Magnat Signature Center 73, vit Magnat | Högtalare | Ljudfokus.se
Magnat Signature Center 73, vit i gruppen Högtalare / Centerhögtalare hos Ljudfokus.se (995SC73W)

Magnat Signature Center 73, vit

5490 kr
Artnr: 995SC73W
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Magnat Signature Center 73, vit
Magnat Signature Center 73, vit

Produktinformation

Magnat Signature Center 73 är seriens klangmatchade centerhögtalare. Mycket av dess teknik är ärvd från de mer exotiska Signature-serierna. Dubbla Hi-Res Audio-diskanter och Klippel-optimerade, keramiska 6.5" aluminium-element ger en ljudkvalitet som får konkurrenterna att blekna i jämförelse. Du kommer inte missa en enda detalj, inte ens minsta lilla viskning på filmduken!

  • Seriens klangmatchade centerhögtalaren i den extremt prisvärda Signature 700-serien
  • Fin känslighet på 91 dB
  • Dubbla fmax-diskanter med Hi-Res Audio-certifiering
  • Klippel-optimerade 6.5" mellanregister/baselement med keramiska aluminiumkoner
  • Bi-wire/bi-amp terminal
  • Vibrationsdämpande silikonkuddar medföljer

Magnat Signature 700-serien
Tyska Magnat grundades år 1973 och ingår idag i den amerikanskägda koncernen Audiovox. Fabriktet finns representerat i över 50 länder och har skapat sig ett aktat namn för sina innovativa och generösa konstruktioner.
Man spinner vidare på konceptet med Signature, som är högtalarserier som finns i olika nivåer och som strategiskt i omgångar har ersatt de tidigare Quantum-serierna. Strax efter som man lanserade Signature 900-serien som var steget under redo att entra marknaden.  
Grundläggande så har 700-modellerna ärvt otroligt mycket av tekniken från den finare serien. Även här finner vi diskantplattan med dubbla membran och keramiskt behandlade aluminiumkoner för mellanregister och baselement. De når givetvis inte riktigt samma höjd som konstruktionerna i 900-serien, men de är ej heller jättelångt bakom heller. 

Signature 700 kommer med sin mer överkomliga prisklass att nå en bredare publik, där Martin Gross - ledande utvecklingsingenjör - tillsammans med sitt team har skapat en serie högtalare med en attraktiv prislapp, vars teknik och ljudegenskaper hävdar sig extremt bra mot konkurrenterna på marknaden. Faktum är att man vid en lyssning - utan att veta högtalarens pris - hade gissat att det man hört tillhör en dyrare prisnivå!

Förmågan att skapa en "riktig" högtalare
Magnat ingår i den amerikanskägda Audiovox-koncernen, där bl.a även Klipsch och Heco ingår. Den gemensamma tråden är att de olika ingenjörs-teamen vet hur en riktig högtalare ska byggas, i syfte att kunna flytta luft. Det är lätt att se släktskapet mellan fabrikatet, men börjar vi prata om genuina Hifi-egenskaper och kvaliteter, så känns det som att Magnat är fabrikatet med spjutspets-tekniken. Byggkvaliteten i alla aspekter är oklanderlig, vilket märks på högtalarens vikt. I Signature 700-seriens har man lyckats kombinera två helt olika material (aluminiumelement och tygdomar) att samspela på ett föredömligt sätt. Högtalarna spelar oerhört rent och detaljerat, de mäter otroligt frekvenslinjärt och då man lyckats skapa element med rätt egenskaper så blir känsligheten högre än genomsnittet. Det ger förmågan att återge ett större dynamikomfång, samtidigt som högtalarna blir mindre komplicerade för förstärkaren att driva. Får man som exempel 3 dB bättre känslighet så har man minskat effektbehovet med 50 %!

Tidslös design för det moderna hemmet
Signature 700-serien tillverkas i svart eller vit mattlackad finish. Sitter du i soffan med högtalarna framför dig så är det frontbaffeln du ser. Denna är pianolackad och det smarta med detta är att man kommer ner i tillverkningskostnad, jämfört med att pianolacka hela kabinettet. Mer utrymme för ljudmässig teknik, men utan att skala av något på den tidslösa finishen.

Tyska Magnat ingår i den amerikanskägda koncernen Audiovox och är ett aktat namn för sina innovativa och generösa konstruktioner. Med sin spjutspetsteknik, innovativa idéer och sitt moderna formspråk har de idag en repetoar som minst sagt är imponerade. Produkterna utmärker sig i klassen och recensenter talar väldigt gott om dem i sina tester.

Specifikationer

Konstruktion: 3-vägs, basreflex
Bestyckning: 0.75" dome, 1.2" dome, dubbla 6.5" mellanregister/baselement
Frekvensomfång: 32 - 54.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 120 Watt; Peak: 190 Watt
Impedans: 4-8 Ohm
Känslighet: 91 dB
Anslutning: Bi-wire/bi-amp terminal
Delningsfrekvens: 2.600 Hz, 17.000 Hz
Färg: Vit
Mått: 520 x 200 x 275 mm (B x H x D)
Vikt: 10 kg

Rekommenderade tillbehör

Du har nyligen tittat på

Magnat Signature Sub 530A, aktiv subwoofer mocca
En kraftfull aktiv 12" subwoofer,...
5990 kr
Magnat Signature 503 stativhögtalare, mocca par
En otroligt välljudande och ...
4990 kr
Magnat Signature 507 golvhögtalare, mocca par
En otroligt välljudande och ...
10990 kr

Produkter relaterad till din historik

Sonic Design SD-fötter 4-pack, 4-12 kg för subwoofer/centerhögtalare
Med SD-fötterna uppnås en kraftig minskning av l...
125 kr
Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter
Den större Ply-modellen med ledare i 3.4 mm².
80 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.