atmos 5.1.2, som ger en mer omslutande surroundkänsla i alla led, även höjd. Om du inte känner för att bygga Atmos-ljud i hemmet kan du adressera om de två extra kanalerna till front för bi-amping, vilket i musikläget ger mer ström och kontroll till stereo/fronthögtalarna, vilket förutsätter dubbel uppsättning högtalarkablar samt att högtalarna har dubbla par ingångar
Ett tredje alternativ är att man har ett 5.1 system i vardagsrummet och att man samtidigt kan spela musik i ett annat rum.

Högre ljudkvalitet, mer effekt
En annan detalj Marantz tänkt genom är att ha pre out för frontkanalerna, samt för dubbla subwoofers. Det är oftast på de större och dyrare modellerna man finner pre out på alla kanaler, medans marknadens mer överkomliga bioförstärkare endast har pre out för subwoofer. Genom att ha denna utgång (där signalen kommer direkt från försteget och dess volymreglering) kan du på ett enkelt och smart sätt bygga ut ditt system med ett mer välljudande och effektgladare stereo-slutsteg. Detta ger en fint resultat för musiklyssningen, men det avlastar också nätdelen i NR1710, som i större grad kan fokusera på de inkopplade center-  och surroundhögtalarna när det vankas surroundljud i hemmet.

Zon 2 möjligheter
En finess med zon 2 är att man kan avnjuta bioljud i vardagsrummet, samtidigt som man spelar en annan musikkälla i ett annat rum. Detta matas via förstärkta högtalarutgångar, alternativt via lågnivå om man har en separat förstärkare som driver högtalarna. På tidigare generationer så kunde man oftast endast man ut ljud från en analogt inkopplad källa, oavsett vilket fabrikat man pratade om.
Men på dagens Marantz-modeller så kan både skicka ut signalen från de analoga men även digitala ingångarna: HDMI, optisk, coaxial, nätverket samt USB.
För HDMI och optisk/coaxial så är det viktigt då att man matar in en digital 2-kanals PCM-signal.

Många anser att Saul B. Marantz satte för starten av high-end ljudindustrin redan 1953. Sedan dess har Marantz varit i spetsen för entusiaster inom film & musik där varje produkt som utvecklas och släpps är noggrant kontrollerade och hårt testade.

Under det senaste decenniet har Marantz stormat fram på marknaden och stoltserar idag med med ett stort sortiment inom både 2-kanal och hemmabio 
och är en av de absolut största inom tillverkning av AV-produkter och stereokomponenter. Idag har Marantz flera tunga komponenter inom High End som erbjuder något oavsett om du är vinylfantast eller konsumerar din musik direkt från nätet. 

Specifikationer

Typ: Hembioförstärkare
Förstärkareffekt: 7x50 Watt (8 Ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.08 % THD, 2-kanals drift)
Frekvensomfång: Direct Mode, +1, -3 dB: 10 - 100.000 Hz
Ingångar: 1 x Bluetooth, 1 x coaxial, 1 x Ethernet/Wifi, 1 x FM/AM, 1 x HDMI (front), 1 x optisk, 1 x phono MM, 1 x USB-A (front), 2 x komponentvideo, 3 x kompositvideo, 3 x stereo RCA, 7 x HDMI
Utgångar: 1 x HDMI, 1 x hörlursuttag, 1 x komponentvideo, 1 x kompositvideo, 1 x zon 2 stereo, 2.2 pre out
Antal kanaler: 7-kanaler
Signal/brus förhållande: 98 dB (Direct Mode)
Distorsion: 0.03 % (1 kHz, 3 V)
Funktioner: AirPlay 2, Amazon Alexa, Bluetooth, Dolby Atmos, Dolby Vision, Google Assistant, HEOS, Multizone, Nätverksstreaming, Phono, Radio, Spotify Connect, Styrapp, Tidal, Tune-In, Wifi
Strömförbrukning: 250 Watt (drift), 3.7 Watt (standby, nätverk på)
Mått: 440 x 105 x 378 mm (B x H x D)
Vikt: 8.4 kg

Rekommenderade tillbehör

Supra Ply 2.0, vit högtalarkabel lösmeter
Den mindre Ply-modellen med ledar...
50 kr (65 kr)

Du har nyligen tittat på

Marantz ND8006 CD/nätverksspelare med DAC, silver
En vidareutveckling av de prisbel...
12390 kr
Marantz MCR-612 nätverksreceiver med CD & radio, silver/guld
Ersättaren till den rosade s...
8049 kr (8050 kr)
Marantz AV8805 bioprocessor/försteg, svart
Ett High End-inspirerat biofö...
36990 kr (37550 kr)

Produkter relaterad till din historik

Supra Ply 2.0, vit högtalarkabel lösmeter
Den mindre Ply-modellen med ledare i 2 mm².
50 kr (ord. 65 kr)

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.